6 Mayıs 2024 Pazartesi

Okan Hoca işte, futbolcu kazanımında bir dünya markası


Son yıllara bakıp, kalbimizdeki yaralardan biri ne desek, uzaktan atılan şutlar derdik. Galatasaray'a o yıllar içinde harika şut atan futbolcular gelmiş, bu özellikleri itibarıyla "körelmelerini" izlemiştik. Mertens'le o algıyı kırmaya başlamışken, Ziyech ile parçaladık. Şut atmak ayrı, bu işi "çilingirlik" dahilinde yapmak ayrı. Ziyech'in şutları genelde ya maç kazandırıyor, ya kildi açıyor. Elinde bu kadar kusursuz bir şut atan futbolcu varken de, her tabloda "sırtını geriye yaslayarak" maç izleme lüksünü elde ediyorsun.

Opta'nın detaylı veriye sahip olduğu 2010/11'den bu yana bir Süper Lig sezonunda ceza sahası dışından en fazla gol atan Galatasaray oyuncuları:  

8 - Selçuk İnan (2011/12) 
5 - Hakim Ziyech (2023/24) 
5 - Wesley Sneijder (2016/17)
5 - Wesley Sneijder (2014/15)

Selçuk İnan'ın 2011 / 2012 sezonu, bir orta sahanın ulaşabileceği en maksimum noktaydı. 8 golünde de frikikler önemli bir yer tuttu. Sneijder, bu konuda oldum olası iyiydi ve şut noktasında belki de en kusursuz futbolcularımızın başlarındaydı. Ziyech de bugün o masada işte. Bunu da kısıtlı zamanda yaptı. Sezonun genelinde sahada bile değildi. Ligin son haftalarında oynamaya başlayarak, bu gol sayısına ulaştı.

Sivasspor maçının ilk golü haricinde, attığı tüm goller de uzaktan. Hatta yaptığı asistlerin tümü de rakip ceza sahası dışından. Ziyech'in sorunu, sıkıntısı büyük oldu da, mevzuya inandığında farkı çok daha başka. Şampiyonluğun hikayesi içinde, Ziyech'in açtığı kilitler ayrı bir konu başlığı. İnanmaya başladı, takımı sahiplendi. Mutlu, o mutluluk sahaya yansımakta. Yeni sezon transferini düşünerek hareket ediyor derken, Okan Hoca'nın Ziyech için "yeni sezonda takımda kalacak" açıklaması var.

Ziyech'in opsiyonu devreye girerken" bilinmezlik" için isyandaydık. Bugün ise iyi ki noktasına geldik. Zaha'dan bu atağı beklerken, Ziyech'ten gelmesi beni şaşırttı. Bir ara gerçekten umudu kesmiş, beklenti içinde değildim. O ruh halinde değildi gerçekten. Okan Hoca işte, futbolcu kazanımında bir dünya markası. Ziyech'e her fırsatta şans verdi, kazanmaya çalıştı. Bunun da karşılığını son virajda almış oldu ve şampiyonluğa bir dokunuşta daha bulundu.

20 yorum:

  1. son 3 maçımız berabere bile bitse şampiyonuz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fener puan kaybetsin de Arenaya gelmesin rezil rüsva olsun istiyorum. Gelmez, gelemezler. Karagümrük maçında hakem ürkütüyor beni doğrusu. Arda Kardeşler denen cibiliyetsiz dün ne yapacağını şaşırdı bizde olan taçları bile rakibe verdi bir ihtimal dedi ama olmadı. Karagümrük maçında da farklı bir hakem senaryosu olmayacak sayılmayan gol + verilmeyen penaltı. Bu sürekli tekrarlar oldu.

      Sil
    2. Muazzam bir avantaj elde. Ben 3'de 3'ü görüp, tüm rekorları arş seviyesinde bırakma taraftarıyım :)

      Sil
  2. Sırf bu sebeple diyorum ki Okan Hoca bir oyuncuyu istemiyorsa cidden ondan olmaz, Okan hoca bir oyuncuyu ısrarla deniyorsa orada birşey var. Ndombele için bile aylarca uğraştı bu adam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dombili bu ligde bizim dışımızda her takımda oynardı..oynadıkça kilo da verirdi,katkı da verirdi..sadece prime takımlarda profesyönel ve mental eksiklikten oynayamaz:biz,real,bayern,leverkusen,birkaç premier lig takımı filan işte ;)

      Sil
    2. Aynen öyle. Okan Hoca herkes için uğraştı, didindi, şanslar verdi. Olmuyorsa olmuyordur artık, hocalık bir durum değil bu..

      Sil
  3. Okan Hoca'nın hakkını vermek gerek.Nazar değmesin çok iyi iş çıkartıyor. Bu arada Ziyech konusunda Auier 'in de hakkını yemeyelim. Müthiş motivasyon sağlıyor.Auier seneye kalsa iyi olur:) Ziyech böyle oynayacaksa Auier teknik kadroya alsınlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aurier bu takımın oyuncusu değil. Kenarda maskot ihtiyacı yok bu klübün. Motivasyon kaynağı taraftardır kenarda binlerce Euro kazananlar değil.

      Sil
    2. Auier kamp görse belki iyi seviyeye gelir, bence kötü isim değil ama sakatlık dönüşü olmadı. Yaş durumu da olduğu için yollar ayrılacaktır.

      Sil
    3. Kamp direkt aurier e girse yine olmaz. Seviyesi Adanademirspor falan.

      Sil
  4. Küçük bir parantez de Barış Alper için açmak istiyorum. Adam Zaha ve Keremi kesti sol açığı aldı yürüyor. Zaha ve Kerem arkasında kaldı. Wilfred Zaha ve Kerem Aktürkoğlu. Bu hocanın başarısı değil midir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette hocanın dokunuşu. Barış Alper Yılmaz öncesinde neydi, bugün ne oldu..

      Sil
  5. Son maç bir değil birsürü yıldızı vardı. Skora katkı yapanların dışında Köhn de harikulade bir maç çıkardı kafa atmayan adam kafa atar olmuş. Büyük profesyonel olacak burada. Galatasaray sol tarafı uzun süre boyunca garanti altına alındı gibi görünüyor. Gelen her futbolcu 7 den 70 e kim gelirse kendine birşeyler katıyor. Herkes her maç daha iyi durumda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol kanatta iyiyiz. Köhn'ün hücumda final işlerini iyi yapması gerekiyor sadece. Hücum beki diye geldi ama oradaki meziyetini az gösteriyor.

      Sil
    2. Sadece Köhn değil dün akşam sol kanatta Barış Alper desteği de vardı. O hattı çok iyi kullandı. Zaten bir önceki maçta Köhn kötü görüntü vermesinin sebebi önünden hiç defansif katkı alamayışıydı.

      Sil
    3. Sol kanatta müthiş bir dinamizm vardı..

      Sil
  6. Arkadaşlar biraz duyarlı olun. Herkes kapısı önüne bir kap içerisinde olması şartıyla yanık kremi bırakabilir mi?! Yanıklar çoğaldı yaşadığım binada 5 TV kırıldı. Hiçbir fenerbahçeli babanın çocuğu fenerbahçeli değil. GALATASARAY gümbür gümbür geliyor. Duyarlı olun lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de değil, çok doğru o :)

      Sil
    2. Binanın önünde top koşturan çocuklar üzerinde fener trabzon beşiktaş forma ne olursa olsun. Sevinç Icardi sevinci. Galatasaray’ın 11 i tüm gençlerin ezberinde geçler dediğim 7-12 yaş arası çocuklar. Ali koç kupa kupa diye zırlayacağına şu durumun farkında değil. Başakşehir de 1 sene şampiyon oldu hiçbir çocuk Başakşehir taraftarı olmadı. Fener şampiyon olsa bu çocuklar geri tekrar Fener mi diyecek. Gençliği toptan kaybetti haberi yok kimsenin.

      Sil
    3. Icardi'nin şu yaptığı etkiyi asla parayla satın alamaz, paha biçemezsin.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir