10 Haziran 2024 Pazartesi

Kontrat #9; Scott McTominay


Transfer konusunda birçok orta sahayı konuştuk, konuşmaya devam edeceğiz. Daha nice isimler düşecek. Şu ana kadar ismi çıkanlara bakınca, doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. McTominay de adı çıkan isimler konusunda en iyisi ve bize doğru olanı. Merkez orta saha konusunda beklentilerimizi yazıyoruz. Okan Hoca'nın imza töreninde, orta saha için istediği futbolcu tipi sorulduğunda net bir profil çizmedi. 6 numara istiyor diye düşünsek de, tempolu ve oyunun 2 yönünde katkı verecek bir isim de düşünüyor olabilir.

McTominay, fizikli bir oyuncu. Galatasaray orta sahasında da "fizik" sorunu vardı. Torreira / Kerem Demirbay orta sahası "kısa" kalıyordu. Torreira da en iyi performanslarını, yanında daha fizikli ve defansif katkı verebilecek bir isim varken gösterdi. Kaan Ayhan ve Berkan Kutlu gibi örnekleri sayabiliriz. Çift 6 düşüncesine katılıyorum, orada duvar örmek, geçiş yememek ve hücuma nefes aldırmak demek. Konuşulan 10 numara profilleri net olarak "bitirici" yönünde. Galatasaray da temposunu orta saha ve kanatları üzerinden arttıracak.

McTominay'in güçlü bir fiziği ve hava hakimiyeti var. Torreira'nın yanına koyduğumuzda, onu en ideal tamamlayacak isimlerin başında. Orta sahanın merkezinde agresif, sert bir futbolcu. Mevki yönlülüğü de var bu arada. 6, 8 ve stoper gibi oynar. Gol ararken forvete arar, kenar ortalarıyla gol de ararsın. En önemli özelliklerinden biri, rakip ceza sahası koşuları ve bitiriciliği. Geçtiğimiz sezon 43 maçta 10 golü vardı. Sakatlık dönemi olduğunu da belirtelim. Rams Park'ta Galatasaray'a da gol atmıştı ve asisti Wan-Bissaka yapmıştı.

Skor katkısı verir, diğer yanda da orta sahada istediğin duvarı örer. Torreira'yı da özgür kılacak hamle. Fiziğine oranla da hareketli. Manchester United'in elden çıkartacağı yazılıyordu ama bu tarz futbolcular da pek Premier Lig dışına çıkmıyor. Manchester United'da da teknik direktör değişikliği olacak derken, McTominay'in orada devam edeceğini düşünüyorum. Buraya getirmek oldukça zor. Euro 2024 öncesi oynamak için kiralık ayrılma düşüncesi olsa da, turnuva sırasında transfer etmek imkansıza yakın. İskoçya başarılı bir takım, McTominay da en önemli isimlerinden biri. Turnuva sonrası bu transfer daha da zorlaşacak.

5 yorum:

  1. Geriden top çıkartırken tam bir beceriksiz. Tabi ki ligin standartlarının çok üzerinde lakin oyun aklının çok yüksek olduğunu düşünmüyorum. Fofana gibi oyunculara yönelmek çok daha doğru olacaktır. Mümkün mertebe en doğru oyuncular yazılmaya başlandı bazı oyuncular çok uçuk mesela Jorginho adam yeni sözleşme imzaladı hala geldi geliyor. Gazetecilerin rüyalarında gördükleri oyuncuları bile yazdıklarını düşünüyorum artık. Fofana istiyoruz daha hareketli ve temposu yüksek bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fred burda başarı yakaladı bu adam. Fred bunun kramponlarını silip cilalıyordu. Çevre kontrolü olarak biraz avel bir adam doğru ama Sanchez de o topraklardan buraya geldi. Bunları da göz önüne alalım rengim.

      Sil
    2. Geriden top çıkartırken de beceriksiz olduğunu düşünmüyorum. Farklı oyunlar ve standartlar.

      Sil
  2. Bu tarz oyuncular bizim lig için biçilmiş kaftan. Kafamız çok rahat olur orta sahada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke de, bu tarz futbolcular Premier Lig dışına da pek çıkmıyor :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir