22 Haziran 2024 Cumartesi

Ana plan 4-2-3-1 olsa da, 4-4-2 de artık güçlü bir opsiyon


Ana plan 4-2-3-1, bunda kuşku yok. 4-4-2 gibi kurgular, Okan Hoca'nın "gol" aradığı anlarda aldığı risklerden ibaretti. Tabi şu ana kadar, Batshuayi gibi bir alternatifi olmadığını da belirtelim. Seferovic olmadı, Gomis'in yaş haddi vardı. Bakambu ve Vinicius'dan da istediğimizi alamadık. Hatta bu yüzden, Icardi'yi sakat sakat oynatmaya devam ettik. Maç içi çift forvet gibi ihtimaller ise, "gol" aranan anların risk hamlesi olarak kaldı.

Batshuayi sonrası ise bu görüntü değişecek. Çift forvet, artık opsiyonlardan biri. Hem de güçlü opsiyonlardan biri. Sadece maç içinde değil, direkt maç planı olarak da düşünülecek. 4-2-3-1'in ana formasyon olacağının devam etmesiyle birlikte, 4-4-2 de ana planlardan biri. Birçok lig maçında bunu göreceğiz. Rakibin alan bırakacağı zamanlarda da bu kurgu düşünülebilir. Burada tek bir kritik nokta var, o da Hojbjerg ya da muadili bir orta sahanın transferi.

Orta sahayı güçlü tuttuğun an, hücumda dilediğin riski alabiliyorsun. Batshuayi, savunma arkasına koşu atmayı seven, yırtıcı bir forvet. Icardi ise zaman içinde biraz daha "sahte 9" gibi oynamaya başladı ve derine ister istemez geliyor. Bu durumu, yaş itibarıyla da biraz daha fiziğini ekonomik kullanmaya başlayacak olmasıyla açıklayabiliriz. Geçen sezon sakatlık etkisi vardı. Tarz olarak bakınca, Icardi / Batshuayi birbirini tamamlayabilecek isimler.

Yukarıdaki 11'i ben yapmadım, internette gördüm. Böyle bir 4-4-2'de, Ziyech'i sağ, Barış Alper Yılmaz'ı da sol kanada yazardım. Köhn hücumcu bir bek, Barış Alper Yılmaz'ın sol kanatta çalışkanlığı onu dengelerdi. Bissaka ise savunmacı bir bek, Ziyech'in hücumunu yükseltirdi. Ziyech, bekini kullanmayı seven bir kanat. Kaan Ayhan ağır kaldığı için, iletişimleri o denli yüksek olmadı. Arkasına Boey'i alabilse başka bir şey konuşurduk.

Yine yazıyorum, ana plan 4-2-3-1 olmaya devam edecektir. 4-4-2 de güçlü opsiyonlardan olacak. Okan Hoca, Başakşehir döneminde de 4-4-2'yi sık sık kullanmıştı. Crivelli / Demba Ba forvet hattı çabuk unutulmuş. Günümüzde 4-4-2'nin pek kullanılmıyor oluşu, kullanılmayacağı anlamına gelmez. Batshuayi ile o opsiyonu elde ettin. Hojbjerg ve Bissaka tarzında isimlerle birlikte bu opsiyonları güçlendirmiş olacaksın.

8 yorum:

  1. zahanın yerinde kerem aktürkoğlu olmalı..yerli bekleri bile çalım atıp geçemeyen zahayı ya satmalıyız ya takasta kullanmalıyız..akşam grizmannın altı pastan kaçırdığı golleri görünce kereme haksızlık yaptığımızı düşündüm.aynılarını kaçırsa vatan haini ilan edilirdi ve vatandaşlıktan çıkarılırdı herhalde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizim taraftarda anlam veremediğim bi zaha aşkı oluştu bi anda. sanki geçen sezon hiç yaşanmamış gibi. kerem gibi bi cevher varken herkes onu satmanın ve ztk maçlarında bile çalım atamayan bitik zaha'yı olası 11'lere yazma uğraşında. vallahi çok ilginç.

      Sil
    2. Kerem Aktürkoğlu'nu en çok koruyan, ısrarla destek olan kişiyim. Blog yorumcuları iyi bilir. Korudum diye de yemediğim hakaret kalmamıştır.

      Kadroyu ben kurmadım, internette gördüm, üzerine yazdım. Tercih edeceğim isimleri de belirttim. Kerem Aktürkoğlu keşke kalsa ama gidecek gibi görünüyor.

      Sil
    3. senin özelinde söylemedim :) kerem'i tuttuğunu da biliyorum. genel olarak taraftarlarımız da var zaha'ya karşı yumuşama işi.

      Sil
  2. Milli maçı izlerken Nelson un neden kesinlikle satılmaması gerektiğini daha net görünüyor. Abdülkerim in de transfer yapmasını bekleyenler boşuna hayal kurmasin, böyle bir stoperi kimse almaz. Samet bile yanında Pepe gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunma kurgusu bir bütün işi. Abdülkerim Bardakcı da yorgun, sakatlıklar yıprattı. Dinlenmesi gerekirken, oynamaya devam etmekte.

      Sil
  3. Zaha yerine Kerem A. olursa bu şekilde oynayabilirsin. Zaha ile 4-4-2 oynamak Köhn 'ün tarafını otobana çevirebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yüzden Barış Alper Yılmaz sol, Ziyech sağ dedim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir