10 Mayıs 2024 Cuma

Fenerbahçe maçı yaklaştıkça, Zaniolo'yu ister istemez anmadan geçemiyoruz


Fenerbahçe maçı yaklaştıkça, Zaniolo'yu ister istemez anmadan geçemiyoruz. Geçen sezon derbide göstermiş olduğu o performans neydi öyle? Öyle bir performanstı ki, yeni sezon için "var bir hayalimiz" moduna geçmiştik. Zaniolo ile en azından 1 tam sezonumuz vardı diyordum. Ya da yarım sezon forma giyer, Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterir ve Boey misali bir transfere imza atardı. Çok sirkülasyon yaşadık maalesef. Bu yüzden de yapıyı oturtmak zaman aldı.

Okan Hoca'nın "forma adaletinin" simge isimlerinden de biridir. Zaniolo bekledi, Rashica oynadı. Dubois bekledi, Boey ile devam edildi. Davinson Sanchez bekliyor, Nelsson oynuyor. Kerem Aktürkoğlu ve Zaha kenarda, Barış Alper Yılmaz oynuyor. İsme, etikete bakmadan, forma adaletiyle devam edildi. Saydığım isimler arasında da Zaha harici isyan edeni görmedim. Onun da sesli bir isyanını görmedim, sorun çıkarmıyor. İddialı isimler saydım, hepsi mutlu.

Premier Lig'de maddi anlamda bazı katı kurallar geliyor ve bu da transferi etkileyecek. Zaniolo, son dönemde forma giymeye başlamışken "opsiyonu kullanılabilir" düşüncesi oluşmuştu. Bugün için ise bu gerçekleşmez. Önümüz Euro 2024, kaderi orası tayin edecek. Zaniolo'nun göstereceği iyi performans, transferde bambaşka kapılar açar. Beklenen etki oluşmazsa da geri dönüşü opsiyonlardan biridir. Okan Hoca'nın da bunu isteyebileceğini düşünüyorum.

Kadro planlamasıyla alakalı her soruda önce istikrar diyor, sonra da dışarıda kirada olan futbolcularımızın katılımını dile getiriyor. Eminim ki Zaniolo da bahsettiği isimlerden biri. Kalmak istemeyecektir deniyor da, neden kalmak istemesin. İyi ve güçlü bir takımız, o da burada mutluydu. Kampla birlikte de, oyun kurgusu içinde mutlaka bir yer bulur. Barış Alper Yılmaz'ın satışı konuşulurken, azalacak "fizik güç" noktasında net bir opsiyon.

Düz ayaklı kanatlar da son dönemde moda. Zaniolo'nun dönüşü, onu sol kanada atabilir. İlk 11'de de sınırsız yabancı olabilecek olması avantajlardan biri. Hep söylerim, Messi gibi değil, Cristiano Ronaldo gibi oynaması gerekiyor. Topla ilişkisini azaltıp, bitirmeye ve fizik gücünü kullanmaya odaklanmalı. Kanattaki hali direkt olarak 2. forvet etkisi. Rakip ceza sahasına topsuz her girişi, sana orada başka bir opsiyon demek. Yok parasına gitmesin, biz parlatalım. 1 sezonu tam olarak burada geçirirse, transferde hayal ettiğimiz rakamlara rahatlıkla ulaşırız.

3 yorum:

  1. Burada güzel bir şampiyonlar ligi sezonu geçirsin yeni rekoru zaniolo kırar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Takımda kalmasını çok isterim..

      Sil
  2. Zaniolo kanatlarda istediğimiz presi sağlar mı? Barış Alper gibi güçlü duruyor lakin o daha çok messi gibi oynamayı düşünüyor hep bir ince işler peşinde. Yıka yıka gidebilecek yeteceği varken bunları yapıyor. Vazgeçmiyor da bu huyundan. Zaniolo çok iyi oyuncu ama bilemiyorum. Ziyech Barış Alper gibi oyunculara mı rotasyon olacak?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir