25 Haziran 2024 Salı

Kontrat #17; Rodrigo Bentancur


Tottenham tarafı, Galatasaray'ın olası orta saha transferleri adına iyi bir adres. Hojbjerg'in adı geçti, Bentancur'un da geçer. Tottenham'ın gözden çıkarabileceği futbolculardan biri olarak görülüyor. Son 2 sezonu sakatlıklar kaynaklı ciddi anlamda sekteye uğradı. 2 sezon önce geçirdiği çapraz bağ sakatlığında neredeyse 1 yıl kaçırdı. Geçen sezon da 1 aylık bir sakatlık dönemi olmuştu. Öncesine baktığımızda ise kabarık bir sakatlık geçmişi yok. Sezonun 2. yarısından itibaren ısınmaya başlamıştı ama rotasyonda değerlendirildi.

Bu kelimeyi kullanmayı sevmesem de, yaşadığı o sakatlıklar olmasa sana düşmez. Son 2 sezonunda sakatlık kaynaklı sorun yaşamış bir ismi transfer etmeli miyiz sorusunu ise size soralım. Bentancur, üst düzey bir 8 numara. Galatasaray için bahsettiğimiz tüm özellikleri de karşılıyor. 27 yaşında, transferi adına şartlar mükemmel görünüyor. 2024 yılında geri döndü, ısınıyordu. Şu sıralarda da Uruguay ile Copa America'da. Bu transfer, Galatasaray adına yatırım olacak. Haliyle de, ciddi bir bonservis bedeli ödeneceği için, daha iyi alternatif bulabilir miyiz diye bakılıyordur.

Aradığımız 8 numarada ne diyoruz. Oyunun 2 yönünde oynayacak, dripling özelliği olacak, pas ve teknik becerisiyle de hücumuna ciddi anlamda katkı sağlayacak. Bentancur da, bu özellikleri karşılıyor. Oyunun 2 yönünü iyi oynar, tempoludur, pas ve teknik özelliği iyidir, merkezdeki dripling eksikliğini karşılar. Fizikli bir orta saha, güçlü. Burada tek kuşku, son 2 sezondaki sakatlıkları. Yaşının 27 oluşu, öncesinde büyük problemler yaşamaması artı. 2024 yılında ivme kazanmaya başlamıştı, burada yeniden çıkışa geçer diye düşünüyorum.

Adı geçen her orta sahada bir kusur bulunuyor. Hojbjerg deniliyor, "dripling" özelliği yok diye dem vuruluyor. McTominay deniliyor, başka bir şey söyleniyor. Bentancur'da da sakatlık durumu konuşulur. Bu tarz iddialı orta saha transferi adına, bazı koşulların oluşması gerekiyor. Onlar da defolar oluyor. Daha farklı hamleler de yapılabilir tabi de, 25 - 28 yaş aralığında "iddialı" isim ararken, bazı noksanlar göze alınmak durumunda. Galatasaray'ın transfer edeceği 8 numara, sezonun kaderini tayin edecek. Seviyenin ne denli artacağı, bu transfere bağlı.

Bentancur'da bir diğer sıkıntı da tabelası. Merkez orta saha oynayan bir futbolcu için düşük gol / asist istatistiği. 8 numaradan ne denli tabela bekliyoruz bilmiyorum. Fenerbahçe, Fred'den bu yönde iyi katkı aldı ve çok kritik golleri vardı. Galatasaray için 6 özellikli 8 numaralar da konuşuluyor. Çift 6 düzeninde de, ön alanın bitiriciliği önemli. Bentancur'dan da üst düzey bir tabela beklenmeyecektir. Aradığımız özelliklerin üzerine, bir de ciddi gol / asist rakamı beklersek, transferin fiyatı arşa çıkacaktır. Öylesini hayal etmek zor. Fred'in de defosu, yaşı ve bonservisiydi. Ayrıca yaşadığı sakatlıklar da malum. Fenerbahçe bunu göze aldı.

6 yorum:

  1. fred'in tabelası kötüydü. sadece 3 gol attı. zaten ilk olarak da mart ayında Ts deplasmanında attı.

    YanıtlaSil
  2. aradığımız tarzı tek kelime ile özetleyecek olursak "belhanda" diyebiliriz. tabi sırtında 10 no olmayacak :)

    YanıtlaSil
  3. orta sahaya yedeklerden dinamizm getirmek adına ozan tufanı kaçırmamalıydık. yazık oldu trabzona gidişine. yedekte oturacaktı. oyuna girdiğinde de tertemiz katkı alacaktık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acun Ilıcalı ciddi ciddi sana mı satacaktı :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir