2 Haziran 2024 Pazar

Senin çıtan Muslera, buraya yaklaşamıyorlar


Hagi mi Alex mi sorusunu oldum olası manasız buldum. Mevki itibarıyla mı bu karşılaştırma bilmem de, Hagi'yle mukayese edebileceğim kimse yok. Birini ona yaklaştıracaksak, o isim Muslera'dır. Galatasaray'a ayak bastığı günden bu yana ligi kırıp atan adam. 7. lig şampiyonluğunu kazandı, bir sürü kupa kazandı. Şampiyonlar Ligi'ne katılım sayısında da tüm Fenerbahçe tarihinin önünde. Alex'in de Fenerbahçe ile uluslararası bir başarısı yok. Onun geldiği seviyeye, Muslera gitti geldi, sonra yine gitti ve geldi. Çok özel ve mukayese edilmeyecek bir kariyer bu.

Muslera'yla devam edebiliyor olmak önemli. Anlamadığım şekilde kimi yeni kaleci bakıyordu, yaştan vuruyordu. 11'de +3 yerli durumu varken, Muslera yerine yerli kaleci oynasın diyenler vardı. Neyse ki o durum ortadan kalktı da, argümanları bitti. İlk 11'de yabancı sayısı 5'e düşse dahi, Muslera ile devam edersin. "Kaleci" işi yerini dolduramayacağın bir mevki ve en iyisiyle devam edeceksin. Muslera'nın yaşı 38 olacak ama hala en iyisi o. Yola devam etmek isterken de, yeni kaleci arayışına girmek manasız. Bu değişim elbette yaşanacak ama en az 2 sezon daha bu zaman gelmez.

Kimi de, Muslera ve Mertens'in maaşlarına takılıyor. Onu da anlamıyorum. Bir futbolcu seviye düşürmediyse, maaşı niye azalsın? Sözleşme süresi azalıyor zaten, 1'er yıllık devam ediyorsun. Adamın seviyesi düşmemiş, hatta artmış. Alacağı maaşa takılmayacaksın bir zahmet. Muslera, Atiba misali geçmişin hatırı adına takımda kalmıyor. Hala en iyisi olduğu için devam ediyor. Bu ayarda bir kaleciyi transfer etmek istesen, ödeyeceğin yıllık ücret ne olur? Adam senin hafızan, liderin, kaptanın. Kaleci işini hiç düşünmemek lazım.

Sezon içinde verilen performanslara bakınca da, Muslera'nın birçok kırılma noktasına temas ettiğini görürsünüz. O galibiyet serilerinin, özellikle de takımın eksikler kaynaklı kırıldığı anlarda imzalarından biri de Muslera. Öyle kritik anlarda sahne aldı ki, takımını ayakta tuttu. Kaleci işi mühim, arkaya baktığında güven duyacaksın ve sana maç kazandıracak. Livakovic'i övüyorlar, bakıyorsun bir yandan verdiği maç sayısı çok. İyi kaleci de, fark yaratma işi başka. Onların kıyası Altay Bayındır'laydı. Senin çıtan Muslera, buraya yaklaşamıyorlar.

4 yorum:

  1. Sezon genelinde hala ligin en iyisi evet ama son maçlarda enteresan bir şekilde kontak kapattı. Son 3-4 maç doğru düzgün kurtarışı yok kalesine gelen her topu izledi ve kazandığımız için pek farkedilmedi bu durum. Umarım seneye böyle dönemleri olabildiğince az olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe maçında iyi değildi, ben kötü bulmadım son maçlarda. Sözleşme aldıktan sonrası eleştiriliyor ama çok katılmadım.

      Sil
  2. Muslera ile maça 1-0 önde başlıyorsun.Bence 2-3 yıl daha rahat oynar. Nazar değmesin kendisine çok iyi bakıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Çalışmadan bu seviyede devam edemezdi..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir