24 Haziran 2024 Pazartesi

Öteki çocuk algısı yeni değil, dün de vardı ve bunu yapanlar da aynı kişiler


Galatasaraylı, Türk Milli futbolcuların uğradığı mobbingi bitti, bir de yolu Türkiye Ligi'ne düşmemiş ve arkasına camia almamış gurbetçiler "ötekileştiriliyor". Öteki çocuk algısı yeni değil, dün de vardı ve bunu yapanlar da aynı kişiler. Bu çocukların hiçbirimizden farkı olmadığı gibi, fedakarlık noktasında çoğumuzdan fazlası var. Hakan Çalhanoğlu için söylenenler artık eleştiri boyutunu aştı, hadsizliğe doğru ilerliyor ve ayıp ediliyor. El birliğiyle de Türkiye'yi seçecek gurbetçilerin yolunu tıkıyoruz.

Şimdi diyecekler ki, bizi gerçekten seven, benimseyen, kalbi Türkiye için atanlar gelmeli. Hakan Çalhanoğlu, futbol topuna dokunduğu andan itibaren Türkiye diyor. Zamanında Nuri Şahin de demişti ve bizi seçen, en büyük yeteneklerden örnek veriyorum. Her 2 isim de Almanya tarafından talep edilen, Almanya'yı seçmeleri halinde de bambaşka bir Milli Takım kariyeri yapabilecek futbolcular. Nuri Şahin, tüm kariyeri boyunca Milli Takım'da haksızlığa uğradı ve ötekileştirildi. Sıra Hakan Çalhanoğlu'nda.

"Saha içi" adı altında hadsizlik yapılıyor. Bunu da "akil" diye adlandırabileceğiniz bazı gazeteciler ve futbol adamları yapmakta. Zamanında aynı mobbingi Belhanda yaşadığından, bizler bu duruma alışığız. Hakan Çalhanoğlu, uzun süredir 6 numara ve bu anlamda İtalya'nın en iyisi. Oyunun 2 yönünü oynayan, tempoyu ve pas trafiğini yönlendiren bir isim. Derin oyun kurucu ya da regista, tanımı siz yapın artık. 10 numara değil, o günler geride kaldı.

Hakan Çalhanoğlu'ndan beklenti her maç uzaktan gol atması, 5-6 kişiyi çalımlayıp da tabela yapması, klas hareketler sanırım. Ne bekleniyor diye düşündükçe, başka bir cevap bulamıyorum. Inter'de ne oynuyorsa, Türkiye'de de onu oynuyor. Gayet de iyi oynuyor. Oyunun 2 yönünde sürekli bir dinamizm halinde, tempoyu ve pas aksiyonunu yönlendiriyor ama aynı takım arkadaşlarıyla oynamıyor. Hakan Çalhanoğlu'ndan katkı alamamak büyük iştir diyeceğim de, Montella'nın doğru kullandığını düşünüyorum.

Öteki çocuk algısını bir kenara bırakın. Hakan Çalhanoğlu'nu savunmak romantizm değil, sizin yaptığınız düpedüz hadsizlik. Tıkamayın, Türkiye'yi seçecek olan gurbetçilerin önünü. Bırakın bu manasız baskıları. Az rahat bıraksanız, başarı da gelir merak etmeyin. Hiçbir şey bitmiş değil ama ortalığı yakıp yıkmaya devam ediyorlar. Hakan Çalhanoğlu, gayet iyi futbol oynuyor, elinden gelenin en iyisini yapıyor. Böyle bir orta sahaya sahip olduğunuz için şükredin, bırakın bu boş algıları.

2 yorum:

  1. Bu kulüpçülük ve hiçbir şey beğenmeme olayı milli takımdan soğuttu beni. Kimse milli takımı izlemiyor kendi takımına pay çıkarmaya çalışıyor herkes. Ligde zaten yeterince toksik bir ortam var bunun Euro'ya taşınması her şeyi mahvediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de soğuttu ama yine de arkasındayız takımın. Adaletsizlik diz boyu..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir