22 Mayıs 2024 Çarşamba

İhale neden Icardi'ye kaldı anlamadım?


İhale neden Icardi'ye kaldı anlamadım? Yapılan eleştiri değil. En azından bazısının yaptığı eleştiri değil diyelim. 10 kişi oynatıyor diyen var, kritik anlarda sahnede yok diyeni dahi gördüm. Icardi'den bahsettiğimizin tekrar altını çizelim. Bu adamın varlık amacı "kritik an". Bence de bu sezona özel fizik problemi var da, 10 kişi oynatıyor gibi eleştiriler abartılı. Eleştirildiği sezon "gol kralı" bu adam. Gol kralının da bu şampiyonlukta katkısı üst düzeydir. Daha iyisini düşünün, mevcut rakamları daha ne kadar yukarı çıkardı?

Falcao örneğini ısrarla veriyorum. Böyle bir yıldız forvet mi arıyorsunuz? 3 maç oynayacak, sonra sakatlandım diyerek 3 ay kaybolacak. En kritik süreçte de asla sahada olmayıp, sorumluluk almayacak. Icardi, haftalar boyunca sakat sakat oynayıp, sorumluluk aldığı için mi suçlu? Dinlendirilebilirdi, belki bu sayede bugünlerde hiçbir sorun kalmayacaktı ama o gün sorumluluk alarak devam etti. Bu da fizik durumunu ister istemez etkiledi. Yine de toparlayabildiği ölçüde toparladı ve son haftalara bakınca golleriyle takımını ayakta tutan isimlerden.

Fenerbahçe maçına dönersek, Torreira dışında kim iyi ki ihale Icardi'ye kalsın? Icardi kötü oynayabilir de, sen yine de onu beslemeye çalışırsın. O da 1 tane denk getirir ve sana maçı kazandırır. Ceza sahası içerisinde böyle bir forvet işte. Kaç kere topla buluşturabildin de ihaleyi bıraktın? Bence de daha hareketli oynayabilir, pas istasyonu olmaya çalışabilirdi. Maalesef o da herkes gibi kötüydü. Genel bir problem bu. Tek tek futbolculara ihale bırakarak çözülecek bir sıkıntı değil. Hak ettiğimiz bir mağlubiyetti. Konyaspor maçına bakacağız.

Sana karşı kapanacak, savunma odağını yüksek tutmaya çalışacak bir Konyaspor olacak. Sivasspor da bunu yapmıştı ve çabuk çözüldüler. Konyaspor'un savunma kalitesi daha düşük ve senin hücum kaliten üst düzey. Bireysel performansların yeniden yükselmesini bekleyeceğiz ve bu kalite de takımı yukarıda tutup, maçı kazandıracak. O kalite içerisinde de Icardi olmazsa olmazın. Fenerbahçe maçındaki kötü oyununa, bu maçta iyi oynayarak telafi arayacak ve şampiyonluğun son virajında mutlaka dokunuşu olacak.

Okuyan ve yorum atacak arkadaşlar için;
Blog'daki tanıtımları da es geçmeyelim.
En azından 1 tık atarak, destek olmanızı bekliyorum :)

18 yorum:

  1. Tek maçlık eleştireleri haksız buluyorum doğru düzgün top bile gelmedi iki tane yarma stoperin arasına sıkışıp kaldı vinicius daha erken oyuna alınmalıydı bence ama suda bir gerçek geçen sezonki icardinin biz bu sezon yarısını bile izleyemedik gerek sakatlık gerekse sezon başı kampı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. topla ne yaptığına dair en ufak fikri olmayan vinicius bence 1 dakika bile süre almamalı

      Sil
    2. Vinicius erken oyuna alınsaydı ne değişecekti?

      Sil
  2. Ben de ihale neden Erden Timur'a kaldı onu anlamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada da abartılı eleştiriler var. Sezon bitsin, mutlaka konuşuruz.

      Sil
  3. Fenerbahçe kaç maçtır çok kötü oynuyordu.Taraftar protesto ediyordu. Bizim maçta yılın maçını oynadılar.Konsantre olamamız ve hatalarımızdan yararlandılar. Önemli olan şampiyon olmak. Konyaspor maçı zor olacak. İnşallah kazanıp şampiyon oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayaklar yere basmadı, nasıl olsa şampiyonuz diye baktık. Hayal kırıklığı oldu.

      Sil
  4. geçen gün maç yazısında ekim ayından bu yana 10 kişi oynuyoruz yazmıştım. sen de güzel gönderme demiştin abi. ama herhalde maçın sıcaklığı ile yazdın onu çünkü şimdi tekrar icardi savunmasına geçmişsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel gönderme dedim, fikrine katılıyorum demedim. Sen, senden yana olduğumu düşünüp sevindin sanırım da göndermene güzel dedim, zekiceydi. Bu katıldığım, onayladığım anlamına gelmiyor.

      Sil
  5. konya'da en ufak beklentim yok. yine stoperlerin arasında yürüyüş yapar. arkasındaki üçlüye güveniyorum tamamen. hadi barış hadi kerem hadi mertens.

    YanıtlaSil
  6. hayaletten bi farkı yok icardi'nin. bu sezon şampiyonlar liginde de sınıfta kaldı. bu haliyle hiçbir zorlu maçta iş yapması mümkün değil zaten. iyi bi golcümüz olsaydı şampiyonlar liginde gruplarda munih'in önünde lider çıkardık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tedavileri sen ol, aynı sorumluluğu al, sonra konuşalım. Falcao gibi isimler gerek sana, özledin sanırım :(

      Sil
    2. Falcao sahada olduğunda Icardiden saha etkiliydi.

      Sil
  7. İcardiyle ilgili 1 kaç sorun var
    1 karısının hastalığı belliki mental olarak adamı yıpratıyor
    2 sakatlıkla ilgili
    3 sezon öncesi antrenmanlarda olmadı kilo fazlalığı vardı üstüne sakatlık geldi ve bir türlü bundan kurtulamadı
    Ancak yinr de 50% bile işini yaptı sorumluluk aldı hiç kaçmadı ve oynadı
    Sağlam bir İcardiye gelecek sezon çok fazla iş düşecek Allahın izniylə
    Ben kalmasından yanayım ve kamp dönemi de tabiki ilk onu görmek isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık bence sorun. Yediği iğneler kortizon içeriyor, bunun kilosunu atmak kolay değil.

      Sil
  8. Fener maçında şampiyonluğu alsaydık en büyük alkış İcardi ye olacaktı. Aksi durumda da şimşeklerin onun üzerine çevrilmesi doğal. Erden Timur için de aynı şey geçerli. Lahanayı yerken kıtır kıtır sapına gelince mee...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konya maçında şampiyonluğu alacağız ve en büyük alkış yine onlara olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir