15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yeni sözleşmeyle birlikte, uzun bir Galatasaray geleceği olmasını dilerim


Karagümrük karşısında yenilen ilk golde, Nelsson'un hatasının olup olmadığı tartışma konusu olmuş. Orada aslında hatalar silsilesi var. Kaan Ayhan'ı maç içinde sık sık orta sahaya gelirken gördük ve kanadını boşalttı. Bu "hoca" tercihidir, yeni bir denemedir diye düşündüm. Mendes, çok uzun süre top sürdü mesela, asıl buna imkan vermemek gerekiyordu. Nelsson'a gelirsek, belki hatası oyuncuyu kanada kaydırmamak olabilir. Orada da gerçi Mendes'i oyalamaya çalıştı ve kademe bekledi. Vuruş anında Abdülkerim Bardakcı'nın da hamlesizliği var.

Yine de o şutu attırmamak gerekiyor. Nelsson'un müdahale yapması gerekirdi. Yine de rakip futbolcu top sürerken müdahale etmesi imkansızdı. O kontrolsüz bir hareket olurdu. Nelsson'a bu gol için çok fazla hata payı vermem. Bu tarz goller yenir, yapacak bir şey yok. Hücumu düşünürken "arkada" belli başlı riskler alınıyor ve bu da onlardan biriydi. Davinson Sanchez de olsa, bu gol için yapabilecek çok fazla bir şey yaptı. Hatayspor maçında yenilen 2. golü hatırlayın, benzer pozisyon ve orada da Davinson Sanchez'in hatalı hamlesi vardı.

Markao, ters bir forvet. Kupa maçında da bizi zorlamıştı. Abdülkerim Bardakcı, o maçta da Markao karşısında ezilmişti, bu maçta da. Israrla yakın savundu ve arkasını boşalttı. Nelsson ise Markao'ya karşı üstündü. İstatistiklere bakınca bu görülebilir. 2'li mücadelelerde ya da kazanılan hava toplarında Nelsson üstün. Durum böyle olunca, Markao biraz daha Abdülkerim Bardakcı'nın olduğu tarafa kaydı. Davinson Sanchez o anlarda lazım işte. Hoca, Davinson Sanchez'e dönerken 2-2'yi cepte tutmak istedi. Derbiye 4 puan farkla çıkmakla, 3 puan farkla çıkmak farklı şeyler. Neyse ki 6 puanla çıkacağız.

Nelsson'a dönersek, yeniden formayı aldığı günden bu yana kötü maçı yok. İyi gidiyor, doğal olarak da o oynuyor. Ağırdı, savunmayı geriye çekiyordu gibi eleştiriler bence anlamsız. Nelsson'un hızlı halinin pahası biçilemez. Savunmacı anlamında en iyi stoperimiz ve takımda kalması beni mutlu eder. Davinson Sanchez ya da o takımdan ayrılır diye bekliyorum. O isim de Davinson Sanchez olacak gibi. Nelsson ile bu tabloda yola devam edilmek istenebilir. Bu aralar da "ayrılık" isteği eskisi gibi ateşli değil gibi. Yeni sözleşmeyle birlikte, uzun bir Galatasaray geleceği olmasını dilerim.

15 yorum:

  1. Nazar değmesin Nelsson devamlılık yönünden çok iyi. Sanchez sık sakatlık yaşıyor. Oyun olarak Sanchez daha uygun olsa da Nelsson'un kalmasını isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Davinson için bahsi geçen teklifler doğruysa ben buna hayır diyemem. 28 yaşındaki bir isim için müthiş rakamlar.

      Sil
  2. 3 lü stoper tandeminde oynuyor olsak şu 3 lü geçit vermez gibi görünüyor. Nelson çapa olarak kullandığında değerini katlar. Milli takımda da bu şekilde oynuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3'lü hocanın oyunu değil, kullanmıyor.. Kullanmayacaktır da. Zaten güçlü bir oyunumuz var.

      Sil
    2. Bu Amrabat işi kafa karıştırıyor. Hoca çok efektif bir ileri uç kuracak gibi presin şiddeti çok daha fazla artacak gibi.

      Sil
    3. İsteği bu yönde mi bilmiyorum. Sürekli 6 numaraları konuşuyoruz..

      Sil
  3. 20-30 milyon Euro arası bir para kasaya girse hiç fena olmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson ile sözleşme uzatmak lazım bunun için.

      Sil
  4. bence derbide nelson-davinson oynamalı..

    YanıtlaSil
  5. şampiyonlar liginde sırıtmıştı nelsson. o taraf biraz soru işareti işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk maçta sırıttı, çünkü o günlerde kötü durumdaydı.

      Sil
  6. Derbide Sanchez-Nelsson tandemi gerekli kesinlikle ama Okan Hoca çok büyük ihtimal aynı şekilde başlar maça, Apo'yu kesmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Markao ile baş edemeyen Abdülkerim Batsuai karşısında çok zorlanır.

      Sil
    2. Bence kesecek, bu maçta Davinson / Nelsson oynayacak..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir