10 Haziran 2024 Pazartesi

Karşılıklı bir soğukluk var


Galatasaray'ın beklentisinin 20 milyon avro + bonuslar olduğu, futbolcunun da ilk tercihinin Milan olduğu söylenmiş de, şu an için zor ihtimal. Avrupalı devlerin bu transfere bakış açısı "kiralama" üzerine. Villarreal sana bu şekilde geldi, Fiorentina ilgisi de Amrabat + para üzerineydi. Aston Villa'dan iyi bir kiralama bedeli kazanılsa da, 2. kiralamanın bedeli bu kadar yüksek olmaz. Satsak desen, Avrupa'dan beklentiyi karşılamak zor. En doğru ihtimal takımda kalması ve en az 1 sezon Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermesi ama buna da niyeti yok.

Sadece onun için, Okan Hoca'nın da niyeti bu belli ki. Karşılıklı bir soğukluk var. Okan Hoca, ısrarla "kiradan dönecek" futbolcular vurgusu yapıyor ama Zaniolo'yu anmıyor. Yunus Akgün ve Emin Bayram ana planda olsa da, Zaniolo'nun gidişi bekleniyor. Zaniolo da Galatasaray'ın şampiyonluğunun ardından ses etmedi. Lemina'lar kutlama mesajı yayınlarken, Zaniolo ise sözleşmesinin olduğu kulübü yok sayıyor. Bu tabloda da ayrılığından daha doğal bir şey yok ama en doğru şartlar nasıl sağlanacak? Bu da usta işi yöneticilik gerektirecek.

Gerçekçi olalım, çıkıp da bir Avrupa kulübünün 15 - 20 milyon avro arası bir rakama çıkacağını düşünmüyorum. Aston Villa'da beklentiyi karşılayamadı. Euro 2024'te de yok, bunun da handikabı olacak. Orada parlayışı, piyasasını parlatmasına sebepti. Şu an herkes "kelepir" bir transfer gözüyle bakıyor ama Galatasaray'ın dirayetli hareket etmesi lazım. Keşke imkan sağlansa da takımda kalsa. Galatasaray'da oynayabileceği 4 mevki var. Her 2 kanat, forvetin arkası ve forvet, hepsine opsiyon. Bu fizikle de, Şampiyonlar Ligi'nde çok işimize yarardı.

Sofyan Amrabat işi olsun diye biraz da bu yüzden istemiştim. En azından iyi bir bonservis ve Sofyan Amrabat gibi bir futbolcuyu alabilme durumu var. Şu gün 15 milyon avro'yu görsen, Aston Villa'dan kazandığın 7 - 7.5 milyon avro'luk kiralama bedelini de ekleyince en azından geliş fiyatını karşılıyorsun. Süreç istediğimiz gibi ilerlemedi ve ilerlememeye de devam ediyor. Bu transferde, Zaniolo'nun çıkış bedeliyle gitmesini bekliyorduk. Söylediğim gibi, benim önceliğim takımda kalması olurdu.

13 yorum:

  1. Takas en mantıklısı çünkü öbür türlü eski takımına muhtemelen kar payı da ödeyecektik.

    YanıtlaSil
  2. bence takas etmemeliyiz,gel profesyönelliğinin gereğini yerine getir demeliyiz..fiorentina 5-10 arası getirene zaten satacak amrabatı..zaniolo ise şampiyonlar liginde bir parlasa en az 50 eder..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takaslık kimse yok. Geçen sezon vardı, beğenilmedi :)

      Sil
  3. Oyun olarak bize uymuyor. Açık alanda çok etkili. Kapanan rakipler karşısında ise sıkıntı yaşıyor. Piyasası varken gitmesi iyi olur. Sonraki satıştan pay maddesi kesinlikle eklenmeli sözleşmesine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyununu dönüştürmesi lazım. Topla ilişkisini azaltsa ve sadece bitirme anında varolsa, o fiziği ile müthiş iş çıkartırdı.

      Sil
  4. kendim bildim bileli, bi milli takım turnuvasında vitrine çıkmasını istediğimiz bi oyuncu bir kez olsun iş yapmadı. milli takım forması ile gösterdiği başarı ile oyuncu satmışlığımız hiç olmadı. beklentimiz çok oldu ama gerçekleşen hiç olmadı. son olarak da zaniolo sakatlandı ve turnuvayı kaçırdı. nelsonn aynı şekilde sakatlığı nedeniyle olmayacak. nelsonn için bi önceki turnuva olan 2022 dünya kupasında da beklentimiz vardı ama orada da yedek kulübesine mahkum olmuştu. böyle bi şanssızlığımız var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bu oluyor. Kim için heveslensek maalesef bir sakatlık durumu oluşmakta.

      Sil
  5. Forvet arkasına oyuncu aramaya gerek bile kalmaz aklı bizde olsa Mertens'le birlikte orayı götürürler aslında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens kadar çalışkan, onun kadar oyun aklı yüksek olmalı oraya getireceğin adamın. Mertensin golleri de asistleri de jeneriklik. Oraya cuk oturacak adam lazım. Mertens bu sezon gibi bir sezon daha çıkartabilir mi emin değilim. Rotasyonda kalmayı da sorun etmeyecektir diye düşünüyorum ama ligin bir yarısını mertens ile götürürüm mantığı bu sene yemez.

      Sil
    2. Zaniolo da çalışır, hareketsiz bir futbolcu değil ama bunu istemesi lazım.

      Sil
  6. Zaniolo çok iyi oyuncu aslında ama. Benim tahminimce sene başında kendisi ayrılmak istemedi. Ayrılmak durumunda kaldı. Bir kırgınlık var görünen o. Başka bir sebeple de bu tripleri açıklayamıyorum. Onu futbola geri döndüren klüp diye addediyorum Galatasaray’ı. Yerinde olsam Morinho ya inat gelir feneri içerde dışarda kucağa alır. O egolu bunağı sustururdum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de iyi oyuncu. Fiziğine odaklansa, büyük iş çıkaracak. CL'de bol alan buluyorsun. Onun hızına, hareketliliğine ve fiziğine ihtiyaç duyuyorsun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir