4 Mayıs 2024 Cumartesi

Kerem Aktürkoğlu bu sezon o kadar bitiremedi ki, gol sayısı 20'yi devirmişti


Fenerbahçe adına sezonun en değerlisi kim diye sorulsa, benim cevabım İrfan Can Kahveci olur. O olmasa şu an en az 10 - 12 puan daha az almışlardı. Kerem Aktürkoğlu ise Galatasaray adına en çok eleştirilen futbolcuların başında. Lig için istatistiklere baktığımızda, eşit gol sayıları var. İrfan Can Kahveci sadece 2 asistle önde. İrfan Can Kahveci abartılıyor demiyorum, Kerem Aktürkoğlu için eleştiri dozu bazen manasız noktaya taşınıyor.

Kerem Aktürkoğlu, bu sezon o kadar bitiremedi ki, kendi standardında devam etse şu an ligde 20 golü devirmiş ve gol krallığına oynuyordu. Okan Hoca'nın onu forvetin arkasında denemesi doğruydu. Kerem Aktürkoğlu'nu biraz daha Mertens gibi kullanıp, dinamizmiyle ön plana çıkmasını istedi. Galatasaray'da forvetin arkası bir anlamda 2. forvet gibi. Kerem Aktürkoğlu da gole daha yaklaştı ve çok sayıda pozisyona girdi.

O günlerde de yazdım. "Bitirebilse" böyle olmazdı. Gol kaçtıkça tepki oluştu, o da mental olarak düştü. Hak etmediği tepkileri aldığını düşünüyorum. Eleştiri başka bir şey, tepki başka. Tepkinin dozu arttı ve bugün futbolcu ayrılıktan söz ediyor. Kerem Aktürkoğlu'nun bugün gidişinden maalesef çok büyük bonservis bedeli kazanılamayacak. Galatasaray için gittiğine değmeyecek ama futbolcu için de bu durum "saygı duyulacak" bir karar gibi görünüyor.

Okan Hoca'nın hamlelerini önemsiyorum, herkesi kazanmak için çabaladı. Zaha ve Kerem Aktürkoğlu'nu bir arada oynatabilmenin yolunu da aradı. Ne Zaha istikrarlı hareket edebildi, ne de Kerem Aktürkoğlu bitirebildi. Bitirememek, oyun içi katkıyı da düşürüyor. Mental olarak mevzudan kopuyorsun çünkü. Tabela gelince kimse oyun içine bakmaz, sonuçta skor oyunu. Futbolcuyu oraya çekmenin nedeni de bu gol sayısını arttırmaktı.

Kalan haftalarda ihtiyaç var ve bir noktada etki edeceğini de düşünüyorum. Kalan 4 haftada öyle bir an gelecek ki, Kerem Aktürkoğlu yeniden buradayım diyecek. İdeal 11 bozulmaz, Kerem Aktürkoğlu hamle olarak kullanılmaya devam eder. Gelecek 1 gol her şeyi çözecek de, o ortam oluşmadı. Penaltıyı kaçırmasına rağmen, tekrarını onun yapması önemliydi. O da kırılmamaya, ayağa kalkmaya çalışıyor. Sorumluluk almaktan kaçınmaması ve sinmemesi değerli. Nedense kimse bunu konuşmuyor.

15 yorum:

  1. Kerem çok duygusal.Kendisini saha içine vermeli. Dışarıya kulakları tıkanmalı.Ligin en değerli yerli oyuncusu.Zaha'ya yer açmak için uzun süre 10 numara oynatıldı ve performansını düştü.Tabiki Mertens 'de bu durumda yedek kaldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başarılı sezonlarda kendisi adına bir sarsıntı yaşamadı. İlk sarsıntısı bu ve kırıldı maalesef.

      Sil
  2. O günlerde de yazdım, bitirebilse de Kerem forvet arkası olmazdı.

    YanıtlaSil
  3. iki oyuncuyu sadece istatistik üzerinden karşılaştırmak yanlış olur. irfan can müthiş bi oyun aklına sahip. oynadığı gibi oynattırıyor da. irfan tabela katkısının dışında takımı yönlendiriyor, oyunu kuruyor, topu çeviriyor, takımı sürüklüyor vs. ama kerem bunlardan çok uzakta. kerem'in oyun içi katkısı, istatistikleri ile sınırlı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karşılaştırma değil bu, Kerem Aktürkoğlu'nun en kötü dahi etkisini göstermek. Kerem Aktürkoğlu sana neler yaptı, başarılarda payı ortada. Bunları görmemek, oyuncuyu hor görmek yanlış.

      Sil
    2. Oyun aklı çok yüksek dediğin adam hakemler zerre adamlıkları olsa sahada tutmaz. Oyun aklı yüksek adam sahada da adam gibi davranır. Bu hakemler olmasa 5 kırmızı kartı garantiydi o cibiliyetsizin.

      Sil
  4. daha da iyi birşey söyliyim,kupada ve avrupada ölmüş bitmiş bir takım olarak ligde adamların prime döneminin 4 puan önündeyiz..

    YanıtlaSil
  5. Kerem gol veya skora katkı dışında takıma katkıdan ziyade maalesef zarar veriyor. İnanılmaz bir top kaybı yüzdesi var. Bu sadece dikine pas denemesi yaparak kaybedilen toplar değil. Bazen ayağındaki topu kaybediyor, çoğu kez dripling yaparken ayağında topu çok açtığı için kaybediyor veya aşırı kolay bir pas hatası ile kaybediyor. Maç başına ort 20 top kaybeden bir oyuncunun istediği kadar skor yapsın göze batmaması mümkün değil. bu şekilde olmaz. Galatasaray'ın ilk 11 oyuncusu böyle olamaz!.Bu işte bir yanlışlık var. 25 yaşına gelmiş artık futbolunda olgunluk dönemlerinde olan bir oyuncu bu kadar oyun zekası, basit fundemental eksiklikler yaşamamalı. Bence Kerem'in esas meselesi budur. Çünkü her oyuncu her zaman gol atamaz. Ya da skor yapamaz. Bazen de takım oyununa katkı yapmalısınız örneğin Martesns gibi. Martens belki de Kerem'in yarısı kadar skor katkısı var ama oyuna katkısı etkisi Kerem'in bence 5 katı kadar.
    Galatasaray taraftarının en sevmediği şey bu basit top kayıplarıdır. Bunu acilen düzeltecek ya da yedek kalacak ya da bence ayrılacak. Bu iş bu haliyle gitmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrılması en doğru karar olacaktır çünkü bu tip basit top kayıplarını geldiğinden beri yapıyor ve kendisini geliştirme konusunda da ilerleme kaydettiğini düşünmüyorum. Barış Alper ne kadar geliştiğini gördükçe Kerem in o kadar yerinde saydığını görmemek imkansız. Böyle devam ettikçe tribün tepkisi artmaya devam edecek ve kendisinin de mentali oldukça düşük, maç içerisindeki el kol hareketleri yüz ifadeleri de bunu gösteriyor. Dediğiniz gibi maç başı top kaybı ortalaması 20 civarı bir oyuncu Galatasaray inda Galatasaray ölçüsünde hiç bir takımında ilk 11 oyuncusu olamaz.

      Sil
    2. Bu sezon öyle, geçen sezonlar öyle değildi. Herkesin kötü dönemleri olabilir..

      Sil
  6. Daha 2 sene önce takımın en iyi oyuncusuydu. Kerem aynı Kerem ama Galatasaray aynı Galatasaray değil. Takımda kalmak için gelişmesi gerekiyordu. Olmadı. Yedek oturmayı kabul edecekse gelecek yıl kalabilir. Ama kabul edeceğini sanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezon Galatasaray'ın seviyesi bugünden daha mı gerideydi? Kerem Aktürkoğlu, Icardi ile takımın en iyi hücum yönüydü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir