26 Haziran 2024 Çarşamba

Daha güzeli ise artık sevildiğini hissetmesi


Berkan Kutlu'nun yeni sezon için hazırlık videosu hoşuma gitti. Sıkı çalışıp, yeni sezona hazırlanıyor. Daha güzeli ise artık sevildiğini hissetmesi. Geçtiğimiz sezonu o kadar güzel noktada bıraktı ki, taraftarın o olumsuz algısı kırıldı. Algım kırılmadı diyen taraftara da "taraftar" diyemiyoruz, onlar farklı amaca hizmet etmekteler. Berkan Kutlu'yu en başından bu yana destekleyen, takım için önemli gören bir taraftarım. Geçen sezonun 2. yarısıyla birlikte etkisinin artması ve o olumsuz algının kırılmasını görmek güzel.

İlk transfer olduğu dönem, sorumluluk almayan futbolculara ses çıkarılmazken, sorumluluk alıp da hata yapan neden eleştiriliyor diyordum. Cicaldau "casper" edasıyla geziyordu, Berkan Kutlu ise sorumluluk almaya çalışıp, hata yapıyordu. İhale de ona bırakıldı. Okan Buruk göreve geldikten sonra, kazanılan ilk şampiyonlukta ondan iyi bir rol oyuncusu çıkardı. Takımda devam etmesi gerekiyordu ama bu olumsuz algılar o kadar arttı ki, çareyi dışarıda aradı. İyi ki işler istediği gibi gitmedi ve geri döndü. Fenerbahçe, Krunic'i alırken, Berkan Kutlu mu karşılığı deniliyordu. Kimin daha çok katkı aldığı ortada.

En sevdiğim yönü de geliştirdiği hücum özelliği oldu. Rakip ceza sahası çevresine daha sık koşu atıyor ve şutları gelişti. Artık daha bitirici ve 2 kritik gol attı. Merkez orta sahadan "tabela" katkısı değerli. Kerem Demirbay bunu yer yer vermiş ama son dönemde o istikrarı düşmüştü. Berkan Kutlu'nun son haftalarda attığı 2 kritik gol ile birlikte şampiyonluk yolunda pozitif kırılma yaşadın. Son Fenerbahçe derbisine 11 başlasa ya da 2. 45'in başında oyuna girse, o maçın da seyri değişirdi. Bugün için böyle alternatifleri para ile almak kolay değil.

Yeni sezonda da rolü kritik. Torreira'nın 1 numaralı alternatifi. Çift 6'lı kurgu işleyecekse, bu düzende rolü daha da artar. Torreira'nın en verimli olduğu maçlarda partneri ya Kaan Ayhan, ya da Berkan Kutlu'ydu. Kaan Ayhan pas trafiğinde, Berkan Kutlu ise enerjisiyle ön plandaydı. Geçtiğimiz sezonun Şampiyonlar Ligi maçında, orta sahada her düştüğümüz anda kenarda Berkan Kutlu'yu aradık. Tüm 8'ler maalesef birbirinin muadili halindeydi. Enerjiyi yükseltecek, rakibi bozacak bir orta saha alternatifin yoktu.

4 yorum:

  1. Bize Berkan gibi aidiyeti yüksek ve sahada herşeyini verecek oyuncular gerek.

    YanıtlaSil
  2. Milli takımın orta sahasinda bile şu an ihtiyaç olan bir isim. Güvenilir ve ekstra işler beklenmezse yıllarca Galatasaray'a fayda sağlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenardan enerji ararken, böyle bir profil olmazsa olmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir