6 Mayıs 2024 Pazartesi

Seviyesi düşmemiş, takımla da devam etmek istiyorken neden yollar ayrılsın?


Dizinde esneme yaşamış, 2 gün dinlendirildi ve takımla son çalışmaya katıldı. Sivasspor'a karşı da sahadaydı. Tüm hafta okuduğumuz haberler ise, Mertens sezonu kapattı, sakatlığı ciddi, Sivasspor maçında yok tadındaydı. Sonrasında bu haberler "umarım maç kadrosunda" olura dönüştü ve giderek yumuşadı. Son gün takımla idmana çıkınca, bu maçta 11 başlayacağını biliyorduk. Efor ve mücadelesine bakınca da, sakatlığından iz göremedik. "Bilgi kirliliği" zehirlenmesine maruz bırakıldık.

Opta'nın vermiş olduğu istatistiğe göre, Sivasspor karşısında 2 gol atan ve 1 asist yapan Dries Mertens, Süper Lig'de çıktığı son yedi maçta 12 golde pay sahibi oldu (4 gol & 8 asist). Kalan 4 haftada 10 gol bandını görür. Asist konusunda ise bambaşka bir seviyede. Maç sonu yaptığı röportajda da, yeni sezonda bu formayla devam edeceğinin mesajını bir anlamda aldık. Mertens'in devam etmesi ile alakalı çokça yazdık. 

Yaş konusunda benim için kıstas "seviyedir". Mertens de Muslera gibi seviye düşürmediği, hatta arttırdığı için takımda kalmalı. Yeni sezonda rolü belki daha "ekonomik kullanılması" haline gelecek ama takım içinde önemi yine en üst seviyede olacak. Seviyesi düşmemiş, takımla da devam etmek istiyorken neden yollar ayrılsın? Birinin yaş haddine odaklanmak için, futbolcunun seviyesinin düşüp düşmediğine bakmak lazım.

Bugün lig bitse, benim için Galatasaray'ın MVP'si o. Hatta tüm lig genelinin de o. Aralık ayının son günlerinde aldı formayı ve bir daha bırakmadan, her maç üzerine koyarak ilerliyor. Gol / asist rakamları, takım üzerindeki etkisi ortada. Son haftalara bakınca da, her maç tabelada adı var. Son 5 maçta 30 tane kilit pası var. Bir maç içinde 2-3 kilit pas atan hücumcuya muhteşem deniliyor. Maç başına 6.5 ortalama var burada.

Bu sezon sonunda futbolu bırakacağı için ne varsa sahaya bırakıyor diyordum da, yola devam edecek gibi. Aklına bir anda "devam etme" düşüncesi doğdu ve bu yaşta hala ciddi talipleri var. Seviye düşmedi çünkü, herkes böyle bir kaliteyi ister. 37 yaşında, bir anlamda turbo motor sahibi. Oynadığı mevki itibarıyla da üst düzey bir çalışkanlık görüyoruz. Sakat deniliyordu, yine sahada ayak basmadığı yer bırakmadı. Geçen sezon, eforu yüzünden bitirme noktasında nefesi kalmıyor diyorduk. Bitirme anında da zirvede. Her hafta Mertens için aynı şeyleri yazmak beni mutlu ediyor.

29 yorum:

  1. Vallaha seneye de böyle bir performans vereceğinden şüphem yok. Düşüş olacaktır elbette. Seneye birçok kulvarda olacağız. Mertens gibi bir saf kaliteye ihtiyaç her zaman var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens gibi bir alternatif üretebilmek bence imkansız.

      Sil
    2. Rafa Silva da olursa varya... Alllaaaaah deriz ben size söyleyeyim. Yani orada alternatif üretmek zorunda olduğumuz yıldan. Rafa Silvanın çıkıp Mertensin girdiği seneye geçiş düşünsenize :) Çok benzer tarzlar. Rakibi parçalarsın Mertensle de ölümcül vuruşu yaparsın.

      Sil
    3. Rafa Silva zor değil imkansız gibi duruyor. Sadece Avrupadan talipleri yok Jesus da onu Arap yarım adasına gelmesi için ikna etmeye çalıştığı yazılıyor dış basında. Avrupa'da Roma - Napoli - Juventus gibi ciddi talipleri var. Çok zor bir iş.

      Sil
    4. İmkansız değil aslında ama ciddi uğraş ve maddiyat ister.

      Sil
  2. Mertens her zaman bu takıma herşeyini verdi.Yedek kalsa bile sorun etmedi.37 yaşında ama defansa yardım bile ediyor. Maşallah çok iyi bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi durumdayken de onunla yola devam etmek gerekiyor.

      Sil
  3. Seneye 38 yaşında olacak olması nedeniyle olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 önceki sezon da seneye 37 olacak deniyordu. Gördük. Seviye düşmedi, yani olamaz :)

      Sil
    2. Seneyede, seneye 39 olacak diyerek sözleşme imzalarız böyle devam ederse..

      Sil
    3. Evet eyt den emekli olana kadar sözleşme verirsiniz yıllık 3 er milyondan. Sonra kulüp neden batıyor diye de oturtup düşünürsünüz.

      Sil
    4. yaşın 38 olması ne farkeder arkadaşım ? sen başlığı tekrar bi oku :)

      Sil
    5. 37 yaşındayım, her yıl kulüp batıyor. Henüz denk gelmedim :)

      Sil
    6. Yok parasını alıp oynayana da sallar oldunuz artık. 3 milyon alıyor ama 10 milyon alıp kenarda yatan da var. Salın artık tamam sizsiniz herkes gitmeli. Asgari ücretle oynamalı. Aksi halde batarız.

      Sil
    7. Eleştiri yapıldığı zannediliyor da maalesef saçmalanıyor ve bu şekilde yazanlar da eminim ki farkındadır durumun :(

      Sil
    8. Bu sene takımı kritik anlarda ayakta tutan 2 kilit isim var Mertens ve Muslera. Bu yorumları yapanlara sorsan ikisi de gitsin Orkun Uşak kaleye gelsin. Yiğit Gökoğlan kanada bunların zihniyet bu. Bu kulüp Tarık Çamdala yıllarca para ödedi batmadı. Mertens ile Tarık Çamdal neredeyse aynı sözleşmeye sahip. Hala yaş diyorlar ya.

      Sil
    9. Seviyesi yüksek bu adamların, katkı veriyor. Pepe 41 oldu, Porto sözleşme veriyor adama, CL'nin en iyi stoperlerinden biri.

      Sil
  4. Sakatlanıp da sahada olmak için can atan oyunculara sahip olmak ne güzel. Zaten hal böyle olunca başarı kaçınılmaz oluyor. Unutulmasın bu vasıfsız yönetim UEFA kupasından vazgeçmiş Okan Hocayı yalnız bırakmıştı. O günlerde bir sağ bir sol bek sahibi olsak çok daha ileri gidebilirdik. Seneye erteledik tüm hayallerimizi. Ertelediğimiz hayallerde Mertens gibi bir çilingir, bir figür, bir efsane artık ne demek istersek. Adım gibi eminim Napoli onu bıraktığına binlerce kez pişmandır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yaz, hocanın istekleri doğrultusunda hareket edilmesini ümit ediyorum.

      Sil
  5. Mertens bizden, biz Mertens'ten kolay kolay kopamayız. 2 Senede efsaneler arasına girecek adam. Sneijder sonrası 10 numaralı formanın hakkını veren ilk oyuncu. Hagiden, Sneijder'den bahsederken nasıl olur da Mertensi pas geçebiliriz şu izlediklerimizden sonra. Geçen yıl oyun içi katkısıyla ayakta duruyordu. Bu sene tabela + oyun için katkı. Dahası olmaz dediğimiz haftanın ertesinde adam daha enteresan şeyler izletiyor bize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seviyesi iyi, düşmedi adam. Böyle bir ismi parayla alabilmek cidden güç.

      Sil
  6. Okan Buruk büyük Avrupa kulüpleri tarafından yakından takip ediliyor. Her şeyden önce Okan Buruk ile ciddi bir sözleşme imzalanmalı. 1996-2000 Yılları arasındaki hikayeye çok benziyor takımın yükselişi. Avrupa'da başarı şart bu kadroyu bir kez daha bir araya getir deseler. Kağıt üzerinde şu adamları yan yana yazmaya cesaret edemem. Sportif başarıyı Avrupa kupalarından getirmemiz gerekiyor artık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de uzun sözleşme imzalardım ama genel kurul diyerek 2'şer yıl diye gidiyorlar. Yabancı hoca alınca bu olmuyor ama.

      Sil
  7. Tüm futbolcular için zamanli ayrılığı gerçekleştirmek gerekiyor. Mertens sezonun ilk yarısı yoktu yani yıpranmadi. İkinci yarı iyi gitmesi tabii ki büyük bir şans ancak yaş haddi nedeniyle yolları ayırmak gerekiyor. Herhangi bir sakatlıkta geri dönmesi zorlasacak artık, katkıyı aldık teşekkür edip karar verdiği gibi kendi hayatına devam etmesi için gerekeni sağlamaktan Başka yapacak bir şey yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens için o zaman gelmedi işte, olay o..

      Sil
    2. Sadece ligin 2. Yarısı oynayacaksa bile sözleşme verilmeli. Sanırsın 5 yıllık sözleşme yapacağız. Adam şampiyonluğu ayıklayan adam.

      Sil
    3. İyi seviyede olan değerinle 1 yıl daha devam ediyorsun. Müthiş bir şey bu..

      Sil
  8. Sadece form değil karakter de alır sözleşmeyi. Mertens her yönüyle örnek ur sporcu o yüzden kalmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens'le kesin olarak yola devam etmeliyiz..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir