21 Mayıs 2024 Salı

Galatasaray'ın "hakkı" teslim edilmeyen yüz akları var


Galatasaray'ın "hakkı" teslim edilmeyen yüz akları var. O yüz akları, en ağır ve gereksiz tepkilerini almalarına rağmen, kötü anda sorumluluk alanlar. Görüntüleri izleyin, takımın hakkını koruyanlara bir bakın. Kerem Aktürkoğlu, Abdülkerim Bardakcı, Berkan Kutlu ve Yunus Akgün. Görüntüleri geçtim, maçtan sonraki gün reaksiyon beklersiniz. Mesaj versinler, bizler de kenetlenelim. Liderler böyle anlarda sahne alırlar ama kaptanımız ben bu yazıyı yazarken piyasada yoktu mesela. Kerem Aktürkoğlu ise bir lider gibi, şampiyonluk üzerine enfes bir yazı yazıyor.

Zaha dahi aksiyon almış, şampiyonluk mesajı veriyor. Lider diye adlandıracağım çoğu isim hala sessiz. Kerem Aktürkoğlu'nun lider özelliğinin altını her fırsatta çiziyorum. Bu takım için gerekli, hatta olmazsa olmazıdır. İmkan olsa ve keşke futbolu burada bıraksa. Kerem Aktürkoğlu'ndan razı olmayanın Galatasaraylılığından şüphe dahi etmem. Olmayan bir şeyin üstüne şüphe edilmez çünkü. Önemli olan doğduğunda bu takımı tutmak değil, formayı giydiğin andan itibaren gösterdiğin aidiyet. Konyaspor maçında forma onun ve şampiyonluk yolunda son bir sözü mutlaka olacak.

Berkan Kutlu'ya neler denildi, gün geldiğinde en büyük aksiyonda yine o vardı. Yunus Akgün'e neler denildi, şu an forma giymiyor olmasına rağmen koridorda tepkiyi gösteren o. Bu adamların takım içi önemi tartışılmasın artık. Saha içi noktasında da böyle. Görev adamları olmalarının yanında, yerli derinliğini belirleyen isimler. Kadroya yıldız doldurmak mesele değil, bu tarz görev adamlarının etrafında belirlediğin kalite mühim. Manasız tepkiler ve etiket aşkıyla kavrulmak yerine, eldekinin değerini bilmek öncelik olacak.

Yunus Akgün de bu takıma dönmeli. Zaha ve Tete gibi yedeklerin var, kulübede yatan milyon avro'ların haddi hesabı yok. Hangisi Yunus Akgün katkısı verdi? Futbol isimle oynanmıyor işte. Yunus Akgün'ü tutsan, sağ kanat ve forvet arkası adına müthiş alternatif. Bu sezon alacağı süre de bir önceki sezonunu katlayacaktı. Galatasaraylılığını ise tartışmam bile. Böyle futbolcularla güzeliz işte. Senin evladın, bundan daha güzeli mi var. Bu forma altında aidiyet gösteren herkes için bu söylediklerim geçerli. Değer bilelim.

11 yorum:

  1. Muslera, Icardi ,Torreira, Mertens ve Ziyech gibi oyunculardan tık yok. Sanki bir sorunları var.Son hafta şampiyonluk giderse hepsini topluca göndermek gerek. Bize Kerem, Abdülkerim, Berkan ve Yunus gibi aidiyeti yüksek oyuncular lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aksiyon almalarını bekledim ama herkes sessiz.

      Sil
    2. torreira ilk paylaşım yapanlardan, diğerlerinden ayıralım onu

      Sil
    3. Torreira doğru, ilk aksiyonu o aldı.

      Sil
  2. Yakıp yıkmanın manası yok. Kimin nerede lazım olacağı belli olmaz. Camia olarak ciddi bir sarsıntı geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz. Ama Allah'tan bir şansımız daha var. Sakin olup sakin kalmak lazım. Yaşananlar normal değildir. Karşımızda bir şer cephesi var. Başkanından, oyuncusuna, medyasına, taraftarına kadar çamur, çirkef, rezil, mafya bir camia. Sezon boyunca haksız hakem kararları ile buralara kadar gelmelerine rağmen saha dışı pisliklerle bu maçı aldılar.
    Maçı kaybetmemizin tek sebebi rakibi ciddiye almayıpi odağımız kaybetmekti. Yoksa hiçbir oyuncumuzun seviyesi o maçtaki gibi değildir. Bırakalım sevinsinler. biz şampiyon olalım onlar da kendilerini kandırıp başarısız başkanları ile yine devam etsinler. Bence bu mağlubiyet çok ama çok hayırlı oldu. Bizim ayaklarımız yere bastı. Onlar ise sürreral bir rüyaya kapılmaya devam ediyorlar. Biz kendimizi sorguluyoruz ki bu çok doğru onlarsa yalan bir dünya içindeler.
    Biz şampiyon olacağız, sonra da yeni sezona çok daha iyi hazırlanacağız.
    Okan Hoca'yı, takımı, yönetimi lütfen pazartesi gününe bırakalım. odaklanalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakıp yıkma işi gün geçtikçe azalır, an geldiğinde de herkes şampiyonluğa odaklanır.

      Sil
  3. Kızdığım nokta şu kaloriferci hoca, mert hakan futbolcu gibi göründü bu maçta. 10 kişi oynayan takıma yenilmek kabul edilebilir bir durum değil. Kaleyi bulan şut atmadan maç bitirmek nedir. Sorumlu kimse kusura bakmasın defolup gitmelidir. Oyuncuysa oyuncu, hocaysa hoca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazaydı diyeceğiz, atlatacağız bu maçı artık. Geride kaldı.

      Sil
  4. Berkanın yaptığnı Ndombele yapsa eminim ki taraftar ağzından düşürmezdi
    Kalitesi tartışıla bilir ki bana göre son 2 yəlda o da gelişim gösterdi
    Ancak en önemlisi hiç birr zaman mücadeleyi bırakmadı ne zaman ihtiyac duyulsa her zaman hazır oldu
    Aynısı Kerem için de geçerli fazlasıyla yetenekıi ve çok çalışkan bir oyuncu onun da eksikleri var ancak her hareketini ağzına sakız edinen bir toplum var mutlaka eleştirecekler Keremi
    Kadronun en değerli oyuncularının başında gelir bana göre

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kereme yapılan taraftarımız tarafından yapılan mobing x bir oyuncuya yapılsaydı neler olurdu. Biz yıllarca ne adamlara katlandık kimse bu denli eleştiri yapmadı. Berkan’ı küstürdük gönderdik. Keremi de aynı duruma getirdik. Seneye Barış Alper aynısını yaşar tüm değerlerimizi bu şekilde mahvederiz. Döngü hep aynı.

      Sil
    2. Ve akıllanmıyoruz, aynı mobbing devam ediyor. Futbolcu biraz sarsıldığı an neler yazılıyor. Icardi için bile neler yazıldı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir