1 Haziran 2024 Cumartesi

Icardi'yi beğenmeyenler için Falcao'yu verelim


Icardi'yi beğenmeyenler için Falcao'yu verelim. Israrla bunu yazmaya devam edeceğim. Sezon içerisinde öyle eleştirilere şahit oldum ki, buna inanmak mümkün değil. Icardi'yi de sorgulamazsın artık. "Kalite" dediğin olgu, Icardi üzerinden dönmekte. Beşiktaş maçında sakatlandı, sahada kalmak için ısrarcı oldu ve "fizik durumu" geriye attı. Sorumluluk alıp, sahada kalmak isteyen futbolcuyu eleştirmem. Falcao'yu gördü bu gözler. Her sakatlığı sonrası en az 2 ay sahada yoktu. Şampiyonluğa yürüyorsun, son 3-4 hafta ve o sahada yok. 1 gol averajıyla şampiyonluk verdin. O gün forvetin Icardi olsa ve aynı sakatlığı yaşasa, onu sahadan almaya kimin gücü yeterdi?

Beşiktaş maçının ardından Bayern Münih'e karşı iğneyle oynayıp, 1 - 1.5 ay kenara alınabilirdi. Oynamak istedi, buna da saygı duyuyorum. Icardi'yi bu süreç fizik anlamında geriye attı ve toparlanması zaman aldı. Sezon biterken de bu sakatlığın izleri vardı. Asla yüzde 100'üne ulaşamadı. Yine de kaliteyi tayin etti işte. Gol kralı oldu, maçlar kazandırdı. Özellikle de ligin son virajında hemen hemen boşu yok. Icardi'yi rakip ceza sahası içinde yeterince besleyebildiğimizi düşünmüyorum. Geçtiğimiz sezon çok daha iyi kenar ortaları alırken, bu sezon o orta kalitesi yoktu. Bu da Icardi'yi zorlayan unsurlardan.

Yaşadığı sakatlık ve fizik olarak tam anlamıyla hazır olamaması, oyununu da değiştirdi. "Sahte 9" gibi oynadığı, orta sahaya geldiği ve pas organizasyonunu oluşturduğu maç sayısı çok. Çok güzel alan boşalttı. Mertens ve Barış Alper Yılmaz da bunu iyi değerlendirdi. Ziyech'in denkleme girişi, Icardi'nin daha iyi beslenmesi adına önemliydi. Yaş ilerliyor, hızını ve hareketliliğini ister istemez düşecek ama bitirici kalitesi, oyun aklı hala üst düzey. Galatasaray'da en az 2 sezonu daha var, belki daha uzun süre de burada devam edecek. Gün sonunda ise, birçok rekorun sahibi olacak. Kalitesi ve aidiyetini sorgulayamazsınız.

Yırtıcı forvetti, çalışkanlıktı, fiziksel mücadeleydi. Böyle bir alternatifin elinde olsun da, Icardi yerine düşünemezsiniz. Elit, üst düzey bir forvetin var ve çılgın tabela katkısı alıyorsun. Icardi etrafında şekilleneceksin, çünkü bu takım onun. Böyle bir forvetin varsa, ona göre kurgu alırsın. Zamanında takımında Hagi varken, onun etrafında kurgu alman gibi. Icardi'nin Galatasaray'a duyduğu aidiyet, şampiyon olduktan sonra dahi ısrarla 5. yıldız vurgusu önemli. Şimdi de "kampı kaçırır", "hazırlanması zaman alır" gibi korkular var ama bu yaz dönemi transfer süreci yaşanmayacak. Geleceği tarih belli, gayet de iyi hazırlanıp, sezona fit girecek.

14 yorum:

  1. İki oyuncunun isimlerinin aynı cümlede geçmesi bile İcardi'ye büyük haksızlık olur. Falcao Galatasaray'a gelen tüm futbolcular arasında en çok nefret ettiğim oyuncu. İcardi ise şimdiden en büyük 5 ikon arasına girdi Galatasaray için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçirenler var. Hatta Falcao sahada olduğunda daha katkılı diyen şuursuzlar dahi gördüm.

      Sil
    2. İcardi saha içinde kesinlikle daha fazla katkı veriyor ayrıca bunu diyenler kendi ağızlarıyla söylüyorlar sahada olduğunda diyerek. Falcao'nun sahaya çıkmak gibi bir derdi hiç olmadı Galatasaray'da.

      Sil
  2. Sezon başı kampı görmüş kafası rahat icardi liginde şampiyonlar ligininde içinden geçer yeterki çevresini onu besleyecek tamamlayacak dinamik oyuncularla tamamlayalım

    YanıtlaSil
  3. "Icardi'yi rakip ceza sahası içinde yeterince besleyebildiğimizi düşünmüyorum." kesinlikle katılıyorum.

    Kaan Ayhan, Abdülkerim ve Ziyech dışında kaliteli orta kesen topçumuz olmadı. Kerem A.ve Mertens ara pasları ve 1e 2lerle besledi zaman zaman...

    Ama yeterince top asla atamadık. Girdiği pozisyon ve attığı gol oranına bakılırsa zaten Icardi'nin nasıl bir bitirici olduğu anlaşılacaktır.

    Önümüzdeki sezon Icardi'ye ön ve arka direk ile penaltı noktasına ortalar-paslar konusunda daha cömert olmalıyız. 30-35 gol barajını rahat geçecektir sakatlanmadığı takdirde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezon daha iyi ortalar alıyordu, bu sezon alamadı. Topla buluşsa, bence etkisi yine yüksek olurdu.

      Sil
  4. Maalesef sürekli eleştiren bir grup var.Hayatlarında halı sahada dahi oynamamıştır çoğu.Eski amatör futbolcu olarak şunu söyleyebilirim, antrenman ve maçlar derken aynı performansı vermek çok zor. Icardi bu takımda çok şey yapti ve inşallah yapacakta.Eşi kanser oldu psikolojik olarak ona destek olması gerekti. Bu sezon Icardi'nin çok iyi hazırlayacağım düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zorlu bir süreci atlattı, şu an daha rahat olacağı bir döneme girecek. Ben de yükselecek diye düşünüyorum.

      Sil
  5. aidiyet duygusu bizleri çok mutlu ediyor tabi ama sakat bi şekilde oynaması da doğru bişey değil. hem sakatlığı geçmiyor hem de takımı eksik bırakıyordu. bi ara 3-4 ay boyunca penaltı hariç sadece 1 golü vardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynamak için can atan adamı da kenara alamıyorsun işte. Bu isim de Icardi'yse.

      Sil
  6. sakatlığını atlatıp dinlenecek, kamp görecek ve fizik olarak çok iyi bi duruma gelecek gibi düşüncelere pek katılmıyorum. çünkü icardi tembel bi oyuncu. yoksa bu yetenekle bizde olmazdi zaten. belki şu ankinden bi tık daha iyi olabilir ama genel olarak ağır ve temposuz hali devam eder. tabi çok iyi beslersen iyi iş çıkarır yine orası ayrı konu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tembel oyuncu olsa, bu seviyede tutunamaz. Sürekli sahada olmak istemez. Yırtınıyor adam sakatlıklara rağmen. Tembel demek ayıp, günah hatta. Falcao'yu verelim diyorum bu yüzden sizler için.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir