7 Mayıs 2024 Salı

Sol kanadın dinamizm seviyesi çok yüksek


Köhn ve Barış Alper Yılmaz arasında iyi bir uyum oluştu. Sol kanadın dinamizm seviyesi çok yüksek. Savunma yardımını ihmal etmeyen bir Barış Alper Yılmaz'la birlikte, Galatasaray sol kanatta güçlü bir görüntü yakaladı. Kerem Aktürkoğlu ve Zaha gibi isimlere sahip olsak da, sol kanat için doğru hamle Barış Alper Yılmaz'dı. Köhn de dinamizmiyle birlikte, önünde oynayan kanadı rahatlatabilecek bir bek. Barış Alper Yılmaz ile ekstra dinamizm deyince, sol kanatta "patlayıcı gücü" tanımlayabilmek kolay olmuyor.

Köhn'ün Bundesliga 2'den geldiğini unutmayalım. Ayağının tozuyla da formayı aldı ve bir anda kendisini şampiyonluk yarışında buldu. Tarzına bakınca, oyun düzenimize uyum sağlaması zor değil. Mental anlamda ise kolay değil. "Hücum beki" üzerinden geldi buraya, vaat ettiği profil bu. 3'lü savunma bekiydi bir de, bunu her fırsatta yazıyorum. 4'lü savunmaya, bu seviyede uyum sağlamak kolay değil. Köhn'ün performansıyla sırıttığını düşünmüyorum. İyi katkı verip, daha fazlasını vaat ediyor.

Savunmasının yükseleceğini bekliyordum, yükseldi de. Çalışkan bek çünkü, istekli, mücadele ediyor. Şu an savunma konusunda gayet iyi seviyede. Sıkıntı hücumda diyelim. Sıkıntı değil de, biraz daha kontrollü hareket etmesi lazım. İlk etapta o hücum katkısını veriyordu. Şu sıralar final işlerinde yok. Durmadan bindiriyor, sürekli çizgiye iniyor, çok müsait anlarda ceza sahasına top çıkarabilme ihtimalini oluşturuyor. Ortalar ve paslar kötü şu sıralar. Şut özelliği iyiyken, bunun da üzerine pek gitmez oldu.

Aşılmayacak bir mesele değil. Özgüveni parlattıkça, bu özelliği de ön plana çıkacak. Boey gibi çok genç geldi diyemem ama 25 de erken bir yaş. 2 yıl içinde geleceği noktayı ve sonrasını takip edelim. O potansiyeli var. Şu an alternatifsiz olması problem tabi. Şampiyonlar Ligi seviyesinde sol bek rotasyonunu güçlendirmek gerekiyor. Köhn yine oynasın ama güçlü bir alternatif lazım. Geçen sezon bunu yapamamak, Angelino'nun formsuzluğunu yaşarken elimizi zayıflattı ve Barış Alper Yılmaz'ı sol beke çekmek durumunda kaldık. Yeni sezonda bu tarz durumlara düşmemeli.

Beklerin dinamizmi bu oyun için olmazsa olmaz. Sağda bu vardı, solda yakalayamadık. Bugün solda var, sağda yakalayamıyoruz. Kaan Ayhan'ın futbolu iyi, gösterdiği özveri müthiş ama bu oyunun beki değil. Sağ beke de atlet ve dinamik bir bek koyabilirsek, Köhn ile birlikte kanatları daha dinamik kullanacağız. Barış Alper Yılmaz ile Ziyech "kanat" anlamında birbirini iyi tamamladılar. Sağ bekte de dinamik bir hamle, Köhn ile o uyumu sağlatır. Hızı arttırmak, pres gücünü daha da yükseltmek demek. Bizim en güçlü yanımız da pres.

16 yorum:

  1. boey'in kiralanma ihtimali gibi bi durum oluşur mu sence ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İhtimal oluşursa bakılır da, orada devam etmesini tercih ederim.

      Sil
  2. Aynısını yeni sezonda sağ kanat içinde yapmalıyız oğuz aydın transferi şart iyi birde sağbek ile senkron oturur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de şart. Barış Alper Yılmaz gitmeden muadil üretmek lazım.

      Sil
    2. Kerem aktürkoglu giderse barış kalır şampiyonlar liginde oynamalı kendini daha çok göstermeli kontrat proplemide çözüldü en azından 1 sezon daha

      Sil
    3. Ben de kalsın isterim ama bu talipler arasında da tutmak çok zor olacak.

      Sil
    4. Herşey yönetimin elinde ikna eder barışta aidiyet duygusu var çok sorun çıkarmaz biraz daha faydalanıp parlatılarak çok daha iyi rakamlara satılabilir

      Sil
    5. Artık orada gelecek rakamlara bağlı hareket edilir.

      Sil
  3. Boey'i kiralayıp Boey ve Köhn ile oynama hayali gerçek olur mu? Rakip beklerin halini düşünemem. İki atletik bek ile müthiş tempo yapabiliriz. Okan Hoca'nın oyununda Dubois gibi statik oynayanlar değil , atetik oynayan oyunculara yer var. Bu arada Kaan 'in hakkını yemeyelim. Nazar değmesin iyi iş çıkardı.

    YanıtlaSil
  4. Boey'in bize dönmesi bizim için olumsuz bi durum olur. Çıkardığımız bi oyuncunun gittiği yerde de parlaması, Avrupa kulüplerinin buraya olan bakış açısını iyileştirir. Yani Boey orada bi anlamda bizi de temsil ediyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum bu yoruma..

      Sil
    2. 30 milyon verdiği adamdan öyle ha diye vazgeçtim diyecek kulüp değil Münih. Orada devam edecektir. Münih panik transferi yapmadı bekledi en iyi opsiyona yöneldi. Boey kalitesi ortada. Münih’te hoca yok sadece hiç beğenmiyorum Boeyden sol bek yapmaya hatta sol kanat bek yapmaya çalıştı. O kadar da değil yani. Sadece kamp görmesi lazım Boey in.

      Sil
    3. Elbette eder, kolay değil. En az bir kamp dönemi daha bakarlar. Umarım çok başarılı olur. Bu bize artı yazar.

      Sil
  5. Zarar ettirmeyecek garanti bir transfer oldu. Transferde bazı mevkilerde bu tarz görev adamlarına gitmek takım oyununa ciddi katkı yapıyor. Her mevkide yıldızla oynamak zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadronun temelinde bu tarz askerler olmazsa olmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir