30 Mayıs 2024 Perşembe

Güçlü omurganın, en önemli parçası ve olmazsa olmazı


Transfer dönemine girmişken, güçlü omurgayı korumalı diyoruz. O güçlü omurganın en önemli parçası ve olmazsa olmazı Torreira. Galatasaray'a imza attığı günden bu yana, kazanılan her başarının başlıca mimarlarından. Bazı zamanlar oluyor, Torreira'yı maç içinde göremediğin anlar olabiliyor ama biliyorsun ki o görevini yapmış. Bu performansı da, 8 numaradan bir türlü istediğimizi alamamamıza rağmen veriyor.

Güçlü ve istikrarlı bir partneri olmadı. Oliveira iyi başladı, sonra düştü. Kerem Demirbay'ın iyi dönemleri var. Sorun şu, Galatasaray'ın oynadığı oyunun 8 numaraları bu isimler değil. Kaan Ayhan'la birlikte oynarken, Şampiyonlar Ligi'nde müthiş performanslar gösterdiler. En iyi partneri oydu ve çift 6 muhabbeti de buradan çıktı. Berkan Kutlu da mesela tarz anlamında Torreira'nın aradığı partner ama seviye olarak daha fazlası lazım tabi.

Torreira'nın özellikle son haftalarda sırtlandığı yüke bakın. Orta sahadaki mücadele ve pres onda. Bir yandan top kapıp, diğer yandan oyun kurmaya çalışıyor. Hücumu da zorlamak zorunda kalıyor. Yanında 6 özellikli bir 8 olsa, daha fazla ön alana gidecek ve presi direkt rakip ceza sahası çevresinde yapacak. Böyle olunca da 6 numaradan uzaklaşmış oluyor ama yanında daha tempolu, hareketli ve hızlı bir 8 olsa, Torreira adına işler daha rahat ve iyi geçecek.

Torreira transferi büyük bir soygundu. 26 yaşında, sadece 6 milyon avro bonservis karşılığı kadrona kattın. Torreira gibi bir ismi 26 yaşında Türkiye'ye getirmek bir yana, 6 milyon avro'ya transfer etmenin adı soygundur. Sonra bu adamla sözleşme de yeniledin, burada kalacağı belli oldu. İstese transfer yapar, belki daha büyük paralar kazanır. Fizik dezavantajı ile devler olmaz da, Avrupa'nın baş altı büyük takımları onu ister. 

O ise Galatasaray'a odaklı ve müthiş aidiyet gösteriyor. Şu maçta da kaçak dövüştü, sorumluluk almadı diyemezsiniz. Takımın en kötü gününde dahi, Torreira'nın bireysel performansı iyidir. Biten sezona baktığımızda da, takımın en istikrarlı parçalarının başında. Partnerler, isimler değişiyor ama Torreira'nın çizgisi aynı. Galatasaray'da devam edecek olmasından dolayı mutluyum. Bu adamın yerini doldurmak kaç milyon avro? Böyle bir imkan bir daha sağlanabilir mi? Ya da kazanacağın rakam seni tatmin eder mi?

16 yorum:

  1. fred'i kaçırmadaydık çok güzel bi ikili olurlardı. şu an aklında bi isim var mı torreira'ya partner olabilecek ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fred de 31 yaşına girecek, 15 milyon avro bonservis verdiler. Bugün güzel de, yarın için sorun. Khéphren Thuram benim aklımdaki isim.

      Sil
    2. partner olarak Geundouzi nasıl olurdu ?

      Sil
    3. Kusursuz olurdu. Lazio'ya değil de bize gelmesini geçen yaz da çok istemiştim..

      Sil
  2. Fizik dezavantajı ile dev takımlar olmaz kısmına katılmıyorum. O boyla oralarda oynayan oyuncular var. Torreira da oynayabilir bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arsenal'de olmadı ya da şu an başka devler peşinde değil. Buna bakıyorlar maalesef. Torreira'nın bizde kalıyor olması kıymetli, boşver onların düşündüklerini :)

      Sil
  3. Torreira kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerdir.ona tek söylememiz gereken şey maşallah🧿

    YanıtlaSil
  4. Maşallah atom karınca. Iyi bir 8 ile neler yapar.

    YanıtlaSil
  5. bu adama resmen borcumuz var. taş gibi bir 8 ile oynamalı. yükünü paylaşmalı.

    YanıtlaSil
  6. Şu an olmadığında eksikliği en fazla hissedilecek oyuncu. Bu kadar kaliteli bir orta saha transfer etmenin ne kadar zor olduğunu geçen yaz döneminde en son ndombele'ye kalarak gördük.
    26 yaşında elit seviyede zorlanmadan oynayabilecek bir oyuncu bir daha ne zaman alınır bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torreira'nın yerini doldurmak en az 20 - 25 milyon avro..

      Sil
  7. hepimiz biliyoruz ki torreira'nin partneri ilk kampa yetişmeyecek, bu çok net. ikinci kampın yarısına yetişirse ben okeyim

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir