3 Haziran 2024 Pazartesi

Kontrat #2; Casemiro


Casemiro ile alakalı Galatasaray iddiaları yeni değil. Bir süre önce de duymuştum bunu. Sezon bitti, transfer konusunda hamle yapma zamanı. 8 numara transferi de Galatasaray'ın kaderini tayin edecek. İsimlerin değişkenliğine bakınca, 8 numara transferi için nasıl bir tarz belirlendiğini anlamıyorum. Benim kafamda 8 numara profili var da, hocanın beklentisi daha farklı belki de. Çift 6 durumu da çok konuşuluyordu. Torreira'yı biraz daha ön alan baskısına kaydırabilmek için, 6 numara özelliği barındıran bir orta saha transferi yapmak gibi.

Sofyan Amrabat adı da çok anılıyor mesela. O da Manchester United'den ayrılacak ve Fiorentina'ya dönecek. Oynadı ama müthiş bir sezon geçirmedi. Opsiyonu kullanılmadı, Fiorentina da elden çıkartacaktır. O da çift 6 beklentisinin düşünülen hamlelerinden. Hatta geçen yaz dönemi de son ana kadar kovalandı, anlaşma da tamamdı ama Manchester United ihtimal olunca transferi gerçekleşmedi. Bu isteklerin temelinde, Okan Hoca'nın Torreira'yı biraz daha öne kaydırıp, orada baskıyı güçlendirmek istemesi var.

Bayern Münih maçları ölçüydü. 2 maçta da rakibin yarı sahasında amansız bir baskı yaparken, Torreira / Kaan Ayhan orta sahasıyla oynadık. Torreira öne kaydı, Kaan Ayhan da bağlantıyı sağladı. 2 yönlü, dripling özelliği güçlü bir orta saha alınsa, Torreira'yı öne kaydırmayıp, 6 numara özelliğinden en iyi şekilde yararlanılır. O 8 numara ön alanda baskıyı zaten yapar. Daha çok 6-8 denilebilecek, defansif aksiyonu ön planda orta sahalar konuşulur oldu. Casemiro'ya dönersek, yaş 32 artık. İyi bir teklif alması halinde ayrılacağı yazılıyor ve Suudi Arabistan iddiası da var.

Real Madrid öyle bir takım ki, elinde olandan en iyi şekilde katkıyı alıp, düşüş ufukta olduğu an onu elden çıkartıyor. Varane ve Casemiro'yu Manchester United'a bu şekilde sattılar. 2 yıl önce, 70 milyon avro'luk transferdi Casemiro. Casemiro / Kroos / Modric 3'lüsünü doğru zamanda değiştirdiler ve şu an hala zirvedeler. Casemiro ise geçen 2 yılda, Real Madrid havasında değil. Bu sezon darbe kaynaklı yaşadığı uzun bir sakatlık dönemi de oldu. Doğal olarak düşüşte, yaş ilerliyor, tempo da ister istemez düşmekte. Yine de ligimiz standardı adına üst düzey bir 6-8 numara.

Pozisyon bilgisi üst düzey, çalışkan, fizik olarak çok güçlü bir futbolcu. Fena da bir pasör sayılmaz ve kötü oynadığı maça genelde rastlamazsınız. Burada mesele "eskiden" yaratmış olduğu hava. O etkide olsa da senin için ihtimal olmuyor. Orta sahayı dolduruyor, orada baskı ve sertlik düzeyini arşa çıkartır. Torreira, daha hareketli bir 6 numara. Casemiro gelirse de, Torreira'yı daha çok rakip ceza sahasına yakın, orada baskı yaparken izleyeceğiz. Bu da Galatasaray'ın özellikle büyük maçlardaki pres gücünü üst düzeye taşır. Tercihin bu mu derseniz, ben hala dripling özelliği üst düzey, 2 yönlü ve daha genç bir 8 numara isterdim.

Bu transferin tehlikeli bir yanı da, yaş 32 ve transfer etsen en az 3 yıllık sözleşme. Her geçen zaman temposu daha da düşecek. Bence fizik sorunu olabilir, özellikle kilo kaynaklı. Bu tarz transferlerin kısa vadeli katkısı güzel olur da, orta ve uzun vadede o sözleşmeler bel büker. Oliveira, bu anlamda örnek mesela. Casemiro'nun maliyeti de büyük olacak. Çok riskli hamle. Ben, tempoyu ilerletmemiz gerektiğini düşündüğüm için, daha atlet ve yaşı biraz daha genç 8 numara düşünüyorum. Bu anlamda bonservis harcamaktan da çekinmemek gerekiyor

Peki siz, Casemiro'ya kontrat verir miydiniz, yorumlarda buluşalım..

12 yorum:

  1. ben vermezdim o kontratı. illa 6 no alınacaksa da 8 no'da aradığımız tempolu, atlet, dripling özelliklerini yine barındırmalı. 6 da olsa 8 de olsa profil sabit olmalı. bu takımın ihtiyacı yamyam bi oyuncu. yoksa casemiro'ya o kontratı vereceğine kaan'i oynatmaya devam et, mis gibi de oynamış o mevkiide şampiyonlar liginde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim kafamdaki 8 profili belli ama ısrarla 6 numara ağırlıklı gündem oluşuyor.

      Sil
  2. Ben de senin gibi 8 numarada temposu yüksek iki yönlü oyuncu alırdım. Tabi burada Okan Hoca'nin istekleri mühim. Hoca çift 6'yı düşünebilir. Ama bence Casemiro gibi düşüşteki isimlere o sözleşmeler verilmemeli. O senin bahsettiğin yanlış "etiket" işi olur Casemiro. Şu an doğru akıl olan Erden Timur da yok artık ve korkuyorum ki bu tarz gözden düşmüş yıldızlara o sevr antlaşması gibi kontratlar verilecek. Hele ki para anlamında elimizin rahat olduğu bu dönemlerde. Öyle İbrahim Hatipoğlu ve onun gibi niteliksiz ve bu işten zerre anlamaya adamlarla ; eskiye oranla imkanımızın çok daha fazla olduğu bu dönemler heba edilecek gibime geliyor. Hem de göz göre göre. Umarım iyi bi futbol aklına sahip biri gelir de ben yanılırım ama içerideki fırsat kollayan akbabalar öyle birine müsaade etmezler. Tıpkı Erden Timur'a müsaade etmedikleri gibi. Çok değişik bi camiayız gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette hocanın isteği mühim, o ne derse olacak. Krediyi sağladı çünkü, güveniyoruz. Çift 6 diyorsa da, en azından yaş maddi daha makul olan biri gelir umarım.

      Sil
  3. Daha genç ve dinamik oyuncular gerekli. Artık son donemine gelmiş oyuncu transferi son bulmalı.

    YanıtlaSil
  4. Yap abi çift 6 li Orta saha sonra gram üretemeyen bir yapı olsun elinde. Düşünsene casemiro torreira. Bitiksin işte, Orta sahadan hiç pas bekleme. Kanatlar bir şey yaparsa 10 numaran iş yaparsa gol atarsın belki ondan sonra otur saç baş yol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üretirsin, o mesele değil. Önce 2 tane temiz ayağın olacak, beklerden hücum katkısı alacaksın. Ama benim kafamdaki düşünce başkaydı. Hoca, CL için bunu istiyor olmalı.

      Sil
  5. Bu limit denilen şey sadece bize uygulanan bir şey. Beşiktaş devre arası 25 milyonluk transfer yaptı kimseyi satmadan. Fener desen son 6 senede 500 milyon dolar harcamıştır herhalde. Sadece hocaya 25 milyon € verilecek bu sene. Galatasaray'ın transferde geç kalması ve sürekli bonservissiz oyuncuları kovalaması hakikaten can sıkıcı oluyor. İnanılmaz bir satış yaptık devrede ama bir sağ bek alamadık. Sol bek alamadık. Orta saha alamadık. Yedek golcü diye aldığımız oyuncu 2. sınıf çıktı.
    Dursun Özbek, Erden Timur'suz bu işe kalkışmayı tercih ettiyse gereğini yapmak zorunda. Bonservisli iyi adamlar almak zorundayız. 3 bilemedin 4 kişi alınacak zaten. Hepsini kaliteli oyunculardan seçersek içerde dışarda rekabetçi bir takımımız olur. Ama geçen yılki gibi Ndombele, Tete, Ziyech, Bakambu, Auer, Carlos, Angelino'lar gelirse bu sene büyük hüsran olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Limit hadisesinden canımız çok yandı. Belki bugün rahatız da, aklımızı kaybettik, bu canımızı acıtıyor..

      Sil
  6. Galatasarayım şimdi,sözleşmesi biten avrupadaki bütün orta saha oyuncularına teklifini yapmıştır..3+1 seneliğine yıllık minimum 5milyon+5milyon avro imza parası..juventuslu rabiot,betisli guido rodriguez,benficalı rafa silva,leicesterlı wilfried ndidi,laziolu daichi kamada,yusuf yazıcı..illaki bunlardan biri gelecek,rahat olun..çünkü bu paraları biz,fener,arabistan veya katardan başka verecek yer yok.sportif direktörlüğe de cenk ergun geleceğine göre,bu adamın transferde tek yöntemi parayla göz boyamak..erden timur gibi işi minimuma bitirmeye çalışmıyor..sergio oliveira transferini hatırlayın..onu yunanistana filan bir postalarsak bu saydığım isimlerden biri aynı gün gelir uçakla..burda mesele yabancı kontejanı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabiot ve Rafa Silva keşke olsa bu arada, farkları büyük olurdu :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir