24 Mayıs 2024 Cuma

Tüm konular bitti, Aurier üzerinden mi eleştiri başladı?


Tüm konular bitti, Aurier üzerinden mi eleştiri başladı? Alanyaspor maçında 11'di işte, ilk 45 dakikada izledik. Felaket halde, hareket edemiyordu. Alanyaspor'un gücü değil mevzu, futbolcunun fizik durumu iyi değil. Kamp görse görüntü belki değişir de, Aurier'i hazırlayabilme gibi bir zamanımız ya da lüksümüz yoktu. Galatasaray'ın ara transferde aldığı sağ bekin, uçaktan indiği günün ertesinde 11 oynayabilecek durumda olması lazımdı.

Sağ bek transfer sürecini çok yazdım da, yine üstünden geçeyim. Assignon'a odaklanıldı ve gelecek diye düşünüldü. Geliyordu da. Uçağa binmek üzereyken, Kompany ile görüştü ve Burnley'e kiralandı. Galatasaray da Assignon'u o kadar garanti görüyordu ki, alternatif dahi üretmedi. Gün sonunda Aurier'i almayı buna bağladım. O an elde alternatif kalmıyor. Avrupa'da transfer kapanmış, bir de ara dönem. Aurier'i almak mesele değil, Afrika Uluslar Kupası'nda olması meseleydi.

Kupada olmasa ve Aurier direkt gelmiş olsa, günü kurtarmak adına iyi transfer derdim. Sakattı deniyor da, bence sakat değildi. Kupada sakatlandı. İyi de bir kalitesi, tecrübesi var. Günü kurtarabilirdi. Kupada finale yürüdü, orada sakatlandı ve dönüşü uzun sürdü. Bu da maç eksiğini beraberinde getirdi ve takım öyle düzeye geldi ki, yetişemedi o da. O kadar yetişemedi ki, kenardan oyuna girip de hamle dahi olamıyor. 

Karagümrük karşısında 5 dakika oynadı, vurdu kırdı işte. Sakatlık dönüşü hazır olmasını da beklemedim. Lig bitti zaten, bu saatten sonra "son maç" için ihtimal olarak düşünülemez. Kaan Ayhan'ı yeniden orta saha düşünen arkadaşlar olsa da, sağ bekte başka alternatif yok. Kaan Ayhan, sağ bekte oynamaya devam edecek ve Aurier de belki 5 dakika süre alacaktır. Okan Hoca bu noktada eleştirilemez, adamın eline verdikleri bu. Galatasaray günlerinde sakatlanmadı. 

Okan Hoca'nın Aurier'i hazırlamak gibi bir görevi yok. Şampiyonluk yarışındasın, kazanarak ilerliyorsun ve en ufak kaybında rakip ensende. Buna rağmen, dur bir Aurier'i de göreyim dedi ama olmadı. Ziyech'i hayata döndürüşü, Karagümrük maçındaki 5 dakikası ya da olursa Konyaspor deplasmanındaki varlığıyla hatırlayacağız. Herkes bir şekilde bu şampiyonluk hikayesinde yer buldu. O da bulur.

4 yorum:

  1. (Emre)
    Aurier cok yazik oldu. Fazla da transfer sirkulasyonumuz var. Bir sezon icinde Angelino ve Aurier gibi iki kariyerli bek alip istedigimiz katkiyi alamadik. Rashica kalsaymis eminim su an sag bekimiz o olmustu. iyi de oynardi Okan hocanin elinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rashica kalsa bu rotasyonda kıymetli bir yeri vardı.

      Sil
  2. Assignon garanti falan görmediler. Yoksa sol bekte yoktu. UEFA listesine yetiştirilmeyen bir Köhn var. Yetişmiş olsa da çok büyük bir etki olmayacaktı gelçi geldiği günden yana aynı fikirdeyim bu takımın oyuncusu değil. İtalyadan talipleri vardı. İlk fırsatta çıkmak lazım ondan. Assignon da Köhn de plansızlık başka hiç bir şey değil. Aurirer konusunda tecrübe alındı o gün olsun alınabilecek en iyilerinden biri alındı. Munier hiç düşünülmemesi şaşırtıcı oldu sadece bizde olsa çok daha başka şeyler olurdu. Onun tercih edilmeme sebebi de bence uzun kontrat istiyor olmasıdır bence. Sakatlık sorunu her an yaşayabilir. Çok kulvarda oynuyorduk alıp sakatlanması daha kötü olurdu. Aurirer eleştirmem doğru olan yapıldı son dakika form tutsa baya iyi bir oyun da ortaya koyar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garanti gördüler, aldık diye düşündüler ve sağ bek için alternatif üretmediler. Sol bek konusu son ana kadar çalışma alanı değildi bile. Taraftarın isyanı ve hocanın ısrarı neticesinde Köhn geldi. O da fırsat oluştu diye. Assignon planlıydı, kiralamak için anlaşıldı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir