4 Mayıs 2024 Cumartesi

Güçlü rakip, ne kadar başarılı olsan da seni diri tutar


Şampiyonluk ateşi yanarken, seçim gündemi içine girmek çok doğru durmasa da tarihler buna el vermiyor. Lig bitecek, sonrasında seçim başlayacak. Seçimler yeniden 2 yılda 1. Keşke eskisi gibi Mart ayında gerçekleşse de, bu aylarda hedefe daha odaklı hareket edilse. Eskiden Mart ayında seçimler gerçekleşir, yeni yönetimin eli her branş için transferde daha rahat olurdu. Seçim var diyerek transferi bekletsen, özellikle diğer branşlarda handikap yaşıyorsun. Hadi bu dönem devamlılık oluştu da, başka zamanlarda Haziran, hatta Temmuz ayında kadro kurmaya çalıştığımız oluyordu.

Demokrasi iyidir. Ne kadar başarılı dönem geçirirsen geçir, başka adaylar çıksın. Tek adaylı seçim içimize sinmezdi. Güçlü aday çıkması da iyidir. Başarılı yönetim "kazanmayı" cepte görmez, o da hamle yapar, daha diri kalırlar. Süheyl Batum etrafında şekillenen yönetim de güçlü görünüyor. Sportif AŞ'nin başına Ünal Aysal geçecek, Alp Yalman disiplin kurulunun başında. Bunlar önemli faktör ama seçim kazandırmaya yetmiyor. Ünal Aysal'ın böyle bir gücü olsa, Eşref Hamamcıoğlu şu an başkanlıkta 4. yılını deviriyordu.

Bu yönetimin ortaya çıkma nedeni belli. Florya konusu ilki. Çünkü Riva konusunda hoşlanmadıkları noktalar oldu ve Florya'nın da bu şekilde elden gideceğini düşünüyorlar. Rant meselesi biraz da. Dursun Özbek, oradan gelecek peşinatla Bankalar Birliği'nden çıkmayı düşünüyor. Bu ekibin planı nedir göreceğiz. Ortaya çıkmalarının 2. nedeni de bence siyasi. Dursun Özbek'in, belediye başkanlığı seçim sürecinde bazı söylemleri, verdiği fotoğraf. Bu tablonun "genel kurul" tarafında mutlaka hoşnutsuzluğu olacaktı. Konuşmuştuk zaten.

3. ve en önemli ortaya çıkma nedenleri ise, belki de Galatasaray tarihinin ekonomik anlamda en ferah dönemine girecek olmamız. Bankalar Birliği'nden çıkılacak ve faiz sarmalından kurtuluyoruz. Boey satışı taze, yeni satışlar ufukta. Şampiyonlar Ligi'ne katılım payı da cepte derken müthiş bir ekonomik güç. Transfer yaparken "limit" derdin yok en basitinden. Bu ferahlığı görünce, Ünal Aysal'ın bir anda Sportif AŞ'nin başına geçesi tutuyor. Sorumluluk beklerken hep uzaktı, şimdi ise nedense işi ele almak istiyor.

Dursun Özbek, yeni dönemde de başkanlığa devam etmeyi hak ediyor. Başarılı bir dönem yaşadı. Şampiyonluklar var, tesisler büyüyor, projeleri bitirmeli ve ekonomik anlamda kulübe nefes aldırdı. Umarım Erden Timur da devam eder. Onun da futbol tarafındaki payı çok büyük. Erden Timur devam ederse rahat, devam etmezse ise biraz terlemeli bir seçim kazanımı elde eder. Güçlü aday iyidir demem, Dursun Özbek'in bu konuda daha agresif hareket edecek olması. Güçlü aday sizi de diri tutuyor. Galatasaray adına hayırlısı olsun diyelim.

2 yorum:

  1. İnşallah Dursun Özbek kazanır. Alp Yalman ve Ünal Aysal gibi enerjisi bitmiş ve sadece lise odaklı insanların eline düşmek sıkıntı yaratabilit. Rezan Epözdemir yine burda da çıktı ortaya. Burak Elmas döneminde yaptıkları ortada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım Dursun Özbek kazanır. Çıkışları güzel de, söylemleri samimi değil bu ekibin.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir