4 Haziran 2024 Salı

Kontrat #3; Rafa Silva


Çift 6 düşüncesi gerçekleşirse, Rafa Silva gibi bir forvet arkası daha da değer kazanır. Sağda Ziyech, forvet arkası Rafa Silva tarzı bir isim, forvette de Icardi derken, bu hattı taşımanın yolu orta sahanın merkezinden geçiyor. Rafa Silva'nın tabelası çok yüksek ve Okan Hoca'nın oyunu adına ideal. Forvet arkasının, forvet özellikli ve hareketli olmasına önem veriyor. Oradan alacağı skor katkısı olmazsa olmaz. Mertens'i de yeni sezonda "alternatif" olarak düşünmek gerekiyor.

Mertens'i takımda tutmanın önemi olduğu kadar, ekonomik kullanmak da önemli. İlla 10 numara gerekir noktasında da değilim. Ziyech de forvetin arkasına kayabilir. Bu durum biraz da takımdan ayrılacak isimlerle alakalı. Zaha ve Tete gibi yabancıların durumu, 10 numara akıbetini belirler. Ya da Yusuf Yazıcı gibi bir isim alınır, Ziyech sağda kalır. Hücumda "joker" diyebileceğimiz isimleri kullanmayı seviyoruz.

Benfica'da geçirdiği son 5 sezona bakarsak;  

2019 / 2020 sezonunda 36 maçta 11 gol 9 asist  
2020 / 2021 sezonunda 46 maçta 9 gol 10 asist  
2021 / 2022 sezonunda 45 maçta 12 gol 18 asist  
2022 / 2023 sezonunda 47 maçta 14 gol 14 asist  
2023 / 2024 sezonunda 52 maçta 22 gol 15 asist 

Tabela olabildiğince çılgın. Gol / asist katkısı üst düzey ve Benfica gibi bir takımın yıllardır skor yükünü taşıyor. Roger Schmidt'in takımından geliyor bir de. Eforlu oynuyorlar ve o yapı içerisinde bunları yapıyor olmak, senin "eforlu" oyunun için bir işaret. Mertens kadar çalışkan diyemem ama 6-7 yaş daha küçük. Hala çok hızlı, hareketli ve maç içinde diri. Icardi gibi bir forvetin yanında, en az onun kadar skor katkısı verecek bir hücum silahı.

Rafa Silva ismini aylardır konuşuyoruz. Takımdan ayrılacağını uzun zaman önce açıkladı ve sezon bitimiyle birlikte boşta. Suudi Arabistan ilgisi var, büyük paralar dönüyor. Onun da beklentisi fazla. Avrupa'da kalmak istiyorsa, Galatasaray onun için müthiş adres. Böyle istikrarlı bir futbolcu için de kesenin ağzını açardım, çünkü Allah sakatlık vermezse garanti katkı. Oynadığın oyuna uyum sorunu yaşamaz, her sezon 50'li maçları zorluyor ve sürekli 11. Benfica da önemli seviye.

Peki siz, Rafa Silva'ya kontrat verir miydiniz, yorumlarda buluşalım..

6 yorum:

  1. rafa silva ve dybala isimleri geçiyor. birini tercih etme şansım olsa net rafa olurdu. çünkü garanti katkı gözüyle bakıyorum ona. dybala'nın yeteneğine lafım yok ama bana mental anlamda pek güven vermiyor, tıpkı zaha ve ziyech gibi. yani pek sağlam pabuç değil. bize torreira, mertens, icardi gibi aidiyeti yüksek, hedeflerimiz için savaşacak yabancılar lazım. dybala papatya falı olur. halbuki bizim bu sezon transferlerde karavana yapmamamız lazım, mourinho'lu fb'yi geçmek için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dybala da üst seviye bir isim, yaş da 30 olunca soğuk bakamadım..

      Sil
  2. Ben vermem. 4 sene boyunca yıllık 3-4 milyondan emekli ikramiyesi alabileceği bir yer kovalıyor. Sergio Oliviera gibi olur. Artık bu tip adamlardan uzak durmalıyız. Bunlardan bizde bir sürü var zaten. Zaha, Ziyech, İcardi, Martens, Muslera vs...
    Bonservisli oyuncu almamız lazım. Genç dinamik oyunculara gitmek lazım. Bütün pozisyonlarda. Camiadaki bu karamsarlığı güçlü bir 8 numara transferi dağıtır. Umarım Dursun Özbek devre arasında yaptığını yapmaz. Ucuza kaçarlarsa gelecek sene ızdırap olur. Bu kadroyu bir arada asla tutamazlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu doğru ama Dybala da bambaşka seviye, Oliveira gibi isimlerle kıyas olmaz. Tabi eldeki çoğu isimden çıkmak gerekiyor.

      Sil
  3. Gerek var mı? Mertens ve Ziyech 10 numarada oynar. Çok fazla transfer bizi bu sezon geriye götürdü.Gerekirse Yunus dahi oynar. Gelecek sezon kadro muslera-sağ bek transfer-sanchez-apo-köhn- 6 numara transfer-torreira-bay-kerem veya oguz aydın- ziyech -icardi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir