6 Haziran 2024 Perşembe

Kaan Ayhan, "orta saha evim gibi" diyor


Kaan Ayhan, "orta saha evim gibi" diyor. İtalya maçını izledik, performansı harikaydı. Milli Takım'da da sağ bekte kullanılır diye düşünsem de, orta sahanın merkezinde süre alacak gibi. Salih Özcan ve İsmail Yüksek gibi isimler yoktu tabi. Okan Hoca'da olduğu gibi, Montella'da da "Kaan Ayhan" gibi bir jokere sahip olmanın şansı var. Okan Hoca'nın Milli Takım'a hediyeleri işte. Barış Alper Yılmaz da İtalya karşısında forvetti. Yarın ihtiyaç olduğunda bek de oynar. Berkan Kutlu niye yok bilmiyorum, o da jokerdi. Bazı isimlere kıyasla, aday kadroda yer alabilirdi.

Galatasaray'da da artık net şekilde orta saha rotasyonunda düşüneceğiz. Stoper olarak asla düşünmem, oynayabildiği en kötü mevki diye düşünüyorum. Oysa Galatasaray'a "stoper" üzerinden transfer edilmişti. Sağ bekte yine yoklukta boy gösterir ama mümkün oldukça orada kullanmam. Günü kurtardı ama nihayetinde ağır bir oyuncu ve istediğimiz bek temposunda değil. Boey sonrası orayı doldurmak başlı başına zor iş tabi, hakkını verelim. Mücadelesi ve özverisi işin ayrı konusu. Bu noktada Kaan Ayhan'ı baş üstünde taşımak gerekir.

Çift 6 diyoruz, 6 özelliği yüksek bir orta saha transferi bekliyoruz. O ismin en önemli alternatifi de Kaan Ayhan olacak. Torreira / Kaan Ayhan'lı düzen, Şampiyonlar Ligi'nde işimize çok yaramıştı. Bunu genele yayamama sebebi, sağ ve sol beklerde yaşadığın eksiklik. Sağ beke çivilediğimiz an, orta sahada düşünemez olduk. İtalya karşısında izlerken, Kaan Ayhan'ın orta sahanın merkezindeki temiz ayağını özlediğimi fark ettim. İyi bir pasör ve oyunu yönlendirebiliyor. Hakan Çalhanoğlu'yla da orada iyi ikili oldular. Hem teknik kapasiteni yükselttiler, hem de orayı sert kıldılar.

Sözleşmesini yenileyerek, takımda devam etmesini sağlamak kritik hamleydi. İlk 11 sınırsız yabancı olsa da, sayı toplamda 12 ve kulüben olabildiğince yerli olacak. Senin de elinde joker yerliler var. Hamle imkanın bu futbolcularla birlikte güçlenmekte. Milli Takım'a da artık oldu, şu an konumu daha yükseldi. Mümkün olduğunca orta sahada kullanmaya devam. Bu sezon da, en az geçen sezon olduğu kadar şans bulacak ve ona ihtiyacımız olacak. Böyle bir yerliyi "parayla" transfer edebilme imkanın az, çünkü muadil diyebileceğin bir isim yok.

19 yorum:

  1. Leo Dubois iki beki de yedekliyor sebepli kalsın diyoruz ama bence o kalacağına sol beke bir alternatif alınsın. Sağ beki Kaan zaten yedekler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye transfer yapılsın, hazır elinde futbolcu varken?

      Sil
    2. 1- Takım kesin bir sağ bek transferi yapacak gözüküyor. Onu yedekleyecek Kaan Ayhan, Ali Turap Bülbül ve çok zorda kalırsan BAY var. Bu durumda sağ bekte Leo Dubois'e ihtiyacımız yok
      2- Sol bekte Köhn Şampiyonlar Ligi için ne derece güven veriyor size bilmiyorum ama bana güven vermiyor. Zor zamanlarda Leo Dubois orada katkı verebilir ama sonuçta asıl mevki sol bek değil ancak günü kurtarır. Onu BAY da yapar.
      Elimizdeki futbolcu diye sadece sol beke alternatif olsun diye bir sağ beki yabancı kontenjanı harcamak amaçlı tutmak bana mantıklı gelmiyor. Eğer elimizdeki futbolcu hesabına gireceksek sağ beke adam almayalım Dubois geçsin oraya.

      Sil
    3. Dubois tecrübeli oyuncu, sol bekte görüntü verir, ihtiyaç halinde doldurur bence orayı.

      Sil
  2. Kaan özel oyuncu. Aslında aranan 6 numara bence. Iyi bir sağ bek alıp Kaan 'ı direk 6 oynatabiliriz. Top tekniği üst düzey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz hız eksik, hareketlilik eksik.

      Sil
    2. Biraz daha hızlı biraz daha hareketli oyuncu için minimum 20 milyon Euro vereceksen hemen alınır. Tabii ki bulabilirsen öyle bir oyuncuyuda... Sürekli neden böyle bir kaan Ayhan i gömmek için çaba içerisindesin?

      Sil
    3. Ben Kaan Ayhan'ı gömmüyorum, aksine en çok öven isimlerden biriyim. Galatasaray için 8 numara kritik mevki ve gerektiğinde 15 - 20 milyon avro'luk bonservisi gözden çıkartman gerekiyor. Öyle bir pozisyon.. Hızlı ve hareketli olanı gerekiyor, tempo yükselmeli.

      Sil
  3. stoper ve bekte idare ediyor ama orta sahaya geçince bence mükemmel bi oyuncuya dönüşüyor. sakin, oyun aklı ve tekniği yüksek, ayağı çok iyi, mücadele gücü üst düzey. sadece topla driplingi yok. şöyle bi oyuncuyu alırken resmen sassuolo'yu soyduk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İdare etmek de önemli, an geldi ve sağ bekte ihtiyaç doğdu işte..

      Sil
  4. https://twitter.com/forzagalahell/status/1798679725084172680?t=9YWejzZS8_R6wgdaKAUMog&s=19 twitter'da böyle bişey denk geldi :) hesabım kilitli, senin de mesaj kutun kapali olduğu için burdan attim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hırsız kaynıyor ortalık. Engelledim, daha ulaşamaz bunlara :)

      Sil
  5. şu an orta saha için adı geçen çoğu oyuncudan aşağı kalır bi yanı yok

    YanıtlaSil
  6. Sağ bek ve ortasahaya tempolu tackle seviyesi yüksek çok koşan adamlar aldığımız an ypılacak 10 numara transferi hatta kanatta ziyech bile daha çok anlam kazanacak. Öyle kuzeyli çok koşan takımlardan dayak yemeyip biyük takımlarada direnebileceğiz. 2 transfer takımın çehresini ve geleceğini çok değiltirecek bakın 10 numarayı saymadım mertens hatta ziyech bile orayı idare eder alınacak adam tam oturmasa bile ama sağ bek ve ortasaha gerekirse totalde 20-25 verilip nokta atışı isimlere gidilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 numara için geçen profilleri görünce, 6 isteği bana mantıklı gelmekte..

      Sil
  7. Oyun aklı yüksek bir futbolcu. Almanya temeli onu çok yükseltiyor. Bu oyun zekası ile yavaşlığından gelen eksiyi de iyi kapatiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benden güzel yorumladın :) Tüm yorumların için de sonsuz teşekkürler.

      Sil
    2. Rica ederim... Senin emeklerinin yanında bizimkiler birkaç ekleme sadece :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir