15 Haziran 2024 Cumartesi

Hamle yapabilecek durumumuz ve bunu düşünenler var mı?


Can Uzun / Frankfurt işi bitti derken, Lequipe haberine göre henüz resmiyete kavuşmamış. 10 milyon avro karşılığında gitti diyorduk, 8 milyon avro'ya bitirilmek istendiği yazılmış. Diğer tarafta da, zamanında bizim Kerem Aktürkoğlu'nu geç açıklamamız gibi, bazı finansal detayların olduğu söyleniyor. Transferin açıklanması Haziran sonunu bulabilir. Aslında mevzu bu değil. Böyle bir şey gerçekleştiğinde, hamle yapabilecek durumumuz ve bunu düşünenler var mı?

Erden Timur'u böyle anlarda ararsın işte. Bu durumları kokluyor, öncesinden organize oluyordu. Aldığı isimleri tartışırsın ama iletişimi asla. Gelen profillerin büyüklüğünü de tartışamazsın. Bu isimleri ikna etmek mesele. Can Uzun şu an için büyük isim olmayabilir ama geleceğin yıldızı. Bundesliga ilgisi arasından onu Türkiye'ye çekebilmek yönetici becerisidir. Şu an bu beceride bir yönetimiz var mı dersek, bence yok.

Youssouf Fofana için de Türkiye'ye gelmez diyorlar. Monaco mesele değil de, futbolcuyu ikna etmek imkansızmış. Bence bu da imkansız değildi. Yönetici becerisinin devreye girmesi gerekiyor. İlgilenir, projene ikna eder, biraz da kesenin ağzını açarsın ve transferini gerçekleştirirsin. Geçmiş yıllarda daha imkansız futbolcular geldi çünkü. Fofana da gelir ama kim ikna edecek? "Gelmez" demek ve uğraşmamak işin kolayı.

Kesenin de ağzı açılmalı. Uzun zaman sonra ilk kez "az transfere" ihtiyaç var diyoruz. İlk 11'e yapacağın 8 numara ve sağ bek hamleleri var. 10 numara için ise fırsat kovalayabilir ama doğru ismi bulursan da şartları zorlarsın. Kimsenin ayrılmaması halinde bir de alternatif forvet alacaksın. Limitler açık, Boey satışı taze, ufukta yeni satışlar var. Hedef büyütüyoruz diyorsunuz, bir zahmet ciddi bir transfer bütçesi oluşturacaksınız.

Galatasaray'ın ilk 11'i için "net" gördüğü transferler adına ciddi bonservis bedellerini gözden çıkarabiliyor olması gerekir. Can Uzun mesela, Frankfurt işi olmadı diyelim. Senin o noktada devreye girmen, 10 milyon avro'yu gözden çıkarabiliyor olman lazım. Bugün 10 milyon avro verirsin, yarın çok daha fazlasını kazanman olası. Yaş genç, geleceğin yıldızı ve oyun tarzı olarak da aradığın forvet arkası işte. Geliştirilebilir, dokunulabilir futbolcu. Bu tarz isimleri bulduğunda kaçırmamak adına "agresif" hareket edebilmelisin.

5 yorum:

  1. hocam neymar gelecek diyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sivasspor'a yakışır :) Cicinho, Robinho ve şimdi de Neymar... Bizim başımızı yakmasınnlar fhjgkhk

      Sil
    2. Robinho, gerçekten de Sivasspor'da oynamıştı. Ey gidi :)

      Sil
  2. Önce Euro sonrasını bekleriz sonra şampiyonlar ligine katılmayı sonra diğer liglerde transferin bitmesini. Kapanış akşam pazarında başka takımların döküntülerine kalırız

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir