9 Mayıs 2024 Perşembe

Kaan Ayhan'dan fazlası mı Berat Özdemir, sanmıyorum


Bu konuya "Berat Özdemir" özelinde değinmedim ama onun üzerinden tekrar değinelim. Yaz dönemi Berkan Kutlu'nun takımdan ayrılmasını istemiyordum. Değerli bir alternatifti çünkü. Yokluğunda da kendisini fazlasıyla aradık. O giderse, Berat Özdemir'in alınması gerektiğini dile getiriyordum. O an için kiralayabileceğin başka bir yerli orta saha yoktu. Tarzları farklı olsa da, o gün için Galatasaray orta sahasının buna ihtiyacı vardı. Bugün için ise yok.

Çünkü Berkan Kutlu takımda kalmaya devam edecek. Eyüp Aydın ve 8 numara transferi gerçekleştikten sonra Kerem Demirbay da alternatif konumunda. Çift 6 oynaman gerektiğinde ise Kaan Ayhan seninle. 4-2-3-1 oynuyorsun ve merkez 2'li için daha ne kadar alternatif olmalı? İyi yerli her zaman ihtiyaç tamam da, rotasyonu gereksiz yere şişirmenin mantığı yok. Beklemediğimiz ayrılıklar olur, o vakit farklı stratejiler gelişir. 

Rotasyon tarafında bir ayrılık olmayacak gibi görünüyor. Galatasaray'ın ilk 11'ine iyi bir 8 numara ihtiyacı var. O 8 numara da temposu ve dripling özelliğiyle ön plana çıkmalı. Bazı 6 numaraların adı geçiyor, ona da katılmıyorum. Casemiro, Sofyan Amrabat gibi futbolcuların adı büyük, 6 ihtiyacın olsa güzel hamleler ama bu yönde bir ihtiyacın bence yok. Okan Hoca'nın Şampiyonlar Ligi'nde çift 6'ya dönmesi gereklilikti. 

Ndombele, Oliveira ve Kerem Demirbay'dan o gün için istediğimizi alamazken, ister istemez çift 6'ya döndük. Orada yapılan bu hamle, hoca böyle istiyordu anlamına gelmiyor. Oyunun 2 yönünü oynayacak, top taşıyacak ve tempolu bir 8'in olsa, hoca böyle bir oyuna dönmezdi. Son gün gündeme gelen Vecino bir istek değil, mecburiyetti. Ndombele'nin gelişi de öyle. Galatasaray'ın orta sahada yapmak istediği 8 hamlesini böyle düşünün.

Birileri ayrılmayacaksa ki öyle görünüyor, yerli orta saha hamlesi manasız. Eyüp Aydın'ı rotasyonda öne çıkarmak gerekiyorken, önüne birilerini almak, bunu istemek yanlış. X isim ortaya atılınca, mutlaka isteyeni çıkıyor. Berat Özdemir bir de pasör 6. Galatasaray'ın 4-2-3-1'i içerisinde pasör 6'nın gerekliliğini de bilmiyorum. Çok hareketli bir orta saha da diyemem. Pas kalitesi, belli bir sertliği var ama alternatif olarak bu profili geçtim, alternatife ihtiyaç yok.

13 yorum:

  1. Berat temposuz bir oyuncu Olan Hoca sürekli git gel oynayan direkt oyunu seven bir teknik adam Berat'la uyuşmaz. Ayrıca Eyüp Aydın Berat'tan şu anda bile daha iyidir gözümde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyüp Aydın bir sene kiralanmalı. Süperlig de bir takımda şans bulması çok önemli. Oynama alışkanlığı kazanması adına çok iyi hamle olur. Asıl transfer Gökdeniz Gürpüz çocuğun üstüne düşülürse muazzam birşey çıkar içinden.

      Sil
    2. 4-3-3 oynarsın, o düzen adına ideal 6'lardan diyeyim..

      Sil
  2. Gelecek sezon ilk onbirin tümü yabancı olabilecekken yerli bir oyuncuya ciddi bir bonservis vermek gereksiz..40 maç üstü ilk 11 yapacak, oyunun çift yönünü oynayabilen çok klas yabancı bir 8 numara ile boey tarzı bir sağ bek öncelik olmalı..bu ikisi dışında transfere bile gerek yok,belki bir alternatif 10 numara ve forvet düşünülebilir tabiki..bu ikisinin isim olarak adresi de süper lig gol&asist performans tablosuna bakınca bariz bir şekilde ben buradayım diyor zaten,şimdi isim verip kuşları uyandırmayalım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topu taşıyabilecek merkezden seri topu getirip dağıtabilecek bir oyuncu olsun takımda yeter. Bu haliyle bu takım yine oynar. En tepeye oynar. En büyük eksikliğimiz topu merkezden getirip dağıtacak adam. Köhn bunu 1-2 kez yaptı rakip aptallaşıyor. Bunu ortasahada sürekli yapabilmek çok büyük değer verir sisteme. Evet sistem var harikulade bir sisteme sahibiz. Oyuncu kısmında Okan Buruk derme çatma şekilde yamayarak bu başarıları elde ediyor. Türk futbol tarihinin en büyük en iyi beki satıldı yeri Kaan Ayhan ile doldu. 8 numara zaten takımda 2 senedir yok. Bu sene de becerip alabileceklerini sanmıyorum. Bizim kadro tam olursa şampiyon olamayız. Her türlü eksik oyuncuyla şampiyonluk yaşadık.

      Sil
    2. Alternatif olacak bir de, o da doğru. Bonservisi olmaz da düşünürsün ama böyle bir durum da yok.

      Sil
    3. Geçen sezon Oliveira çok verimli oldu, bu sezon Demirbay. 2 sezondur alternatifsiz de olsa 8 numaradan gayet iyi katkı alıyoruz, 8 yok demek 2 oyuncuya da haksızlık olur.

      Sil
    4. Kerem Demirbay günü idare eden iyi bir oyuncu. Sistemin oyuncusu değil. Bunu çokça gösterdi bize. Yani son 3-5 maçlık performans olarak bakmayalım.

      Sil
    5. Kerem Demirbay bana göre geçen sezonun Oliveira'sından daha verimli oldu. 8 var ama tarz olarak başka birini arıyoruz.

      Sil
  3. İskelet belli takımda. Oğuz Aydın, Emirhan Topçu, Can Keleş gibi yerli ve geleceği olan futbolcular takıma kazandırılmalı. Artık Berat ne potansiyel nede yetenek. Kimin önünde mesela şu anda? Yada o ışığı veriyor mu bunlara bakmak lazım. Genç yerliler takıma kazandırıp rotasyonda fark yaratmak lazım bu şekilde düşünüyorum. Keremi kenara alamazken vakti zamanında şimdi Barış Alper her iki kanat İçin de forma rekabetini arşa çıkarttı bu adam bu halde gelmedi buraya çalıştı emeğinin karşılığını aldı. Bu sebeple genç oyunculara yönelmek çok daha doğru olacaktır. Potansiyeli olan oyunculara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'ın hamleleri de bence bu yönde olacak. Genç, alınması gereken bazı yerliler var. Erencan Yardımcı da o listeye dahil bence.

      Sil
  4. Berkan ve Eyüp varken gereksiz bir alternatif olur. Bu arada Efe Akman'ın sözleşme sorunu acil çözülmeli. O da süre alması gereken bir oyuncu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir