11 Mayıs 2024 Cumartesi

Kerem Aktürkoğlu "menajer" değişikliğiyle birlikte transferinin kapısını araladı


Kerem Aktürkoğlu "menajer" değişikliğiyle birlikte transferinin kapısını araladı. Avrupa'ya yorsak da, Suudi Arabistan ya da MLS'de futbol oynamak istediği yazılıyor. Suudi Arabistan'dan da ciddi bir teklif aldığı yazılmış. Ayrılık durumu zaten konuşuluyordu. Çoğunluk da "misyonunu" tamamladığına inanıyor. Kariyeriyle alakalı beklentim, uzun yıllar Galatasaray forması giymesi ve bayrak futbolculardan biri olmasıydı. Transfer kararına saygı duymak gerekiyor. Arap diyarı onun için bir anlamda "futboldan" vazgeçmek olsa da, kazancını düşünüyor olmasına da saygılıyım.

İşler onun adına kötü geçti derken, yine harika bir tabelası var. Kendisi adına çıtayı o kadar yükseltti ki, orayı yakalayamayınca "başarısız" gibi algılandı. Kerem Aktürkoğlu, başlı başına bir hikaye. 3. Lig'den Galatasaray'a geçişi ve formayı aldıktan sonra bir daha bırakmaması. O sürede de kazanılan şampiyonluk, Avrupa'da "ben buradayım" demesi. Ayakları titremedi, bir anda seviye değiştirmesine rağmen formayı aldığında asla sırıtmadı.

Kendisi adına geç bir ataktı ama buraya harmanlanarak geldi. Bu da onu mücadele içerisinde ayakta tuttu. Galatasaray, bir anlamda yıldızlar topluluğu. Icardi, Mertens ve Torreira gibi isimlerin ona duyduğu saygıya bakın. Hepsinin kaptanı bu adam ve lider özelliği çok iyi seviyede. Performansın biraz sallanması ve yediği gereksiz tepkiyle birlikte "mental" bir kopuş yaşandı. Oradan da toparlayamadı artık. Misyonu bitti diye konuşmak biraz bundan.

Misyonunu tamamladığına inanmıyorum yoksa. Uzun yıllar bu formayı giymeliydi. Bu kalitede bir yerli bulmak da kolay değil. Kerem Aktürkoğlu'nu arayacağımıza da inanıyorum. Transfer kararına saygılıyım yine de, hakkıdır. Ondan razı olmamak, kul hakkı yemekle eşdeğerdir bu arada. 4. sezonunda, rakamlar ve istikrarı ortada. Başarıda da en iyi, başarısızlıkta da en iyi o. Takımın performansı düştü yükseldi ama onun performansı hep yukarıdaydı.

Transferi buradan dönmez. Ayrılığı kafasına koyduğu için bu menajer değişikliği geldi. Melih Yazıcı ile anlaşmış. Kim derseniz, Merih Demiral'ın menajeri işte. Başka transferlerde de adını sık duyduk. Avrupa'ya odaklanmaması ilginç. Gidebileceği takımlar vardı ama maddi anlamda önünü görememiş olabilir. Arap diyarı bizim işimize gelir, bonservisi x2 yazar. 7-8 milyon avro'yu görürsek iyi diyordum, şu an rakam 15 milyon avro'dan başlayacak.

12 yorum:

  1. Kendisi açısından en doğrusu bu bence. Avrupa'da bu futbol stili ile oynama ve başarılı olma şansı yok. Bu kadar basit temel fundemental eksikleri olan bir oyuncu avrupa futbolunda oynayamaz. Artık bizde de oynayamıyor zaten. Umarım iyi bir gelir elde ederiz. Kendisi de iyi para kazanır. Bize vermiş olduğu hizmetlerden ötürü teşekkür ederiz. Ancak Galatasaray artık başka bir hedefe yelken açıyor. Bize çok daha iyi futbolcular lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa'da bazı liglerde başarılı olur ama takım seviyesi belli ölçüde kalırdı.

      Sil
  2. Galatasaray taraftarının toksikliği bir futbolcunun futbol aşkını yok etti. İyi oynadığı dönemde övülmeyen, vasat oynadığı dönemde ise yerin dibine sokulan ligin en istikrarlı yerlisini bitirdiler. Keşke aynı baskıyı Tete, Zaha, Ndombele’ye de yapsalardı. Şu çocuğun kariyer başından beri yediği mobbingi bir başka futbolcu görmüş müdür acaba… Bu saatten sonra parasını almaya bakar, en doğal hakkıdır. Yolu açık olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu adamın tüm Galatasaray kariyeri örnektir, nesillere anlatılır. Öyle bir başarı. 0'dan gelerek, bu seviyede büyümeye devam edebilmek..

      Sil
  3. Kendisi açısından doğru olmasa da Galatasaray açısından en güzeli olur Arap ülkelerine gidişi. Kalmak ister devam ederse de saygı duyarım bize bir tavan gösterdi ve oraya tekrar ulaşması imkansız değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arap diyarı demek, maddi anlamda elimizi güçlü kılar.

      Sil
  4. Kerem'in duygusal yönü çok fazla.Çabuk etkilenip farklı performans gösterebiliyor. Ayrılması kendisi için iyi bir başlangıç olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırılmaması lazımdı, kırıldı. Taraftar da çok zorladı maalesef.

      Sil
  5. Kerem Aktürkoğlu gider gittikten 1 sene sonra kiralık olarak döner. İstenilen performansa ulaşamaz, 2 sene sonra Konyaspor da kiralık oynamaya başlar. Kariyerini rezil yönlendiriyor. Galatasaray da kalmalı futbolu burada bırakmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orasını kendisi bilecek artık, bizden çıkar. Ben de kalmasını çok isterdim.

      Sil
  6. Kerem Aktürkoğlu bugün yine içeriyi karıştıran şutu atan oyuncuydu. Vazgeçmemek lazım ondan. Barış Kerem ikilisi tutulmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu kafasında koparmış gibi bizi, görüntü bu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir