7 Mayıs 2024 Salı

Mayıs ayı, Galatasaray için yılbaşıdır


Mayıs ayı, Galatasaray için yılbaşıdır. Erden Timur'un sözü bu. Mayıs ayında şampiyonluk yarışında favoriyse, kazanan Galatasaray'dır. Lig henüz bitmedi bu arada. 2 maçlık fark vardı, hala 2 maçlık fark var. Fenerbahçe dilediği kadar çözülsün, senin hedefin 3'de 3, yani 105 puan. Lig bittiğinde rekoru öyle bir yerde bırakacaksın ki, sonrasında kimse hayal edemeyecek. Final haftalarına girerken Fenerbahçe çözüldü, Galatasaray ise alıştığımız gibi vitesi yükseltti. 3 hafta kala da fark 6'ya çıktı.

Rekabet edemiyoruz, çünkü rakip senin karşına çıkamıyor. Eksikler ve yenileceklerini bildikleri için "Avrupa" hayali satıp, erteleme talep ediyorlar. Çıkamadılar karşına, daha doğrusu çocukları zorladılar. Allah büyük işte, tek atakla orada da rezil oldular. 6 puan geriye düştüler şu an, eminim ki derbide, Galatasaray şampiyonluğunu ilan etmesin diye Kayserispor'a da puan bırakacaklar. Osayi ve İrfan Can Kahveci de sakatlandı, şu an daha da eksildiler. Merak ediyorum, derbiye nasıl çıkacaklar?

Yine çıkamayacaklar. Kaos üretip, bunu satacaklar ve alıcısı çıkacak. Konyaspor bana göre ligin en kötü durumdaki takımı. Ligde kalacaklar belki de, nasıl bu kadar puan topladılar inanın bilmiyorum. Fenerbahçe'nin Konyaspor ve öncesindeki performansını biliyorsunuz. Pil bitti, teknik direktör zaten olmayan hakimiyetini iyiden iyiye kaybetti, sakatlıklar var. Galatasaray'a karşı maça çıkmaları kendileri adına "futbol" anlamında çok kötü sonuçlara gebe.

Bu yüzden çıkmayacaklar işte. Kayserispor'a da puan kaybedip, Galatasaray'ın şampiyonluğunu derbi öncesinde kesinleştirecekler. Maça çıkmayıp, Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamasını baltalamaya çalışacaklar. Bunları düşünüyoruz maalesef. Rekabeti getirdikleri nokta bu. İsmail Kartal'la yolları ayırmaktan söz ediyorlar. E hani sizi şampiyon yapmamak için çabaladılar, bu yüzden geriye düşmediniz mi? Hocayı neden yolluyorsunuz, adam 90 puan almış bir şekilde. Hayatları çelişki.

Kaosu takım içinde yaşıyorlar ama bu haberi verecek, meslek etiğine sahip bir tane muhabirleri yok. Kavgalar çıkıyor, kadro dışılar var ama konuşulmuyor. Dışarıda aramayın mevzuyu, içerisi karışık. Dzeko, Tadic nerede? Son haftada herkes düştü, pil bitti. Symanski kaç maç gol atamamış. Galatasaray'da ise Ziyech yeniden doğdu, Icardi ve Mertens gibi isimlerin katkısı ortada. 6-1'lik maçta Galatasaray'ın hırsını görüyorsun. Bu takım şampiyon olmayacak da kim olacak?

12 yorum:

  1. Arada en başta kültür ve zihniyet farkı var. En büyük farkı yaratan etmen bu! bunu anlamadıkları için sürekli kaybediyorlar. Peter Drucker'ın meşhur lafı vardır: ''Kültür, stratejiyi kahvaltıda yer''. Ali Koç devamlı çeşitli startejiler, taktiklerle bir şeyleri halledebileceğini sandı durdu. 6 yıllık başkanlık serüveni bu zigzaglarla dolu. ama sadece o mu? Fener taraftarı, kamuoyu, medyacısı, yazarı, çizeri bile bu kafada. Adeta zehirlenmiş gibiler.
    GS bir kültür kurumunun uzantısı olmanın, bir ilim ve irfan yuvasından doğmuş olmanın avantajlarını kullanıyor. Burası gerçek anlamda demokrasinin, çok sesliliğin ve muhafazakarlığın yuvasıdır. Burda kararlar alel acele verilmez.
    Galatasaray Kulübü artık yeni bir çağın eşiğinde bence. Eğer bu şansı kullanabilirsek üst üste 4-5 şampiyonluk alıp ligi yok edebiliriz. Ordan gelecek olan güçle de Avrupa'da bir kupa getirebiliriz. Daha da önemlisi istikrarlı finansal yapıyı kurabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım kalan 3 haftada bu başarısızlığı hangi kaos içerisinde aklamaya çalışacaklar :)

      Sil
  2. Yabancı VAR hakemi diye ağlayarak kendi ayağına sıkan bir camia var karsımızda. Bunu gercekten isteyecek kadar da şizofren olmuş bir camia. Bizim bu saatten sonra ligde tek rakibimiz kendimiz. Gerci öyle bir çıta koyduk ki, bir daha göremeyeceğimiz rekorlar kirdik. Bundan sonrası artık Avrupa'da ilerlemek ve ikinci bir kupayı müzemize götürmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı var hakemleri geldiğinde olacakları az çok yazmıştım. Galatasaray'ın lehine de gelişmiyor ama en azından Fenerbahçe adına hak yerini buldu.

      Sil
  3. işin güzeli yeni gelecek yönetimin fazla masrafa da girmesine gerek yok,bırakın rakipler 50-60 milyon filan harcayıp tekrar yeniden kadro kursunlar..bizim yapmamız gereken şey:çekirdek kadroyu koruyup,elimizdeki nelson,davinson,barış alper gibi kaliteli oyuncuları bonservis kazanıcam diye asla satmamak..sadece dombele,tete,vinicius,zaha,olivera gibi oyunculardan çıkmak ve onların yerini ligimizde bu sene 4 büyükler dışında çift haneli gol veya asist sayısina ulaşmış bizim gibi bir takım için çok ortalama maliyetli oyuncularla süslemek ve artı fransa veya almanyadan,bakın 2.liglerinden bile olur genç ve atletik bir sağ bek bulmak..hatta bu ilk bitirilmesi gereken şey..belki transferin son günü bir fırsat transferi olabilir yine hani bazılarının etiket dediği..bu da olursa seneye yine %99,9 şampiyonuz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarihin ekonomik anlamda en ferah dönemlerinden biri olacak. Akılcı hareket edilirse, fark iyiden iyiye açılacak.

      Sil
  4. Karagümrük maçını da ciddiye alıp derbiye rahat çıkmak gerek. Karagümrük düşme hattında.Rehavete yer yok :) Fenerbahçe bence de Kayserispor 'a bilerek puan kaybedip derbiye gelmemek için uğraşacaktır.Gelirlerse de derbide oyunumuz ile ezmemiz gerek ki birkaç yıl daha toparlayamasınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her maçı ciddiye alıp kazanacağız :)

      Sil
    2. Sivas maçı gibi iştahla oynarsak Karagümrük kalitesi fersah fersah aşağıda. Dayanamaz mahvolurlar.

      Sil
  5. Derbiye de çıkmazlarsa fb taraftarının tesislere yürümesi gerekir. Rekabette kazanmak da kaybetmek de var ama ezeli rakibin karşısına iki kez çıkmamak bir sezonda camiaları adına büyük bir utanç olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkmamaları halinde şaşırmam, bu potansiyelleri var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir