4 Haziran 2024 Salı

Icardi gol, Mertens de asist kralı oldu


Icardi'nin lig istatistiği, 25 gol 8 asist. Mertens'in ise 36 maçta 9 gol 16 asisti var. Icardi gol, Mertens de asist kralı oldu. Belki ligin en çok gol atan takımı olmadın ama dağılımı müthiş yaptın ve sonuç aldın. Galatasaray'ın kritik anlarda bulduğu gol sayısı çok daha fazla. Geçtiğimiz sezon hücumun en güçlü yanı, Kerem Aktürkoğlu / Icardi bağlantısıydı. Bu sezona gelince, Icardi / Mertens arasında net bir bağlantı var diyemem ama tabelayı güzel dağıttık.

Mertens'in ivme kazanması en büyük etmen. Geçtiğimiz sezonun üzerine çıktığını gördük. Ligin ilk yarısında ağırlıklı olarak kenarda olmasına rağmen, 2. yarıyla birlikte takımını ayakta ttuan başlıca isimdi. Hatta bana göre ligin de en değerlisi. 9 gol iyi bir sayı, 16 asist ise kusursuz. Forvet arkasından aldığın 10 gol 10 asist bandında katkı iyidir. Mertens bunu sadece golü düşünerek değil, oyunu yönlendirip, kendi yarı sahasının derinliklerine kadar gelerek yaptı. Çok eforlu oynadı ve yaş 37.

"Gol krallığı için Dzeko ile yarışıyordu. Asist krallığında ise benim iki asistim daha azdı. Mauro ve bir anlaşma yaptık, benim atabileceğim bazı golleri onun atmasına izin verdim. Böylece o gol kralı oldu, ben de asist kralı oldum"

Mertens her zaman olduğu gibi, bu durumu da esprili bir dille dile getirmiş. Benim merak ettiğim, sezon başından bu yana 11 oynasa tabelası nereye evrilirdi? Ya da onu ligin ilk yarısında ağırlıklı olarak kenarda tutmak, 2. yarı için enerjik mi kıldı? Geçen sezon, son bölüme doğru düşmüştü. 1 yaş da daha ufaktı. Gelecek sezon da mutlaka en kritik anlarda katkısı olacak ama kenardan getirebilmek gerekiyor. Ekonomik kullanılmalı. 8 tane Şampiyonlar Ligi, 2 de play off maçı var. Tempo çok daha yüksek olacak.

Icardi'nin de yeni sezona daha diri gireceğini düşünüyorum. Transfer derdi olmayacak, haliyle kamp görecek. Sakatlık etkisini da tatilde atar ve vitesi açık şekilde sezonu açar. Geçen sezon transfer derdi vardı, geç ve hazır gelmedi ama gollerle başlamıştı. Kamp görmüş bir Icardi'nin efekti daha yüksek olur. Ligde 30 gol bandını görür, umarım tüm kulvarlarla birlikte en az 40 gol atmış olur. Güçlü de bir alternatif bulabilirsek, arkaya hiç bakmayacağız.

6 yorum:

  1. Mertens Avrupa maçlarında ve ligin ilk yarısı ortalarda bile yoktu, dolayısıyla yıpranmadi ikinci yarıda bunun avantajını kullandı. Yaş büyük sorun tabii ki artık, yine de yeteneği ile ortaya bir oyun koydu. Takımda Mertens den daha yetenekli olup yaşı daha küçük olanlara hayret etmek gerekiyor aslında. PL nin dripling kralının adam geçemediğini, Fas milli takımının ve oynadığı takımların en yetenekli oyuncularından birinin ne profesyonel!!! Olduğunu gördük. Ndombele yi konuşmaya gerek bile görmüyorum o kadar yoktu ki verilen paranın bilançoya tek başına zarar yazılması gerekiyor. Son anda transfer etmiş olmak için böyle adamlara böyle paralar vermek. Yazıktır. Hedefi büyütüp bonservis verip sonradan bonservis kazanacagin oyuncular almak gerekiyor, keza mertens tuttu diye de sürekli böyle emeklilik yaşı gelmiş adamlardan da uzak durmak lazım bundan sonra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne olduysa artık, en ihtiyaç duyulan noktada sahneye çıktı. Takım kırılıyordu, eksiği boldu. Gemiyi o yürüttü.

      Sil
    2. mertens'in direkten dönen dünya kadar topu var. müthiş bir double double ile ligi bitirebilirdi. net mvp.

      Sil
  2. Gerçekçi olmak gerekse Mertens, Icardi ve Ziyech ile oynarken ligdeki zayıf rakiplere karşı rahatsın ve çok üstünsün. Avrupada veya ligde Fenerbahçe gibi en güçlü rakip ile oynarken bu büyük sorun oluyor. Avrupa'da başarı için daha dinamik bir takım olmak gerek. Kendimizi kandırmayalım. Sağda Barış ve solda ise Kerem gibi dinamik oyuncular ile oynamak şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atletizmi ve sertliği arttırman gerekiyor. Bu da bence orta sahadan geçiyor. 8 hamlesi bu açıdan kritik.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir