12 Haziran 2024 Çarşamba

Kontrat #11; Youssouf Fofana


Deniyor ki, Galatasaray'ın ilk sırasında yer almıyor. Youssouf Fofana'nın yer almadığı bir listede, Manchester City'li Rodri falan ilk sırada yer almalı. Ya da Yaya Toure "prime" formuyla mı aramıza katıldı? Zor transfer olduğu doğru. Futbolcu, Fransa Milli Takım'ında ve henüz 25 yaşında. İyi sezonlar geçirip, gelişimi devam etmekte. Transferi olası kılan, futbolcunun sözleşmesinde son 1 yılı kalması. Tabi bu durum fırsatsa, Avrupa'nın önde gelen takımları adına çok daha büyük bir fırsat.

Galatasaray'da 8 numara transferinin önemini ısrarla yazıyoruz. Olmazsa olmazımız 8 numaradır ve yeni sezonun kaderini bu bölgeye yapacağın transfer tayin edecek. Galatasaray'ın da "sürpriz ayrılıklar" olmaması halinde 3-4 transfer düşündüğünü biliyoruz. Seviye atlanmak isteniyorsa, 8 numara transferine güçlü girmek ve gerektiği noktada 20 milyon avro bonservisi gözden çıkartabiliyor olmak gerek. Bizim için büyük ama Avrupa için gözden çıkartılabilecek rakamlar.

Galatasaray da seviye atlayacaksa, en büyük ihtiyaç duyduğu transfere bu rakamı verecek. Youssouf Fofana, henüz 25 yaşında ve gelişimi devam ediyor. 2 sezon da sende büyür, 40 milyon avro'ya satarsın. Zaniolo'da bunu düşünüp de başaramamış olmak, bundan sonra hep böyle olacağını göstermek. Zaniolo'yu fırsat gördün ve İtalya Milli Takım'ında oynayan "genç" diyebileceğimiz futbolcuyu 15 milyon avro bonservis vererek aldın. Youssouf Fofana için neden 20 milyon avro veremiyorsun?

Monaco, 35 milyon avro istiyor gibi saçma sapan "algı" kokan haberlere de aldanmayın. Belli ki Galatasaray bu transferde ve sözde algıcı da piyasa arttırma derdinde. Futbolcunun beklentisi mutlaka para olacak, 5-6 milyon avro'ları orada gözden çıkartman gerekecek. Bu ayarda bir futbolcu için doğal. 15 - 20 milyon avro arasında olacak olan bonservisi ise bu ayarda olan bir futbolcu için "bedavadan" az pahalı. Sen Fofana'yı al, gerisini kurgulamak kolay.

Bugüne kadar bir 6-8 numarada aradığımız tüm özellikleri karşılıyor çünkü. Tempo var, fizik var, topla dripling var, hareketlilik var, pres gücü üst düzey. Hem Torreira ile birlikte merkezde duvar örüyorsun, hem merkezde duyduğun dripling eksikliğini gideriyorsun, hem de pres gücü ve atletizmini üst seviyeye çekiyorsun. Daha "elit" bir orta saha kurman güç. Diğer yandan da tabela katkısı alıyorsun. En az 10 gole katkı anlamına geliyor Fofana. Daha komple, hem de bu yaşta bir orta saha bulman güç değil, bence imkansız.

10 yorum:

  1. Hiç bir kulüp kontratının son yılına girmiş oyuncuya 35 milyon euro vermez 20 milyon euro Abartılı olan bir rakam burda önemli olan oyuncunun turkiyeye gelmeye razı olması gerisi çözülebilir konu bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 20 bence bu ayarda bir isme abartılı değil.

      Sil
  2. Melo ve sonra gelen Fernando'dan beri oraya birini arıyoruz. 5-6 senedir 8 numara olmadan oynuyoruz. Artık birini alalım Para verip alalım. 20 milyon € verelim alalım. bunun bahanesi, lami cimi kalmadı. Bu senede bu iş Ağustos ayına kalırsa, yok limit yoktu bilmem neydi gibi aptal aptal bahaneler üretilirse bunun hesabını seçimle verirler. Gerizekalılığın anlamı yok! Kimse oraya alabileceğimiz en iyi en genç en dinamik atlet adam onu alalım yahu!
    Korktuğum şu: Yok Zaniolo satılsın, Nelson satılsın, Kerem satılsın ordan para gelsinlere bu iş kaldıysa da yazıklar olsun.
    Fenerbahçe 16 senedir şampiyonlar ligine kalamadığı halde bizden katbe kat fazla bonservisli oyuncu alıyor. Bu sene de alacak.
    Fred, Şimanski gibi oyuncuları biz getirip biz bulup Fener'e kaptırıyoruz. Artık aynı hataları lütfen yapmayalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Net hamle yapacaksın. Bir kere para harcayacaksın, belki büyük görünecek ama orayı yıllarca kapatıp, sonrasında daha büyük kazanacaksın..

      Sil
  3. fofana thuram hayal..eylülde transferin son günü bissaka+fofanayı almaktansa sezon başı kampından iki gün önce assignon+amrabat alınsın daha iyi..orta saha ve sağ bek yeterli..zaha ve zaniolo gitmeyecekse on numara ve forvet transferi de gereksiz..bunları kanat değil zanioloyu forvet arkası veya zahayı forvet oynatırsın.unutmayın adam trabzon deplasmanında nerdeyse hattrick yapıyordu on cm geriden çıksaydı..on numara transferi de gereksiz çünkü bu sene son 15dk oynar zannedilen mertens yine şov yapacak{10 gol+10assist}görürsünüz sonra 1sene daha uzatılır..2M{mertens&muslera} 40 yaşına kadar oynar ve oynamalı da..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu 8 ve sağ bek işini kampa yetiştirmek lazım. Fırsat adı altında bekleyişin faturası acı oluyor.

      Sil
  4. 8 numara için paraya kıymak gerek. Sağ bek ve 10 numara halledilir. Gerekirse Dubois Sağ bek oynar.Barış oynar.Kaan oynar. Mertens, Ziyech ve Yunus 10 numara oynar.Hiç transfer yapmadan sadece Fofana gibi bir 8 alalım yeter bize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ bek de halledilmez, bence orada da paraya kıymak gerekecek.

      Sil
  5. 2 kişi alsınlar. gerekirse başka kimseyi almasınlar. kadro aynı kalacaksa 2 kişi alsınlar. bütün gücünü 2 tane sağlam adama harcasınlar. olmayan 2 adam var. sağ bek yok, orta saha yok. nokta.
    Gerçekten herkesin sinirleri asabı bozuk. Geçen sene yaşanan skandallardan, kaçan ŞL ve uefa fırsatından ötürü herkes çok öfkeli. Devre arası dahi 2 tane adam almayıp Avrupa kupasında başarıyı elimizin tersiyle itmemiz çok üzücü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 hamle şart. Sağ bek, 8 ve yedek forvet. 10 numara dahi içeriden idare olabilecek türde.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir