9 Haziran 2024 Pazar

Kontrat #8; Oğuz Aydın


Oğuz Aydın'ın da Euro 2024 kadrosunda yer almamasını anlamadım. Can Uzun gündemi arasında pek konuşulmuyor da, orada olmayı o da hak ediyordu. Bu sezon 38 maçı var, 13 gol 8 asist. Ligin en iyi kanat performanslarının arasında. Euro 2024 kadrosunda yer alan isimlere bakıyorum, mesela Yunus Akgün'ün önünde. Yunus Akgün, Galatasaraylı diye ayrımcılık yapmıyorum. Oğuz Aydın'ın performansı daha öndeydi. Tecrübe falan da demeyin. Birilerine şans vermeden, nasıl tecrübe edinmesini bekleyeceksiniz? Sürekli aynı isimler arasında mı dönüp duracağız.

Biz transfer konusuna dönelim. Euro 2024 sonrası beklenirken, transfer ihtimalini yeniden konuşmaya başlayalım. Talibi bol, bu da doğal. Farioli'nin Ajax'ı istiyor, Beşiktaş'ın da adı geçiyor. Galatasaray da taliplerden biri. Bazı ayrılık ihtimallerinden söz ediyoruz. Zaha ve Tete'yi geçtim, Kerem Aktürkoğlu'nun da kalmayacağı düşünülüyor. O gittiği an, yerli bir kanat boşluğu oluşuyor ve Oğuz Aydın'dan daha iyi bir ihtimal de yok. Oyun tarzı, performansı ve formuyla birlikte, Galatasaray'da da yükselişine devam edeceğini düşünüyorum.

Her 2 kanatta oynayabiliyor, patlayıcı gücü var, çok hareketli ve iyi bir bitirici. Diğer yanda da, senin pres oyununa uygun, ön alanda çalışkan. Barış Alper Yılmaz'ın fizik gücünde değil ama ön alandaki çalışkanlığı ve hareketliliği benziyor. Okan Hoca'nın Rashica'dan aldığı katkı malum. Aynı Rashica, Beşiktaş'ta o etkiyi gösteremedi. Oğuz Aydın'ı da yerli Rashica gibi düşünüyorum. Rashica'ya oranla daha iyi bitirici hatta. Benzer katkıyı alması çok olası. Bir kanatta Barış Alper Yılmaz, diğer kanatta da Oğuz Aydın'la birlikte ön alan baskısı katlanır.

Bazı transferlerin muadilini göremiyorum, doğal olarak olmazsa olmazlar. Oğuz Aydın da da öyle. Onun için istedikleri 5 milyon avro da doğal bir beklenti. O parayı veren çıkar, Ajax da ciddi talip. Şu günlerde bu işi bitirebilmek gerekiyor. Euro 2024 durumu bitti artık, transferin önü açık. Kerem Aktürkoğlu'yla menajerleri aynı. Kerem Aktürkoğlu ayrılığı sonrası, Oğuz Aydın beklentisinin kaynaklarından biri de bu. Oğuz Aydın da Galatasaray'da geçireceği 2 iyi sezonun ardından, çok daha iyi bir transfere imza atabilir. Bu da Galatasaray'ın kazancı olur.

11 yorum:

  1. Transfer de yönelmemiz gereken yaş profilleri bu olmalı elimizi çabuk tutmalıyız artık bütçemiz var gidipde 30 yaş üzerindeki yüksek maliyetli oyunculara para saçmayalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En fazla 26 yaş diyerek (6-8 için), gerekirse 20 milyon avro'yu bile gözden çıkarırım..

      Sil
  2. Kerem ve Barış genç yaşta alt ligden gelip şampiyon olup mili takıma yükseldiler. Oguz Aydın gibi genç potansiyellere yatırım yapmak gerek. Kerem gidecekse almalıyız. Abdülkerim, Kerem D, Barış ve Yunus dışında 11'e yazacak yerliler de gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Yerli kalitesi önemli, hatta daha da önem kazandı. Yabancı sayısı düşüyor.

      Sil
  3. eğer bütçe varsa doğru oyuncu için 20 milyon da verilir ve verilmeli. Orta sahaya alacağımız oyuncu 24-25 yaşında olursa, son sahibi biz olmayacaksa 20'ye alıp 3 sene kullanıp 35'e satabiliriz. yeter ki bu vizyonda olalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle de 6-8 ve sağ bek için gözü karartmak gerekiyor.

      Sil
    2. Hayır ya 20 milyon genç oyuncuya verilmez, 30 üstü düşüşte olan ve kalkma ihtimali olmayan ve de son sahibi olacağın oyuncuya verilir o paralar.

      Sil
  4. 5 milyon isteniyorsa hiç düşünmeden alınmalı yerli oyuncu noktasında da elimizi genişletir

    YanıtlaSil
  5. Kerem gitse de kalsa da Oğuz takıma kazandırılmalı. Kanat rotasyonunda Barış, Oğuz yap bir tarafı diğer tarafı da Yunus de rotasyona. Önünde Ziyech var zaten. Tamam işte. Yunus da Ziyech kadar olmasa da ince düşünen bir futbolcu. Bu sene kalmış olsaydı zaten formanın onun olacağı gerçeği de var. Kerem Aktürkoğlu forvet arkasında oynadığı dönemlerde kanatların da rezil durumda olduğunu es geçmeyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de alır, sonra gidenler adına elimi şimdiden güçlü kılardım. Beklersek kaçacak çünkü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir