19 Haziran 2024 Çarşamba

Galatasaray'ın, Batshuayi için agresif olması doğal


Fenerbahçe ile sözleşmesi bittiği dakika, Batshuayi'nin Galatasaray için gündem olmasından daha doğal bir şey yoktu. Gelir mi, gelmez mi bilmiyorum. Fenerbahçe'de Dzeko kaldı gibi görünüyor ve onun üzerine iddialı, adı olan bir forvet transferi yapacaklar. Bu tabloda da Bastshuayi, 3. forvet konumuna geçiyor. Batshuayi'yi 3. forvet konumuna geçirmek lüks, haliyle de Fenerbahçe onu tutmak için büyük paralar önermeyecektir. Fenerbahçe'de biten sözleşmesinde maaşı çok yüksekti. Forvet alacakları ve Dzeko'nun kaldığı ortamda da, Batshuayi için agresif olmamaları doğal.

Galatasaray'ın da Batshuayi için agresif olması doğal. İddialı bir 2. forvet transferi gerekiyor. Icardi'nin ısrarla sahada kalmak istediği ve mümkün oldukça sahada kaldığı doğru da, onu tamamlayacak bir isim olmazsa olmaz. 4-2-3-1 oynuyoruz gibi görünse de, Mertens'in 2. forvet gibi hareket ettiğini söylemek lazım. Elbette oyun kurulumunda etken, aklıyla fark yaratıyor. Batshuayi'nin transferi gerçekleşirse, en azından ligde ağırlıklı olarak 4-4-2 gibi oynayacağımızı düşünüyorum. Batshuayi'yi de Icardi'nin arkasına değil, yanına istiyoruz.

Batshuayi, ön alanda yırtıcı, hareketli ve fizik olarak güçlü bir forvet. Ön alan presine sana istediğini verir, hücumda kalmanı sağlar, yırtıcılığı ciddi anlamda denge bozar. 4-2-3-1'e döneceğin anda zaten elinde Mertens ve Ziyech olacak. Batshuayi'yi o dönem kenardan getirirsin ama ligde ağırlıklı olarak net bir 4-4-2 beklerim. Orta saha için düşünülen Hojbjerg de bu durumu destekliyor. Merkezde mümkün olduğunca güçlü kalıp, ön alana bitiriciliği yükselteceksin. Hojbjerg'i konuşurken de, olası 10 numara hamlesinin "bitirici" bir futbolcu olması gerektiğini söylüyorduk.

Icardi'nin yokluğunu da mümkün olan en iyi şekilde çözmüş olursun. Icardi'nin alternatifsizliği, onu sakat olduğu dönem kenara alamamamıza sebepti. Güçlü bir alternatifin olursa, Icardi de nefeslenir. Yedek forvet konusunu, sanki ilk 11'e hamle yapıyormuş gibi düşünüyorum. Çünkü sürekli oyunun içinde, aktif olacak. Okan Hoca'nın kenardan oyuna forvet atarken tek düşüncesi "gol" oluyor. Batshuayi de sana bunu verir. Fenerbahçe'de çözdüğü maçlar olduğu gibi, 11 oynadığında da bence ellerindeki en iyi forvetti.

Transferinin gerçekleşmesini isterim. Olmazsa da bu ayarda başka bir alternatif üretmek gerekecek. Alternatif forvetin mümkün olduğunca güçlü bir profil olmalı. Söylediğim gibi, 12. adam olarak düşüneceksin ve sürekli oyun içinde aktif olacak. Batshuayi transferi olursa, Hojbjerg hamlesi olmazsa olmaz noktaya gelecektir. Merkezde güçlü kalıp, önde bitirebilmek yeni sezonun anahtarı olur. 10 numara hamlesi de biraz daha geri plana düşer ve Mertens / Ziyech rotasyonu üzerinden devam edilebilir.

14 yorum:

  1. hocam onuachunun da ismi geçiyor..keşke ikisini de alabilsek..çünkü bambaşka tip oyuncular..bir merkez ortasaha ve sağbek transferiyle kapatırdık tüm mevzuyu..iyi bir savunma,dengeli bir orta saha ve milli takımızın bile sahip olamadığı sınırsız bir hücum vitriniyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onuachu ve Batshuayi aynı anda çok lüks + maliyetli olmaz mı :) Icardi gitmedi henüz.

      Sil
  2. Batshuayi iyi oyuncu tartışmasız. Ama Besiktasta 29 yaşında fenerde 30 yaşında eğer 3 yıllık imzalarsak son senesinde 32-33 olacak.
    Nonda ve Baros hatta Sneijder (Selçuk ornek çok) uzun sözleşmelerinin son senelerinde fiilen yatarak para almışlardı.
    3 yıllık toplam 12m euro bağlamaktansa 2 yıl için 9-10m euro vermek daha mantıklı. 2 yıldan uzun sözleşme kesinlikle red edilmeli. Fener versin 3 yıllık sozlesme yada EPL araplar hariç kimse 3 yıllık sözleşme vermez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir forvet için 32 - 33 yaş problem değil. 33 yaşındaki adama 3 yıllık kontrat vermek problem. Nonda yatarak para almadı, gayet oynuyordu, gönderildi yabancı sınırı için. Baros sakatlandı, sakatlanana kadar da oynuyordu. Son ana kadar katkı verdi.

      Sil
    2. 1 yıllık sözleşme ve 2 milyon Euro artı maç başı cüzi bir ücret, daha fazla değil. Sürekli sahada kalmak isteyen bir icardi varken yedek forvete daha fazlasını vermek ihanettir. Oynarsa hırs yaparsa icardi yi kesebilirse maç başına ücretle iyi para kazanır.

      Sil
    3. Bu söylediklerinle Batshuayi'yi alamıyorsun. Bakambu falan alabiliyorsun.

      Sil
    4. Neden? Dünya yıldızı mı batshuayi? Yedek forvet alıyorsun ilk 11 e değil. Verilen paralara yazık. Aldın bakambuyu da kaç kez oynadı? Böyle adamlarla maç başı anlaşmak en mantıklısı, oynadığı sürece para kazanacak.

      Sil
    5. Dünya'nın tanıdığı ve saygı duyduğu bir yıldız, doğru yorumladın.. Bence bu yorumlara yazık. Geçen yılları takip etmediğin, eksikliği görmediğin çok açık. Bu açılardan, Okan Hoca eleştiri golü yemiyor.

      Sil
  3. saydığın isimler ile oynayacağımız 4-4-2'de çok büyük bi üretkenlik , yaratıcılık problemi yaşarız. çünkü oluşturduğun kadroda sadece ziyech kilit açacak oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşayacağımızı sanmıyorum. Buna göre bir plan yapılır mutlaka. Belli ki kanat ağırlığı oluşacak.

      Sil
  4. Rakipler amansızca kapanıyor. Hojberg transferi yanında birde 8 numara lazım ki dikine delici bir adam. Hojberg Torreira ikilisi büyük maçları oynayacak belli ki. Kapanan takımlarda 4-4-2 sürecek sahaya hoca Batsuai önlem alması hakikatten zor bir oyuncu ele avuca sığmaz sürekli hareket hali. Icardi yanında olduğu tabloda ciddi iş yapacaktır. Hocanın bugüne kadar istemiş olduğu profil bu değil ama. Onuachu yada Wegorst bekliyordum doğrusu ben. Daha çok indiren ileride boğuşan adam istiyordu geçmiş takımlarında. Hep eskiye yönelik konuşuyoruz da hoca bir yaptığını bir sonraki maç yapmaz oldu. Her maça farklı hikayesi var. Bu sebeple vardır bir bildiği diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de 2 hamle olur, orta sahaya bir de dripling özellikli isim gelir. Bilemeyiz. Kilit açacak silahlar mevcut bence.

      Sil
  5. Erencan yardımcı yada bertuğ yıldırım transferi ile çok iyi bir forvet hattımız olacak lig şampiyonlar ligi ve türkiye kupası maç sayısı çoğaldı o yüzden geniş rotasyonlu bir kadroya ihtiyacımız var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erancan Yardımcı ile o rotasyonu tamamlamak isterdim ben.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir