2 Haziran 2024 Pazar

Dubois konusunda anlam veremediğim bir muhalefet var


Geçtiğimiz sezonu çeşitli takımlarda kiralık geçirip, yeni sezonda Galatasaray'da yerini almasını beklediğimiz 3'lü. Ben bu isimlere Metehan Baltacı'yı da ekliyorum. Dubois konusunda anlam veremediğim bir muhalefet var. Yabancı sayısından dem vuruluyor da, bunu hesabı yapıldığında sorun olmadığını düşünüyorum. İlk 11'in bütünüyle yabancılardan oluşmayacak. Abdülkerim Bardakcı ve Barış Alper Yılmaz gibi isimlerin 11'de yeri garanti. Kulübende de yabancılar olacak yani.

11'e sağ bek ihtiyacının yanında, bence alternatif ihtiyacı da var. Bu durum sol bek için de geçerli. Orada da Köhn'e rekabet lazım. Dubois'i elinde tuttuğun sezon, her 2 bekte de katkı aldın. Başakşehir performansına bak, onlar da her 2 bekte katkı aldı. Sol bek ağırlıklı oynattıklarının altını çizelim. Ocak ayında Galatasaray'a geri dönmeme sebebi kendisi değil, o hazırdı. Başakşehir, son derece haklı şekilde katkı aldığı futbolcuyu bırakmadı. Orada tüm hata Galatasaray'ın. Berbat bir planlamaydı.

Sağ ve sol bekte 1 numaralı alternatifin olacak. Mesela bu durum, Kaan Ayhan'ı orta sahaya çekebilmen anlamına gelecek. Sol beke de yeni bir transfer yapmadan, rekabeti oluşturmuş olacaksın. Bu futbolcunun yabancı olduğuna bakılmaz yani. Bek için hangi yerliyi alabilirsin, kim senin ihtiyacını karşılar. Zaten son sezonu. Onu da Galatasaray'da tamamlayıp, yeni sezonda farklı bir hamle yaparsın. Senin ihtiyaçların daha net. Bu tarz ihtiyaçları "kendi içinden" tamamlayacaksın.

Emin Bayram da, yeni sezonda takımın 3. stoperi olmasını beklediğim isim. Nelsson'un transferini bekliyorum, o yeri de Emin Bayram alır. Yeterince tecrübeyi kazanıp, potansiyelini iyiden iyiye parlattı. Artık önünü açacaksın. Metehan Baltacı da 4. stoper olacak ve bir zahmet 4. stoperi transfer yaparak doldurmayacaksın. Altyapından yetişmiş, A takım seviyesinde alternatif olacak stoperler işte. Davinson Sanchez / Abdülkerim Bardakcı tandemi ile de yola devam.

Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde 21 kişilik kadromuz vardı. Altyapı kaynaklı kriterleri dolduramadık çünkü. Şampiyonlar Ligi'ne kaldığın an en az 8 maç seni bekliyor. Bu da üst düzey tempo demek. Haliyle, rotasyonu mümkün olduğunca geniş tutmak zorundasın. Yunus Akgün, Emin Bayram ve Metehan Baltacı, olmazsa olmazın. Tete değil, Yunus Akgün bekleyecek. O da Leicester'da kazandığı mental güç ve oyuna yön katmasıyla rotasyonunda yerini alacak. Kanat ve forvetin arkasında.

6 yorum:

  1. Düşündüğüm isimler aynı.Yeni sezonda Kerem D. da yabancı statüsünde sayılacak galiba.Sadece Morutan ve Zaniolo konusu net değil. Morutan satıldı mı kiralık mi yönetim bir açıklama yapmadı. Zaniolo da transfer olur düşüncesindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Demirbay, yerli statüsünde sözleşmesi bitene kadar.

      Sil
  2. Dubois kalırmı bilmiyorum ama savunmanın jokeri kaan ayhan olur yine berkan kutlu solbek yada stoperde katkı alınabilir ama iki tane bek transferi bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan Kutlu'yu sol beke kaydırmaktansa, Dubois'i tercih ederim.

      Sil
  3. hem kaliteli oyuncu , hem de her iki beki birden yedekliyor. yani seni ekstra bi oyuncu maaşı yükünden kurtarıyor. çok iyi bişey bu. linnes'i de bi dönem böyle her iki bekin alternatifi olarak çok iyi kullanmıştık. dubois yedek kalmak istemeyen bi oyuncu ama her iki bekin de 1. alternatifi olacağı için seneye o yoğun fikstürde çok fazla sayıda maça çıkar. min 30-35 maçı çok rahat görür. o yüzden kendisine verilen bu rolü kesinlikle kabul eder diye düşünüyorum. hatta bence şampiyonlar liginde sol bekte forma bi noktada ona gelir ve köhn'ün önünde 11'de başlar. ayrıca orta sahada merkez için bile alternatif olur bu adam. hatta daha da ileriye gideyim ; stoperde bile sırıtmaz bu adam :) o oyun aklı ve kalitesi var çünkü. kaan ayhan ile çok benzer yönleri var. ayağı, oyun aklı, tekniği vs. o da tam bi joker. okan hoca'nın kalemi yani :) lyon kaptanı ve fransa milli bi oyuncunun kalitesine burun kıvıran arkadaşlara da gülüyorum. onlar senin deyiminle sahada 11 tane icardi istiyorlar. umarım dubois ile devam ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lider ve tecrübeli bir de. Büyük maç tecrübesi çok, elini böyle alternatifler güçlü kılıyor..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir