11 Haziran 2024 Salı

Öyle bir savunma ki, her şeyi 0'la çarpmanın eşiğinde


Montella, iyi başladığı Türk Milli Takım'ı günlerinde, ipleri ve kontrolü kaybetmenin eşiğinde. Turnuva performansı kaderini tayin edecek. Bu takım, özellikle hücum noktasında potansiyelli. 9 numara adına eksikleri olsa da, hücum meziyeti olarak öyle isimlere sahip ki, her an seyri değiştiriyor. Güçlü diye ifade ettiğimiz takımlara karşı iyiyiz, baskıda güçlüyüz ve net pozisyonlara da giriyoruz. Diğer yanda ise felaket bir savunma ve Montella'nın takıntıları.

Samet Akaydın gibi "bile bile lades" diyeceğin bir stopere sahipsin. Polonya maçını da kafadan yakan isim. Eksiklerinin olduğu ortamda dahi bu takımdaki varlığını sorgulamak gerekiyor. Merih Demiral'ı da sağ bek olarak oyuna aldı mesela. 2. golde de onun beli dönmedi ve rakip vurup geçti. Orta saha ve ön tarafa bakınca umutlanıyorum, arkaya bakınca her şeyi 0'la çarpıyorum. Sıkıntı da eksiklerden ziyade, Montella'nın tercihleri.

Semih Kılıçsoy konusu da Montella'nın altındaki tabureye tekme vurulmasına sebep. Semih Kılıçsoy'un en büyük handikabı Beşiktaş taraftarı. Çocuk henüz olmadı, eksikleri var ama onu öyle bir noktaya getirdiler ki, gün sonunda kenara aldığın isim Can Uzun oldu. Turnuva kadrosunu geçtim, Polonya maçında bir anda 11'de buldu kendisini. Daha düne kadar kadroda düşünülmüyordu ama tepkiler neticesinde burada. Koca 45 dakika ne izledik? Geleceği ve potansiyeli kıymetli de, olmadan oldu diyen bir Beşiktaş taraftarı var.

Arda Güler'i kenarda tutacak lüksün de yok. Real Madrid'de son haftalarda sık sık oynayıp, forma girmişti. Özgüveni tamam, asla geri adım atmıyor. Polonya karşısında da maça girdi ve rakibi çözdü. Belli ki "bitiricilik" tarafında sıkışacaksın, bazen üretemiyorsun. Kilidi açacak 1 numaralı futbolcun o. Solda Kenan Yıldız, forvette Barış Alper Yılmaz, sağda da Arda Güler olmazsa olmazın. 6'ya da Hakan Çalhanoğlu'nu yazıp, sonrasında diğer futbolcuları düşüneceksin. 

Geçiş temelliyiz, alan buluyor ve bunu da değerlendiriyoruz. Kenan Yıldız ve Barış Alper Yılmaz, fizik olarak üstünler, alanı iyi kullanıyorlar. Arda Güler de müthiş bir maç çözücü. Hakan Çalhanoğlu'nun da oyunun 2 yönündeki etkisini gördünüz. Tek toplarla, bir anda seni aksiyona sokuyor. Kalite yüksek de, savunma için aynı şeyleri konuşamadığın için, her şeyi 0'la çarpma potansiyelin yüksek. Montella da ipin ucunu kaçırmak üzere. Şu potansiyele yazık olmasından korkuyorum.

4 yorum:

  1. İşler kötü gittiğinde onu Samet Akaydın kurtaramaz ve milli takım yükselebildigi en yüksek basamak olur. Bunun bilincinde hareket etmeli.
    Serdar Saatçı tercihi nasıl olur eğer doğruysa?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar Saatçı, Braga'da 2 yıldır babalar gibi oynuyor ve CL seviyesinde bu takım. Geniş kadroda neden yok sorgulamıştım.

      Sil
  2. Emin uzun sürekli sakatlık yaşamasaydı Serdar Saatçi ile alternatif olabilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmalıydı da. Geniş rotasyonda yer almalıydı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir