6 Haziran 2024 Perşembe

Kontrat #5; Sofyan Amrabat


Aslında bu transfer geçtiğimiz sezonun yaz sonunda gerçekleşmişti. O gün için "Ndombele" isyanı yaptık da, Sofyan Amrabat transferi bitiyordu. Tek engel, son gün Manchester United'in teklif yapmasıydı ve maalesef öyle de oldu. Sonrasında Vecino geliyor derken, Ndombele'nin transferi gerçekleşti. Okan Hoca'nın bu noktada "çift 6" isteğinin tekrar altını çizelim. Torreira / Kaan Ayhan 2'lisiyle oynadığı oyunlardan yola çıkınca, Sofyan Amrabat ya da bu tarzda bir orta saha isteğini anlayabiliyoruz.

Fiorentina ile Zaniolo + 10 milyon avro karşılığında anlaşıldı tarzında haberler vardı. Fiorentina, Zaniolo'yu istiyor ve Sofyan Amrabat orada kalmayacak. Manchester United, Sofyan Amrabat'ın opsiyonunu kullanmadı. Fiorentina'da da kalmaya niyetli değil ve transfer yapacak. Galatasaray da geçtiğimiz sezon olduğu gibi yine istekli. Zaniolo'yu da görünen o ki istediğimiz şartlarda satamayacağız. Haliyle de bu senaryo insana güzel geliyor. Zaniolo için Aston Villa'dan elde ettiğin ciddi bir kira girdisi de oldu.

Bu ismi sık sık konuştuk aslında. Ligin bitimi itibarıyla değil, içinde de gündeme getiriyorduk. 2 keskin uç var yalnız. Kimi hiç beğenmiyor, kimi de bu düzen içinde iş yapacağını düşünüyor. Teknik ve pas kapasitesi üst düzey, en azından Kaan Ayhan seviyesinde değil. Hareketliliği, savunması ve agresifliği ise iyi seviyede. Galatasaray'ın çok fazla "geçiş" yemeye müsait olduğunu düşününce, bunu durdurmak adına ideal hamle. Torreira'yı da biraz daha serbest bırakıp, baskısını ön alana taşımak adına düşünülüyor.

Bitiriciliği üst düzey bir 10 alınırsa (Dybala ve Griezmann gibi), çift 6 akla yatıyor. Avrupa maçlarında zaten elzem. Geçen sezon da en iyi maçlarımızı bu düzende oynadık. Ligde "hücum sıkışır" diye düşünenler var ama orada da hücumun kalitesi önemli. 10 numaran, sağda Ziyech gibi bir isim ile yaratıcılık sorunu yaşamazsın. Her maçı da aynı 11 ile oynamayacaksın bir de, Kerem Demirbay takımdan ayrılmadı. Hücumun yükselmesi beklendiğinde, 8 numarada rotasyon yapabilir, 4-2-3-1 içerisinde farklı bir kurguya geçersin.

İlk etapta soğuk olsam da, çift 6 düşüncesine yavaş yavaş alışıyorum. Sofyan Amrabat, 27 yaşında ayrıca. Casemiro'ya oranla daha mantıklı hamle derim. Burada iyi bir sezon geçirse, üst seviye için tekrar hamle yapabilir. Merkeze yapacağın hamle adına, 27 ideal yaş. Uyum sorunu da yaşamaz, bu kültürü zaten biliyor ve Okan Hoca onunla 1 yıldır görüşüyor, konuşuyor. Galatasaray'ın taktiğini, ondan ne beklediğini de dibine kadar anlamıştır. Hocanın isteği doğrultusunda bakarken ben tamamım. Gerçekleşmesi beni üzmez.

Peki siz, Sofyan Amrabat'a kontrat verir miydiniz, yorumlarda buluşalım..

15 yorum:

  1. Eğer hedef Amrabatsa hemen alalım. 2 ay boyuca sürüncemede bırakmayalım. Hoca ne istiyorsa alınabilecek en kalitelisini alalım. Etikete bakmanın manası yok. Dediğin gibi yaşı da genç, dinamik hareketli. Torrera ile iyi bir ikili olurlar bence. Umarım hemen şimdi alınır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna katılıyorum. Okan Hoca, 1 ay içinde çözeceğiz dedi. Bekleyeceğiz..

      Sil
  2. Hemen gelsin. Fenerbahçe maçında sert ve dinamik bir ortasaha olmadan oynanmayacağını tekrar gördük. 70 dk 10 kişi kalan takıma isabetli şutumuz yok. Çift 6 ile oynadığımız Bayern ve Machester Uniteed maclarında nasıl oynadığımızı da gördük.Icardi ,Ziyech ve Mertens ile oynayacaksak bu yapı şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçiş yerken, bunu dindirir. Orta sahaya da Torreira ile birlikte duvar olurlar.

      Sil
  3. Cl de gs manu maçlarında hatırladığım kadarıyla amrabat çok sert oynamıştı ama oyundan çabuk düşüp hatalar yapmıştı. Genel anlamda böyle değilse iyi transfer olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel anlamda böyle... O yüzden gereksiz bir transfer.

      Sil
    2. Sol bekti bir maçta, bence o ölçü olmaz. Berkan Kutlu'nun Prag deplasmanı gibi.

      Sil
  4. Manchester'a gitmesi bizim için avantaj oldu orası futbolcuyu olduğundan çok daha kötü gösteren bir yer. Şimdi uygun fiyata alıp Avrupa'daki piyasası sayesinde iyi para kazanma ihtimalimiz var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Manchester United dönemi kötü gösterdi de, oraya gidebilmek de meseleydi.

      Sil
  5. Ben bu transfere soğuk bakıyorum. Tempo ve mücadeleye elimizde berkan var. Torreirayı 8 e çekme düşüncesi var ama tabelası yok. Bize 8 numaraya Fred tipi bir oyuncu lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de 2 yönlü, dripling özellikli bir 8 derim ama hocanın düşüncesi de mantıklı geliyor.

      Sil
  6. akşam rüyamda tete ve zahanın da satılıp assignon-amrabat-thuram ve fofananın geldiğini gördüm..sosyal medyada taraftarın kimi memnun,çoğunluk ise çok fransız olduk veya fazla savunma takımı olduk,gerek yoktu şeklinde eleştiri halindeydi..hadi hayırlısı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Assignon bu seviyede bir bek değil bence :) Rüya orta saha kurup, sağ bekte onu görmen olmamış :)

      Sil
  7. Hojberg ya da Amrabat hangisi geliyorsa alınmalı turnuva sonunu bekletip biri Milan'a biri baska yere giderse vakit kaybı yaşarız. Elde Fiorentina'nın istediği Zaniolo var bunu kullanmak lazım en azından Fiorentina da Zaniolo ve Amrabat'ı ikna için uğraşır.

    Sol bek Köhn hala soru işareti benim için hücum beki için Arsenal gözden çıkarırsa Nuno Tavares'i isterdim sözleşmesi seneye bitiyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir