27 Haziran 2024 Perşembe

Türkiye 2-1 Çekya, zor ama imkansız olmayacak


Türkiye bu maça beraberlik için çıkmıştı ve son ana kadar da o odakta oynadı. Rakip erken dakikalarda 10 kişi kaldı, beraberlik odağı yine değişmedi. İlk yarı biterken, Türkiye adına elde hücum aksiyonu yok gibi bir şeyi. Bunun da nedenleri var. En başta ısrarla "basit" oynamamak. Kaynağı da maalesef Arda Güler'di. Çok hararetli geçen hafta kaynaklı mı oldu bilmiyorum ama biraz gereksiz zorladı. Barış Alper Yılmaz kaç kez boş koşu gösterdi sayamadım bile. Israrla istediği pasları alamadı ve rakip alan bırakmasına rağmen, o boşlukları dolduramadık.

Sağa çekmek çehreyi ne denli değiştirdi gördük. O kadar güçlü ki, durdurulması imkansız. Israrla sağ kanadı sürükledi ve neredeyse oluşan tüm pozisyonların içinde. Rakip risk aldıkça, alanı mükemmel kullandı. Bu sefer pası beklemedi, orta sahada topu aldı ve sağ tarafı süpürdü. Arda Güler ve Kenan Yıldız etkisizdi maalesef. 2. yarıda çok fazla pozisyon harcandı. Türkiye adına artı, orta sahayı tutmuş olmak. İsmail Yüksek'i denkleme atmak, geçen maçlarda yaşadığın orta saha zafiyetini azalttı. Orada pres gücü ve kesiciliği arttırdın.

Montella maalesef değişikliklerde geç kalıyor. Türkiye'nin bu maçı 2-0 yaparak kıramaması bir yana, Montella da değişiklik adına bekleyerek rakibe "gel gel" yapıyordu. Barış Alper Yılmaz'ın sağdan çıkarıp, Arda Güler'in boş kaleye yuvarlayamadığı top döndü ve bizim kalemizde gole dönüştü. Skor tutamamamız zaten en büyük zaafımız. 1-1 sonrası panik hali. Değişiklikler geç geldi. Kerem Aktürkoğlu ve 9 hamlesi daha önce gelebilirdi. Okay Yokuşlu hamlesi de bence geç oldu. Okay Yokuşlu oyuna girdikten sonra, rakibin 1-1 sonrası kurabileceği baskı kırılmış oldu.

Kaan Ayhan, denkleme tekrar girer. 2. 45'de oyuna girişi, orta sahadaki pas trafiğini düzeltti. İlk yarıda bu sorundu. Hakan Çalhanoğlu'nu öne atınca, merkezde savunma olarak diri kaldın ama pas trafiği problemdi. Kaan Ayhan ile bu çözüldü. İsmail Yüksek'te temponu yukarıda tuttu. Hamle için imkanın var, beklememek lazım. 10 kişilik Çekya'ya gel gel demenin faturası acı olabilirdi. Karamboller tehlike çünkü, savunmada hataya müsaitsin. 2'yi bulmak, maçı kırmak gerekir. Yine de galibiyetle çıkmak güzel. 

Rakip Avusturya. Zor ama imkansız olmayacak. Turnuva öncesi bu senaryoyu önümüze getirseler hepimiz kabul ederdik. Euro 2024'te kolay maç yok ve grupta 3 maçta 2 galibiyet aldın. Bunu da önemsiyorum. Oyun olarak belki tatmin etmedin ama belli sekanslarda da kaliten yüksekti. Kaostan uzak durmalı, bu çocukları rahat bırakmalıyız. Çekya galibiyeti biraz olsun o olumsuz algıyı üzerimizden atar, herkesi hedefe odaklar. Avusturya zor olsa da, kazanabilirsin, sonuçta son 16. Kimi rakip bekliyordun? Avusturya sonrası da Hollanda / Romanya galibiyeti var. Önümüz gerçekten açık.

4 yorum:

  1. coufal'ı nasıl buldun ? bizle adı geçmişti, o yüzden sordum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrarlı oyuncu da, yaş durumu sorun. Bundan sonrası düşüş onun adına. Net katkı verir ama fark yaratmaz. Üzmez seni.

      Sil
  2. Rakip 10 kişi kalmasa maçı kaybederdik. Maalesef takımda uyum sorunu var. Özelikle orta saha ve savunmada sıkıntı çok. İlk yarı Barış' a pas atamadık. 2. yarı Barış beslenince sol tarafı otoban yaptı. Nazar değmesin ama başka bir oyuncu.Rakibi geçmede usta.Elimizde tutmamız çok zor. Bu arada Arda Güler çok top ezdi.Henüz hazır değil ve fizik olarak ezildi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rakip fizik olarak oldukça iyiydi. Bizim takımın genel manada sorunu fizik maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir