8 Mayıs 2024 Çarşamba

Haber doğruysa, Ziyech ile alakalı en doğru şartlar oluştu demektir


Ziyech'le alakalı sözleşme bilinmezliklerle doluydu. Galatasaray'ın isteğine bağlı bir opsiyon var gibi düşünürken, futbolcunun diziyle alakalı sakatlık yaşamaması ve şu kadar maça çıkması halinde şartlar yerine gelmiş olur gibi bir madde olduğunu öğrendik. O dönem Ziyech kötü durumdaydı tabi, isyan ediyorduk. Bugün ise ne kadar önemli bir transfer olduğu konuşuluyor. Dış basında bir haber okudum. İçeriğe bakınca, transferiyle alakalı kafam yine karıştı.

"Hakim Ziyech, Galatasaray'da kalmaya karar verdi ve satın alma maddesinin aktif hale getirilip, bonservisinin Chelsea'den alınması için Galatasaray ile anlaştı.  Galatasaray, büyük mali fedakarlıklar yaparak Faslı oyuncunun bonservisini Chelsea'den satın almaya kararı aldı. Faslı futbolcu, Galatasaray'dan önümüzdeki 3 yıl boyunca 2 milyon 300 bin € (bonuslarla yıllık 3,5 milyon €'ya ulaşabiliyor) maaş alacak."

Haber bu şekilde. Opsiyon durumu şarta bağlı diye biliyorken, futbolcunun kararına bir bağlılık da mı vardı? Opsiyonun kullanılması halinde kısmı ile alakalı sözleşme imzalanmıştı çünkü. Yeni sezonda alacağı ücret belliydi. Okan Hoca da geçen maç sonu, yeni sezonda Ziyech bizimle devam edecek dedi. Chelsea ile alakalı da sürekli söz sahibi olmasından bahsediliyor. Oysa opsiyon şartı karşılandı diye biliyoruz.

Ziyech'in Galatasaray'la devam edip etmeyeceği konusuna gelirsek, mevcut 1 yıllık sözleşmesi üzerinden bunun gerçekleşmeyeceği kesindi. Bir karar vermesi gerekiyordu. Ya Galatasaray'da devam edecek, ya Avrupa diyecek, ya da "para" diyerek Arap diyarına yol alacak. Avrupa derse, Galatasaray'da kazandığı rakamın yarısını görür mü emin olamadım. Gideceği en iyi takım da Ajax olur. Arap diyarına gidecek gibi de durmuyor. Galatasaray onun için en iyi adres.

Hem iyi kazanır, hem de Avrupa'da boy göstermeye devam eder. İyi bir ivme kazandı. Taraftar şu an ona sahip çıkıyor, el üstünde tutuyor. Söylenmişti de, ilgi alaka görmeye başladığı zaman aidiyet gösterir diye. Şu an bunu yaşıyoruz. Haberde bahsedilen rakamlarla sözleşme yapılacaksa, Ziyech ile alakalı en doğru şartlar oluştu demektir. İdeal rakam bu çünkü. Kabul edelim ki, Ziyech gibi bir kaliteyi bulabilmek zor. 

Bir şekilde kumarı oynuyorsunuz. Bugünün güzelliği, bu kumarda kazanma ihtimalinizin artmış olması. Yazın bu kumarı kazanma ihtimali düşüştü. Bugün ise yükseldi, haliyle de "kalsın" düşüncesi oluştu. Kalması halinde mutlaka yeni sözleşme alacak ve geleceğini garanti altına almak isteyecek. Rakamı doğru ayarlanmalı. Sakatlık durumu oluşabiliyor, yarın ne yapacağının da garantisi çok yok. Bir yandan güvenemiyorum ama Ziyech gibisini bulmak kolay değil.

8 yorum:

  1. Ziyech son 30 dk. da sıkışan maçlara girse dahi müthiş etki yapar. Kasımpaşa maçında maçı çevirmişti.Çok büyük kazanım gözüyle bakıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Önümüz dünya kupası. Afrika kupası yok. Bu sene olmasa bile 2025 e damga vuracağını garanti ederim. %100 e ulaşması durumda olduğundan daha hareketli daha diri olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önümüz Dünya Kupası ama ona da 2 yıl var. Kalmayı istesin, gerisi çözülür.

      Sil
  3. Henüz 31 yaşında ve en az 2-3 yıl iyi performans verebilir. Gerekirse 10 numara oynar veya maçın 2. yarılarında rakip yorulunca girebilir. Maç kazandıran bir oyuncu.Kalması çok iyi oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekonomik oynar mutlaka, kendini sakınmayı bilir. Oynadığı oyun ve yeteneği onu bir süre daha götürür bu seviyede.

      Sil
  4. Umarım aidiyet süreklilik gibi konularda aynı sıkıntılar tekrar yaşanmaz. Kalsa bile aynı mevkide Barış Alper gibi garanti bir alternatif bulundurulmalı mutlaka

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o noktada güvenemiyorum ben de. Ama bu alınamayacak bir risk değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir