5 Mayıs 2024 Pazar

Galatasaray 6-1 Sivasspor, büyük kutlamanın ayak sesi


Galatasaray, maçları "istediği" ölçüde oynuyor. Gol lazımsa buluyor, fark lazımsa yakalıyor, tempo lazımsa yapıyor, düşük viteste devam etmesi gerekirse de öyle hareket ediyor. Maç öncesi yazmıştım. Rakip formda olabilir ya da size olabildiğince kapanabilir. 5'li savunma, toplamda 8 kişilik bir savunma hattı ile sana karşı durmaya çalışıyorlar, ilk yarıdan 2-0'ı buluyorsun. Gün sonunda 6 gol atıp, istesen 7-8'i de rahatlıkla bulabilecek havadasın. Bu takım şampiyonluğu hak etmiyor da ne yapıyor?

Bülent Uygun'un sana karşı az çok ne yapacağı belli. Katı savunma anlayışlarını daha da sertleştirip, iyiden iyiye geriye gömüldüler. Koita ve Manaj'ı de önde bırakıp, seni eksik yakalamaya çalıştılar. Galatasaray savunması "formda" bir günde değildi, stoperlerin bireysel manada hatası bol. Ama öyle bir hücum iştahın var ki, 2 gol yesen, 5 gol atarak cevap verecek kıvamdasın. 2-0 önde gidiyorsun, rakip hala oyunu yavaşlatma peşinde. 

Taşa, kuşa çarpar diyorlar ve 2-1'i bulursak rakibi hataya sürükleriz diye hayal ediyorlar. 2. yarının başında rakibi skora ortak etmek üzereydik ama 5 dakikada reaksiyon verip, 2 gol daha buluyorsun. Galatasaray'ın hücumda yakaladığı senkron, şampiyonluğun kapısını da açmış oldu. Icardi - Barış Alper Yılmaz - Mertens - Ziyech hattının uyumu üst düzey. 6 gol var, hiçbiri boş değil. 5. gol attın, 6. golün de çalışılmış bir duran top organizasyonu.

Hücum kalite ve iştahı güçlü bir Galatasaray'ın karşısında da bu ligde kimse duramıyor. Icardi, ihtiyaç halinde kaybetti dediğimiz patlayıcı gücünü hatırlıyor mesela. Mertens, muazzam bir bağlantı. Barış Alper Yılmaz'ın fizik gücü yanında, artan oyun aklını daha önce konuştuk. Sol ayağı ile 2 muazzam asist ile al da at dedi ve ilk yarıda işi bitirdi. Ziyech de son haftalarda açtığı vites ile birlikte kaliteyi tayin etti.

Son ana kadar kusursuz bir tempo izledik. 6 geldi, 7'yi aradık. 6 gol attın, bir o kadar da kaçırdın. Rakibin katı savunması tutunamadı karşında. 2. yarıda oyunu değiştireyim derken de, Galatasaray'a kapıları sonuna kadar açmış oldular. Nasıl durduracaksın ki, bu organizasyon karşısında durabilecek kaliten yok. Ziyech'in uzaktan şutunu izledik, böyle bir çilingir karşısında ne yapabilirsin? Şampiyonluğa 3 kala, büyük kutlamanın ayak sesini dinledik.

32 yorum:

  1. Kerem ve Berkan niye oyuna alınıyor? Ne gereği var? 6 gol atmışsın alsana gençleri oyuna. Eyüp girsin Efe, Hamza girsin. Neden Kerem ve Berkan?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu ve Berkan Kutlu bu takımın önemli parçaları, elbette oyuna alınacaklar. Kerem Aktürkoğlu için ciddi ciddi neden mi diyorsun :(

      Sil
    2. Üzülüyorum bu yorumları görünce. Kerem Berkan bu takımda ne kadar değerli olduğunu kanıtladı. Uzun zaman oldu hatta onları kenarda hapsederek başarı sağlaman mümkün değil. O gençler biraz da kendine bakmalı. Sivrisinek vari fizikleri var. Fizik olarak gelişen ayakları yere sağlam basan zaten sıyrılıyor aralarından. Forma onu buluyor bir şekilde.

      Sil
    3. Kerem Aktürkoğlu için şu yorumu yapabilmek adına, insanın utanma duygusunun olması lazım..

      Sil
    4. Kerem ve Berkan'in yaktıkları ateş olmasa belki de burada olamayacaktık, çok hatalı bir yorum. Su takimda Ndombele ve Aurier haric herkes katki verdi. Eyup ve Efe'nin zamanı gelecek, hoca özellikle Eyüp'e iyi sure verdi.

      Sil
    5. Berkan Kutlu, sol bek ve sol stoperi taşıdı kaç hafta. Kerem Aktükoğlu'nun istatistikleri ortada..

      Sil
  2. Şampiyonluğa adım adım. Savunma bugün biraz bocalasada sivasın golü dışında muslereya top gelmedi diyebiliriz. Takım şampiyonluğa adapte olmuş durumda fakat son haftalarsa köhn ve demirbay formsuz. Toreira kusursuzdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunma biraz hücum iştahının etkisinde, odağını yitirmiş haldeydi.

      Sil
  3. Çok korktuğum bir maçtı.Müthiş oldu bu sonuç.Oyun olarakta iyi oynadık. Ziyech , Icardi, Muslera Mertens ve Torreira gibi yıldızlar son haftalarda sazı iyice ellerine aldılar. İnşallah sonu şampiyonluk olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hiç korkmadım ve beklediğim gibi rahat kazandık. Karagümrük maçı da böyle rahat geçecek.

      Sil
  4. Okan Hoca biraz ezmek de istedi Sivas’ı. Sosyal medya paylaşımları, mektuplar vs biraz seviyelerini oldukları yeri hatırlatmak istedi bence. Takım 6-1 skoru yakalamış Okan hoca hala sağa neden pas vermedin diye Köhne çıkışıyor kenarda. Bu tarz cevapları sahada futbolla tertemiz veriyor Okan Buruk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, kesinlikle sivas'a ve bülent uygun'a özel bi tarife vardı bugün sahada. bugün biraz ekstra çalıştık :)

      Sil
    2. Her maçın odağı başka. Kazanıyoruz ayrı ama son ana kadar ezip geçtik burada..

      Sil
  5. kral gsyi hep konuşuyoz. biraz da seni konuşalım. youtube spor platformuna ne zaman yelken sallican? sinan yılmaz yapıyo. karakulfenerlik bişiler yapıyo. seni görelim istiyom. hayli hayli yaparsın. neyin eksik?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayın mayın o tarz birşeyde bekliyoruz.

      Sil
    2. Önce X'te spaces ile başlayacağız. Sonrası Allah kerim. Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim :)

      Sil
  6. skor 6-1 ve 90 iken yapılan prenses bak, iştaha bak. bu takımı nasıl yeneceksin ki ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. *prese bak :)

      Sil
    2. Üst düzey bir iştah ve harman olduğu kalite var :)

      Sil
  7. verilmeyen 1 gol ve 1 penaltı da var. arda kardeşler denen hakem müsveddesinin bize karşı bunları vermemesine alışkınız zaten de var'daki nasıl vermedi ona takıldım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligde 3 hakem dışında maçımıza atanan hakem yok neredeyse.

      Sil
    2. Yine saçma işler döndü ama 6-1 skor diye kimse ses etmiyor.

      Sil
  8. Takımın tamamı şampiyonluk moduna girmiş. Lakin kutlama anlamında değil. Şampiyon gibi oynadık. Köhn bu gün 0 hata ile oynadı. Bir önceki maçtan sonra bu denli hatalarından ders çıkartmış olması da çok sevindirici.

    YanıtlaSil
  9. Ben her maçtan önce bir kaza olur mu acaba diye düşünürken takım o kadar rahat ve tecrübeli ki maç başladığı anda bu maç rahat bizim diyorum. Okan Hoca çok iyi bir süreç geçiriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben artık kaza olur diye beklemiyorum, bu takım maçına göre hamlesini yapıyor..

      Sil
  10. Bunun adı gövde gösterisidir. Mayıs ayı geldi mi olayların rengi değişir. Aslan'ın dişine kan değmiştir artık. Dosta güven düşmana korku verdik. Maç bitmesin istedim resmen. Her anında tempo, coşku dolu bir takım vardı. Bu birlikteliğin bozulmaması lazım. bu sefer elimize geçen şansı ne olur tepmeyelim. 2 yıllık başarının ardından hemen Bizans hortladı. Başkanı tehdit ediyorlar. Erden timur meselesi üzerinden sürekli bir sıkıştırma durumu var. Bu tuzakları da aşarsak bu ligi Bayerne çevirebiliriz. en az 3 yıllık daha hükümranlık çok uzak değil. 5 yıl üst üste şampiyonluk gelmeli. 5. yıldız gelmeli. bir avrupa kupası daha gelmeli. Ekonomik ve mali bağımsızlık gelmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslan'ın dişine kan değeli uzun zaman oldu aslında. Ön alanda senkron da oturunca, bunun skor yansımasını görür olduk.

      Sil
  11. Takım sürekli iştahlı başlasın istiyorduk başladılar. İştah 90+2. Dakikada da devam ediyordu. Ziyech gol falan atıyor da tamamı bu değil oda kendisine geliyor ufaktan ufaktan. Abdülkerim bu maçta çok hata yaptı bununla beraber ilk yarıda Barış Alper 5 koşu attı 0 pas attı Abdülkerim. 2-1 oldu gram şüphe etmedim. Sivas’ın canı kaç dakika olabilir di ki? Manaj da beğendiğim forvetler arasında tarz olarak da doğru adam. Transfer edilebilirse iyi bir 2. Adam olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur da maliyeti çok. 2. forvet için de o maliyete girmezler.. Girmemeleri de lazım.

      Sil
    2. Oyuncu gelmek isterse Sivas onu tutamaz orada.

      Sil
    3. Nice oyuncu sana gelmek istedi. Kaçını alabildin paranla?

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir