5 Haziran 2024 Çarşamba

Kontrat #4; Paulo Dybala


6 ve 10 numara isteklerinde "futbolcu profilleri" kafaya oturmaya başladı. 6 - 8 numara konusunda farklı düşünenler dahi, 6 ağırlıklı orta saha hamlesine mantıklı bakar oldu. Dybala'nın adını Eski Açık'ta duyduk. Roma ile sözleşmesinde son 1 yılı ve bu ayardaki futbolcu için ödenebilecek bir çıkış maddesi var. Dybala'yı ikna burada mesele, mutlaka zor transfer. Yine de, bu tarz birçok transferi gerçekleştirebildiğimizi daha önce gördük. Mutlaka maliyetli bir iş ama getirisi de olur. Dybala, 30 yaşında. Belli dönemler sakatlık problemi olsa da, en az 3 sezon daha rahatlıkla bu seviyede devam eder.

Orta sahada çift 6 kullanıp, 10 numarayı mümkün olduğu kadar "bitirici" bir isimle geçmek düşünülüyor. Torreira / Kaan Ayhan orta sahasında, Kerem Aktürkoğlu'na bu rol verilmeye çalışıldı ama maalesef bitiremedi. Bitiremeyince de özgüven kaybı yaşandı ve futbol olarak geriye attı. Sonra da Mertens formayı aldı ve şampiyonluk geldi. Çift 6'yla devam edebilsen, Mertens de iyiden iyiye bitirmeye odaklanırdı. Bu da onu daha ekonomik kullanmak demekti. Torreira / Kerem Demirbay olunca, Mertens de bir noktada 8 numara gibi oynamak zorunda kaldı. Buna rağmen müthiş bir tabelası oldu.

Dybala, üst düzey bir 10.5 numara diyelim. Forvet özelliği taşıyor, forvetin arkasında 2. forvet gibi ve bitiriciliği üst düzey. Geçen sezon 39 maçta 16 gol 10 asist, ondan önceki sezon da 38 maçta 18 gol 8 asisti vardı. Belli dönemler sakatlıkları oluyor, maç kaçırıyor ama söylediğim gibi tolere edilebilecek süreler bunlar. Elinde Mertens var, büyük sorun yaşanmaz. Oynamak istediğimiz oyun düşünülünce, Dybala'nın farkı olur, hücumda kalite yükselir. Icardi ile iyi bir bağlantı oluşturmanın yanında, Icardi gibi çevresi için de etkili. Sağında ve solunda oynayacak isimler de gole daha çok yaklaşacak.

Icardi de, Dybala da "asist" odağı olan hücumcular. Icardi için "ona yakın oynayan" yaşar derken, Dybala için de geçerli. Orta sahanın merkezi ile bu 2'liyi taşıyacaksın, Barış Alper Yılmaz zaten bir kanatta mücadele unsurun. Bekler ve sağ kanatla da enerjiyi yükseltmeye devam edeceksin. Omurgan sağlamdı, Dybala da kaliteli bir dokunuş olur. Yaş 30, maliyet büyük ama "etiket" deyip geçmem, bu tarz dokunuşlara, özellikle de forvet arkası için kapıyı kapatmam. Gerçekleştirilebilirse ses de getirir, Erden Timur sonrası adına umut ışığı yakar.

Peki siz, Dybala'ya kontrat verir miydiniz, yorumlarda buluşalım..

6 yorum:

  1. pek sıcak bakamadım. gelirse istikrarsız bi görüntü verecekmiş gibime geliyor. tolere edilebilir dediğin yerler de bence daha uzun sakatlıkları da olabilir. bize soru işareti oluşturmayan nokta atışlar lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üst düzey kalite olduğundan, istikrarsız görüntü sergileyeceğini düşünmüyorum. Başka seviye bir futbolcu o.

      Sil
  2. Eğer ayrılırsa da bize gelmez büyük ihtimalle Fenerbahçe ye gider Mourinho nedeniyle. Ayrıca etiketten uzak durmak lazım diyorsun sonra yazdığın her isim için de etiket demem diyorsun Burak. Etiket daha kim olacak acaba senin için anlamak zor gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etiketin tanımını birçok kez yazdım ama ısrarla anlaşılmadı demek ki.

      Yaşı ve belli kariyeri olan herkes etiket olmuyor. Sana yarar verecek, kaliteni yükseltecek isme etiket demiyorum.

      Martial adı geçti mesela, ona etiket derim.

      Sil
  3. Genel görüntüsü istikrarsız burada da bir parlayıp iki sönecekse bizi yorar. Zaten böyle güven vermeyen bir Ziyech var elde bir tane daha bu tarz oyuncuyu takım kaldıramayabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dybala, büyük futbolcu. İstikrarsız devam edeceğini hiç düşünmüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir