11 Haziran 2024 Salı

Kontrat #10; Vladimír Coufal


Coufal'ın sözleşmesi bitti. West Ham United'ın en istikrarlı futbolcularının başında geliyordu ama yaş 31 olmuşken, maddi anlamda daha ciddi talepleri oluştu. Ayrılık ihtimali bunun üzerine doğdu deniliyor. Galatasaray'la adı anılan profillere baktığımızda, yaş aralıkları oynuyor. Genci de, tecrübelisi de var. Tarzlar benzer de, listenin yaş aralığı değişken. Daha genç bir isim alıp geleceğe oynamak mı, tecrübeli ve kalitesinden emin olduğun bir isimle bugünü yükseltmek mi?

Coufal, Ağustos ayında 32. yaşına giriyor. Şu an seviyesi iyi, belki gelecek sezonu da taşır ama sonrası? Bu tarz futbolcularla da sözleşme imzaladığın an en az 3 yıldan başlıyor. Clauss'u istedim, hala da ön planda tutarım. Hala hızı çok iyi seviyede ve oyun aklı, pas / orta kalitesiyle birlikte ortaya bir şeyler koyar. Fizik sarsılsa da, o ayak kalitesiyle farklılık yaratır, bambaşka mevkilerde de kullanırsın. Coufal'ın düşüşü keskin olabilir diye korkuyorum.

Geçen sezon 47 maç oynadı, hemen hemen hepsinde 90 dakika sahadaydı. 7 asisti var, bu da iyi bir sayı. Savunma özelliği ön planda, sert, çalışkan, kanadını sürükleyen ve istikrarlı bir sağ bek. Müthiş bir dripling özelliği yok belki ama hücuma da çok güçlü çıkıyor. Kısa vadeli katkısı büyük olur, sağ bekte ciddi bir istikrar elde ederiz. Burada düşünce bugün için değil de, biraz yarınlar adına. Bir noktada düşmeye başlayacağını düşünüyorum. Tecrübesi önemli. Bu anlamda da katkı sağlar. 

Benim kafamdaki sağ bek profili, daha atlet ve tempolu bir futbolcu. Galatasaray'ın genel anlamda bir atletizm ve tempo sıkıntısı var. Boey'in ayrılığı da bu eksikliği körükledi ve yerini henüz dolduramadık. Boey orada bir tarz oluşturmuşken, bunun üzerinden devam etmek gerekiyor. Wan-Bissaka bu anlamda hala ilk tercihim. Henüz daha iyi bir alternatif de konuşulmadı. Coufal'ı tecrübesi ve sertliği, Clauss'u ise oyun aklı ve tekniği üzerinden isteyebilirim. 

Coufal, listede üst sıralarda değildir. Daha genç ve atlet bir profile bakılır, olmaması halinde kendisine dönülür. West Ham United'den kopmasıyla birlikte mutlaka önemli bir transfer yapacak. Yaş 32 oluyor, son büyük kontrat. Türkiye de bu anlamda onun için ideal adreslerden. 4 yıldır da Premier Lig'de. Çok istikrarlı, insanın kafasını karıştıran bu. Her maç, hemen hemen 90 dakika sahada ve neredeyse sakatlanmıyor. Mariano ve Eboue'nin kısa vadeli de olsa istikrarlarını düşününce, benzer tarz transfer.

8 yorum:

  1. Yaşı daha küçük bize uygun değil. 34 35 yaşında biri olmalı mutlaka.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlerisi adına problem olabilir, çünkü düşüş başlayacak.

      Sil
  2. geleceğe yatırım şart aldığın oyuncular çaylakda olmamalı 23_26 yaş arası üst düzey çok oyuncu var mevkisine göre nasıl olsa bonservis ödeyeceksin 30 yaş üstü maliyetli oyuncular ile uğraşmanın anlamı yok diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Net isim alacaksın. Net ismin de yaş aralığı dediğin gibi 23 - 26 yaş arasında döner.

      Sil
  3. Yaşlı kanat oyuncusu almamak gerek. Kanatlarda tempolu isim lazım. Bundan dolayı 22-26 yaş aralığı ideal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bek için alacağımız tempo ve atletizm katkısı olmazsa olmaz.

      Sil
  4. Sağ bekte atlet olsun savunması da idare etsin yeter zaten. Galatasaray temposunda çok büyük fark yaratıyor bu tarz bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunması idare etmesin aslında, iyi bir savunmacı lazım..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir