15 Haziran 2024 Cumartesi

Kontrat #14; Wilfred Ndidi


Ndidi'nin son sezonuna bakınca, Okan Hoca'nın tarif ettiği 6-8 tarzına uyan bir görüntüsü vardı. Geçen sezonu, biraz daha 8'leştiği, rakip ceza sahası içine sık sık koşu attığı ve bitirdiği anlara şahitlik etti. Ciddi bir sakatlık yaşadığı ve forma giyemediği dönem olmasına rağmen, 36 maçta sahadaydı ve 6 gol 6 asisti var. Bu da Ndidi için iyi bir sayı. Yaş 27, bonservisi elinde gibi noktaları düşününce de transferi tatlı görünüyor ama Galatasaray'ın da Ndidi'den fazlasına ihtiyaç duyduğu gerçek. Niye "bonservis" konuşamıyoruz da, hangi mevkide olursa olsun "bonservissiz" isimler gündemde?

Ndidi transferi nasıl anlam kazanır dersek, Ağustos ayına gitmemiz gerekir. O zamana kadar kimse gelmez ve Ndidi de hiçbir yere imza atmaz, "fırsat" adı altında transfer edersin. Deriz ki, son gün daha kötüsü geleceğine, Ndidi iyidir. O günlere gelmeyelim tabi. O günlere gelmiş olmak, transfer politikanın iflası anlamına gelecek. 8 numara transferi, senin kaderini tayin edecek. Ortada transfer bütçesi varsa, büyük çoğunluğunu buraya harcamalısın. Galatasaray'ın da bu mevki için, 15 - 20 milyon avro gibi rakamları gözden çıkarabiliyor olması lazım.

Bu söylediklerim, Ndidi'nin değerinden bir şey götürmez. Yine de Galatasaray'ın daha fazlasına ihtiyacı var. Geçmiş dönemde daha defansif özellikleriyle ön plana çıkan, 6 numara diye nitelendireceğimiz bir futbolcuydu. Temposu ve atletizmi hala iyi seviyede ama topla ilişkisi o denli üst düzeydi diyemeyiz. Bu sezon ise biraz dadha 8 numara gibi kullanılmaya başladı ve driplinglerini, rakip ceza sahası içine koşularını, bitiriciliğini görmeye başladık. Oyunu değişti ve gelişti ama sezon içinde çok ciddi bir sakatlık yaşadı. Bu da soru işareti yaratıyor.

Çalışkan ve dinamik diyebileceğimiz bir 6-8 numara. Kağıt üzerinde düşününce, Torreira ile birlikte de merkezde iyi bir 2'li olabilirler. Bir de geçen sezon olduğu rolde oynarsa, aradığımız 8 numara profiline yaklaşır. Kalitesiyle fark yaratır mı dersek, Galatasaray'ın daha fazlasına ihtiyacı var söylemini tekrar kullanmak gerekir. 6-8 numara için fizik de ararım, Torreira'yı o noktada da tamamlamak isterim. Dripling özelliği daha üst düzey bir isim ararım. Tempo ve atletizmden zaten ödün veremeyiz. Dediğim gibi, Ndidi'nin bugünün değerli hamlesi olduğunu söyleyemem. Ağustos ayı geldiğinde konuşulur.

4 yorum:

  1. Lemina için ne düşünüyorsunuz? Yaşı var ama iyi bir seçenek olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Detaylıca yazdım onu, yarın okuyabilirsin blogda :)

      Sil
  2. Ağustos ayına kadar kimseyi alamayacaksin artı ndidi de hiç bir yere imza atmamış olacak ve sen buna "firsat" transferi diyeceksin. Fırsat transferini çok yanlış anlamışsın sen o zaman. O transfer olsa olsa kulüp bulamamış oyuncunun itelenmesi olur ancak. Örneğin ndombele gibi... ziyech gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ndidi'yi tanıyor musun emin olamadım. Verdiğin örneklerden farklı durumda çünkü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir