16 Mayıs 2024 Perşembe

Galatasaray çok hırslı, fark hedefliyor gibi söylemler "ters rehavet"


Kimsede rehavet olduğuna inanmıyorum. Taraftarlar olarak başka konularda yorum yapıyor olmak, maçı düşünmüyor anlamına gelmiyor. Bunu haftalardır söylüyorum. İş bitmiş modu yok. Fenerbahçe'yi yendikten sonra da o moda girilmeyecek. Konyaspor'u da yenip, 105 puanla ligi bitirmek hedef. Rekoru öyle bir seviyede bırakacağız ki, bir daha ulaşılması imkansız olacak. Fenerbahçe maçına "şampiyonluğu" ilan etmemiş şekilde çıkmak belki de iyi olandır. Sarhoş çıkılmayacak bu maça, odak çok daha yüksek.

Fenerbahçe'nin noksanı bol. Bu noksanlar da fazlasıyla işimize gelmekte. Becao'nun bu maçta cezalı olacak olmasının avantajı büyük. Djiku'yu orta sahada kullanıyorlar çünkü. Galatasaray maçında da 6 numarada oynayacaktır. Krunic veya Mert Hakan Yandaş'a bu maç için güvenmedikleri açık. Djiku orta sahadayken, Çağlar Söyüncü / Osterwolde tandemi olacak demektir. Çağlar Söyüncü de zaten kötü durumdayken, sağ stoperde daha da kötü durumda.

Fenerbahçe'nin bu maçı kazanması onlar adına "olmazsa olmaz" ama şampiyonluğa odaklı olduklarını düşünmüyorum. Kapanalım, 1 tane atarsak ne ala üzerinden oynayacaklar. Djiku'nun orta sahada kullanılması bu yüzden. Galatasaray'ın kusursuz bir ön alan baskısı var ve bu yapılarıyla geriden nasıl top çıkaracaklar? Djiku da 6 numarayken, geriden çıkabilmeleri daha da zor. Fred bu tabloda kendi yarı sahasının derinliklerine inmek zorunda. Bu da etkisinin düşmesi demek.

Galatasaray, baskının şiddetini arttırmak için ilk 11'de 2 değişiklik yapacaktır. Berkan Kutlu ve Davinson Sanchez'i 11'de bekliyorum. Abdülkerim Bardakcı'nın iyi durumda olmaması ve rakip forvette Batshuayi'nin 11 oynayacak olması buna sebep. Davinson Sanchez ile birlikte, Galatasaray savunması da orta sahaya yaklaşıp, takım boyunu kısaltacak. Berkan Kutlu ise enerjiyi yükseltip, ön alanda orta sahayla daha şiddetli baskı demek. Geçen sezon kendi sahamızda kazandığımız derbi gibi.

Fenerbahçe'nin kapanacak olması bir şey değiştirmez, çilingirlerimiz var. Açık oynamaları ise işimize gelir. Tempo, baskı ve pres bizim adımıza kilit unsurlar. 11'de 2 dokunuşla birlikte bunun şiddeti artar ve istediğimiz sonucu alırız. Galatasaray çok hırslı, fark hedefliyor gibi söylemler "ters rehavet". Buna kapılmamak lazım işte. 1-0 da yetiyor sana, hatta 0-0 da. Sen şampiyon olmaya odaklısın, fark atmaya değil. Galatasaray da bu maçı kazanacaktır, kuşkum yok..

13 yorum:

  1. SAÇ denilen algıcınin işleri bunlar hep

    YanıtlaSil
  2. Son maçta KeremD iğne ile oynadı dendi. Ama eğer sakatlık durumu yoksa hoca orta sahada KeremD'den vaz geçmez bence. Çalışan düzeni bozmaz.
    Stoper değişikliğine katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe yüklenecek, Kaan Ayhan Torreira ortasahası daha mantıklı duruyor sanki. Oyun kurma noktasında Ziyech ve Mertens zaten meziyetleri bizi taşır. Boşluk arayacağımız bir maç olmayacak. Ortasahada kuvvetli kalmak daha önemli gibi. Sağ bek Aurirer daha iyi olur sanki geçen maç 82 de girmesine rağmen hırs olarak gayet iyi durumda geldi bana. Toparlanmış durumda ne kadar spiker Ndombele demiş olsa da sahada Aurier vardı. Okan hoca bilir işini diyorum bu konuda.

      Sil
    2. Bu maçta Berkan Kutlu'yu görmemiz beni şaşırtmaz. Aurier'in 90 dakika oynayabilecek durumu olduğunu düşünmüyorum. Kaan Ayhan merkeze kayamaz.

      Sil
  3. Kesinlikle kolay maç olmayacak. Karşımızda kaybedecek birşeyi olmayan bir takım olacak. Okan Hoca son 7 maçın 3 ünde bireysel yeteneklere duacı. Kasımpaşa maçı tam bir fiyaskoydu, Adana maçı aynı şekilde. Karagümrük maçı zaten işimiz rast gitti diyelim. Bu maça Sivas maçındaki, Rize maçındaki Okan hoca lazım bize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duacı falan değil, iyi hamlelerinin ve yükselen performansın ürünü galibiyetler. Biz genel olarak hocaya duacıyız. Bu şampiyonluk onun eseri..

      Sil
  4. Berkan ve Sanchez ile başlayıp maçın başında büyük baskı gerek. Fred dışında top kullanan oyuncuları yok. Fred'e baskı yapmak şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pres şiddetini mümkün olduğunca arttırırsak, o tempoyla bu maçta rakibi boğarız. Çare bulamazlar.

      Sil
  5. Fenerli futbolcuların maça ekstra motive çıkmasına sebep olacak bir tuzakla karşı karşıyayız. Neyse ki SAÇ ın saygınlığı pek kalmadığı için onu ciddiye alan olmayacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz önce maçı kazanmaya, şampiyon olmaya odaklanacağız.

      Sil
  6. Olympiakos bunlara 90 dakika içerisinde sadece 15 dakika baskılı oynadı 3 gol buldu 4 ü 5 i kaçırdı. 90 dakikada sadece 15 dakika presle. Normalde ligin sonuna doğru kondisyon düşer, form düşer ama Galatasaray İçin tam tersi Münih maçı Mart ayında oynansaydı 60. Dakikada pil bitmezdi. Bunlara bağlı olarak onlar kapansalar dert. Açık oynasalar büyük dert. Her iki oyunda da Galatasaray maçı kopartır. Hele ki 1 gol atıp yatalım mantığına bürünürseler perişan olurlar. Maç 90 dakika. Rakibin kaybedecek birşeyi yok Galatasaray kendi oyunundan vazgeçmeyecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi sahamızda uygulayacağımız presi düşün bir de. Bizim oyunumuz bu zaten. Fenerbahçe karşısında dozu daha da artacak. Bayern Münih'e neler yaptık..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir