10 Mayıs 2024 Cuma

Kerem Demirbay'a teklif gelmesi çok şaşırılacak bir durum mu?


Kerem Demirbay'a teklif gelmesi çok şaşırılacak bir durum mu? Galatasaray'ın Kerem Demirbay transferini çok rahat mı gerçekleştirdiğini düşünüyoruz ya da? Özellikle Serie A temelli birçok iyi takımı ekarte ettik ve bu transferi gerçekleştirdik. Yetmedi, Suudi Arabistan'ın maddi cazibesini de aştık. Yine yetmedi, Bayern Leverkusen'in inadını kırdık. Takımdan yollamak istedikleri, düşünmedikleri bir futbolcu değildi. Rotasyonlarında net bir yeri vardı ve şu başarılı Leverkusen içinde "pay sahibi" isimlerden biri olacaktı.

Kerem Demirbay, Galatasaray'a gelmek istedi ve biz bu transferi zor da olsa gerçekleştirdik. Bu transfer için büyük çaba gösterildi ve bunca teklif arasında da mümkün olan en iyi maddi şartlarda bitti. Kerem Demirbay'ın Galatasaray forması giymek için yaptığı fedakarlık da büyüktür. Bu adamın hakkı verilmiyor, hor görülüyor, sanki hayal kırıklığıymış gibi hareket ediliyor. Yerli statüsünde diye mi bunlar? Geçen sezon bu performansı Oliveira verirken o övülüyordu. Kerem Demirbay bence fazlasını vermekte. Kariyer olarak da daha büyük bir futbolcu ama çok değer görmüyor.

Ufukta şampiyonluk görünüyor ve bu başarıda payı yok mu? En büyük pay sahiplerinden biri o. Orta sahaya Kerem Demirbay'ın geçmesi de bahsedilen "senkronun" parçalarından biri. Taşların oturmasında temel etkenlerden. Takımın oyun aklı ve yaratıcılık seviyesini yükseltti. Merkezde bence de daha tempolu, dripling özelliği üst güzey bir 8 gerekiyor ama bu Kerem Demirbay yetersiz olduğu için değil. Oynadığın oyunun gerekliliği olduğu için. Kerem Demirbay yine önemli parçan, kalması halinde sana katkı vermeye devam edecek.

Kalabilir de, gidebilir de bu arada. Teklifin boyutuna göre görüntü değişir. 31 yaşına girecek ve söylediğim gibi kariyerine oranla uçuk rakamlar kazanmıyor. Galatasaray'da şampiyonluk gördükten sonra, Arap diyarında devam etmek isteyebilir. Bazı futbolcu da ısrarla oynamak ister. Adem Büyük'ü hatırlayın. Galatasaray rotasyonunun en değerli parçalarından biriydi ama formayı kaybedeceğini anladığı an ayrılmak istedi. 8 numara transferi derken, Kerem Demirbay da böyle düşünebilir. Buna da saygı duymak gerekir.

Ligde 32 maçta 6 gol 4 asist hiç fena değil. Merkezden net bir tabela katkısı aldığını gösterir. Bundan iyisini Selçuk İnan / Melo veriyordu ama onlar da bambaşka seviye. Lig de daha bitmedi. Kalan 3 haftada skor katkısı vermeye devam edebilir. Arıyor çünkü, rakip ceza sahası içine koşularını izliyoruz. Arda direkte vurduğu kafalar var, oysa repertuarında hiç yokken. Okan Hoca da ona ciddi anlamda dokundu. Elindeki değerin biraz hakkını vermek lazım. Bu adam böyle bir tabelayı, ligin ilk yarısında ağırlıklı olarak yedek otururken yaptı. Düşünün tam sezonu oynasa ne olurdu?

8 yorum:

  1. 10 milyon bandını görmeli şu haliyle. Görmüyorsa da yalandan vazgeçmeye gerek yok. Net bir rotasyon oyuncusu olarak devam edebilir. Bugün İtalyada oynayamayacağı takım yok şu haliyle. Kerem Demirbay hala doğru kullanılmıyor bizde. Çok derine atıyoruz onu oysaki daha serbest bırakılması durumunda çok da başarılı olurdu. Sistem dolayısıyla bu şekilde oynamak zorundaydı, oynadı ve başarılı da oldu. Satılabilir evet ama yok pahasına değil. 3-5 milyon İçin bırakılacak bir oyuncu da değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arap diyarına gitse 15'i de görür. Avrupa'da devam etse, büyük rakamlar konuşulmaz, gidişi de değmez. Yaşı var çünkü.

      Sil
  2. Kerem D. seneye kalır. Kadroda böyle oyuncuya ihtiyaç vardır. N'dombele, Sergio gibi yüksek maliyetli işe yaramaz oyunculardan derhal kurtulmak lazım. Bence seneye TeTe, Zaha, Auer, Carlo da olmayacak.Bu en az 6 yabancıdan çıkmak anlamına geliyor. Eğer değişmezse seneye 4 yabancı takviyesi yapma imkanı bize verir. Sağ bek/orta saha/ santrafor/10 numara 4 tane direk ilk 11 oyuncusu gerekir. Ve bence hepsi muhakkak 30 yaşın altında mümkünse 25-26-27 yaşlarında tempolu oyuncular olması çok iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kalır diye düşünüyorum. Bazı teklifler baş döndürür ama amacı oraya gitmek olsa en başından tercihi olurdu.

      Sil
  3. Erden Timur yönetimde olmazsa
    Kerem Aktürkoğlu - 3 Milyon Euro
    Kerem Demirbay - Maaşını biz ödeyeceğimiz şekilde bedelsiz
    Zaha - Tüm alacakları ödenip sözleşmesi fesih edilir
    Nelson - 5 Milyon Euro

    Olacaklar bunlar Dursun Özbek bir önceki başkanlık döneminde yaptıkları bunlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum, seçim bitince yorumlarız bu kısmı.

      Sil
  4. Kerem D. kalmalı. Seneye Berkan ile iyi alternatif olur. Ligimizde Kerem gibi 8 numara bulamayız.11 için yabancı oyuncu düşünülsede uzun maratonda iyi alternatiflerde gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de kalmalı. 11 oynayacağı maçlar olacak. Onun teknik ve pas meziyetine ihtiyacımız var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir