21 Haziran 2024 Cuma

Galatasaray'a kaptırdık diyecek halleri yok, mutlaka bir kılıf bulacaklardı


Malumun ilanı diyeceğimiz açıklama geldi. Batshuayi'yi kaptırınca "istesek tutardık", "bizim tercihimizdi" gibi açıklamalar geldi. Bekliyor muyduk, elbette bekliyorduk. Galatasaray'a kaptırdık diyecek halleri yok, mutlaka bir kılıf bulacaklardı. Batshuayi'yi ne denli tutmak istediklerini açıklamalarının üstünden 2-3 hafta geçti. Ali Koç, Batshuayi'yi tutmak istiyoruz, Mourinho da çok sıcak bakıyor demedi mi? 2 sezonda sana verdiği katkı ortada. Kim böyle bir futbolcusunu en büyük rakibine kaptırmak ister?

Dzeko'nun takımda kalması eli kolu bağladı işte. 37 yaşındaki Dzeko'ya öyle paralar verildi ki, elden çıkartması kolay olmuyor. 38 yaşına geldi, deniyor ki ayrılacak. Arabistan'a falan gideceği hayal edilse desem, orada alacağı para da senden aldığının çok üstünde olmayacak ki? Avrupa'dan zaten kimse yanaşmaz. Kaldı işte. Mourinho ile görüştü ve kalmaya karar verdi haberlerine de takılmıyorum. İddialı bir forvet almak istiyorsun, Dzeko kaldı. Batshuayi'yi tutamama nedenlerinden biri de bu.

Batshuayi'nin olayının para olmadığını düşünüyorum. Fenerbahçe de Galatasaray'ın verdiği rakama çıktı işte, kalmak istemedi. Rotasyonu görüyor, takımın durumunu biliyor. Diğer yanda da Galatasaray'ı görüyor ya da Mertens'ten dinliyor diyelim. Galatasaray'da Icardi var da, tam anlamıyla arkasına gelmiyor ki. Yanına geldiğine inanıyorum ve en azından ligde ciddi anlamda 4-4-2 ihtimali var. Diğer tarafta 3. forvet olarak devam etmektense, Icardi'nin arkasına 2. forvet olup, başarıya koşmak da değerlidir.

Onuachu'yu istedin, ondan da ret yedin. Kendi elindeki Batshuayi'yi tutamadın. Transferde yaprak kımıldamıyor ama sorsan çok başarılılar, harika işler geliyor. Acun Ilıcalı'nın futbolun başında olduğu senaryoda sorun yaşanmaması imkansız. Futbol aklı "etiketten" ya da "çevresindeki eş dosttan" ibaret. Mourinho gibi bir teknik direktör işine karıştırmaz, Acun Ilıcalı da karışmadan duramaz. Acun Ilıcalı ayrıca yönetilmeye alışkın değil, Ali Koç bu denklemin neresinde?

Transfere müthiş giren takım Galatasaray. Ligin en iyi 2. forvetini, rakibinin elinde alarak mevzuya giriş yaptı. Sağ bek ve orta sahada da adaylar net artık, az çok ne yapılacağı biliniyor. Diğer tarafta da Oğuz Aydın ufukta. Zaten birkaç transferde iş bitiyordu, sen de mümkün olan en erken şekilde icraata başladın. Okan Hoca, boşuna çok rahat değilmiş. Bazı isimler için de manasız bir ön yargı oluşturmuşuz. Başta İbrahim Hatipoğlu olmak üzere.

7 yorum:

  1. ali koç ve acun ılıcalı.. ufukta çok net başarısızlık görünüyor. daha ilk seçildiklerinde öngörmüştüm bunu. ali koç zaten biliniyor da yakında acun'un da bu işlerde beceriksiz olduğu anlaşılır. dediğin gibi etiket ve eş dost üzerinden dönen vizyondan ne beklenir ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ekibin bir arada uyumlu çalışması, anlaşması imkansız..

      Sil
  2. Rakiple olan meseleye gelince Batshuayi hamlesi gerekliydi ve olmalıydi fakat geçen seneki gibi sürekli transfer yarışına girip enerjimizi ve paramızı boşa harcamamalıyız bu bize zarar yazar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Batshuayi ile birlikte müthiş başladık bu işe..

      Sil
  3. alınabilecek en iyi sağ bek ve orta saha alınırsa,batshuayi hamlesi çok daha değerli olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ bekte atlet, tempolu bir isim şart kere şart. Merkezi de tempo noktasında güçlü tutmalı.

      Sil
  4. Yıllardır 2.forvet sıkıntısı çekiyoruz. Batsuhai tam aranan adam.Kapanan takımları Icaridi
    ve Batsuhai ikilisi ile geçmen muhtemel. Ligi de çok iyi bilmesi büyük avantaj.Bu arada Acun Hull City'de sürekli teknik direktör değiştiriyor. İzlemeye devam.edelim :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir