8 Mayıs 2024 Çarşamba

Manadan uzak, etiket işleri


Futbolun başına Ünal Aysal geçtiğinde ne olur sorusunun yanıtı, Ali Naci Küçük'ün haberinde saklı. Galatasaray'da yapılacak olan başkanlık seçimini Süheyl Batum'un kazanması durumunda, Sportif AŞ'nin başına Ünal Aysal geçecek. Normalde bu sorumluluğu asla almak istemezdi de, şu an şartlar başka. Galatasaray tarihinin ekonomik anlamda en ferah yaz dönemlerinden birini yaşayacağız. Sınırsıza yakın imkan var ve kendisi bu konforu yaşamak istiyor.

Habere dönersek, Drogba'yı sportif direktör yapacaklar. Anlaşma sağlanmış. Drogba, futbol dünyasında büyük saygı duyulan, ikon olarak görülen bir isim. Sportif direktörlük ise başka bir konu. Adınızın büyüklüğüyle o pozisyonu dolduramıyorsunuz. Drogba'nın bu konuda bir tecrübesi ya da deneyimi yok. Ama adı büyük işte. "Etiket" der dururum ya, bu tanımı literatürümüze Ünal Aysal soktu. Drogba hamlesiyle de bunu tekrardan tanımlıyor. 

Galatasaray'da başarılı bir futbol operasyonu var. Harika bir teknik direktör yakaladı, işin idare kısmında da çok iyi gidiliyor. Okan Buruk / Erden Timur uyumu müthiş, diğer departmanlarda da doğru adımlar atılmış ve atılmaya devam edecek. Okan Buruk'la devam edeceklerdir ama zemini kayganlaştırıyorlar. Yarın en ufak sarsıntıda, Mancini ve Prandelli tarzı bir teknik adamın peşine düşer, o isim de Mourinho olur. Drogba da sportif direktör olmuşken, "var bir hayalimiz" masalını satar Aysal. Fenerbahçe için kullandığım söz olsa da, bizim için de geçerli. Bu masalın satın alanı olur.

Seçimi kazanabileceklerini düşünmüyorum. Erden Timur devam etmese bile, yeni dönemi götürmek Dursun Özbek'in hakkı. Umarım Erden Timur da ikna olur ve Sportif AŞ'deki gücü katlanarak devam eder. Ortada başarı varken, bunu cezalandırmamak lazım. Ekonomik anlamda ferahlamanın eşiğindeyiz, doğru bir futbol aklı yakaladık. Makası açma fırsatı işte, bunu kullanalım ve rakiplerle farkı iyice açalım. Şampiyonluk sonrası gündem bu olmalı. Dursun Özbek'in Erden Timur'u ikna etmesi ve soru işaretlerini ortadan kaldırması gerekiyor.

Ünal Aysal bana samimi gelmiyor. Galatasaray, yıllarca kendisinin sorumluluk almasını bekledi ama oralı olmadı. Ne zaman "sıcak denizlere" doğru yol alınmak üzere, bir anda Sportif AŞ'nin başına geçmeyi kabul ediyor. Para olunca herkes burada. İş zora girdiğinde ise kimseyi göremiyoruz. Bu yüzden de zamanında sorumluluk alanların hakkını verelim. Şu an gelinen tablo, Dursun Özbek yönetiminin başarısı. Tesisler gelişiyor, Bankalar Birliği'nden çıkılmak üzere. 2 yıldır takım şampiyon, futbolda fark açılmaya başlanmış. Devam etmeli bu yapılanma.

10 yorum:

  1. baştan aşağı müthiş bi yazı. noktasına, virgülüne kadar katılıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle katılıyorum. Dursun başkan kaybederse vay halimize. İnşallah Dursun Özbek kazanır.

    YanıtlaSil
  3. ünal aysal önderliğinde oluşabilecek tehlikelileri çok güzel özetlemişsin. ama üyeler seçilmesi gerekeni seçeceklerdir her zamanki gibi diye düşünüyorum. erden timur da sportif a.ş.'de görev alır çok büyük ihtimalle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum buna, üyeler de görüyor her şeyi mutlaka.

      Sil
  4. Umarım Dursun Özbek ve ekibi kazanır seçimi. Ünal Aysal başarılı bir dönem yaşattı bizlere fakat ego çatışması yüzünden Fatih Hoca'yi göndermesi sonrasındaki felaket transfer operasyonu ve ardından da uzun yıllar takım ekonomik olarak sıkıntıda iken ortalıkta görünmemesi sebebiyle itici geliyor bana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an ferah dönemi ve bir anda ortaya çıktılar.

      Sil
  5. Biz TV başında kahrolurken Chelsea taraftarıyla "aşkın olayım"cılık oynayan, ŞL'den elenince son 3 ay sakatlık numarasıyla sadece vitrin derbilerde sahaya çıkan adam buraya tekrar gelmeyi haketmiyor. Uzaktan elçimiz olmaya devam etsin.

    Ancak Erden Timur'un olmadığı durumda Dursun Özbek'e sutopu şubesini bile emanet etmem, Aysallı yönetimi tercih ederim.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir