24 Haziran 2024 Pazartesi

Bizi biraz salın da, Çekya maçını düşünmeye başlayalım


Montella'yı ben de eleştiriyorum ama "hayal ürünü" unsurlar üzerinden değil. Dişine kan değdiğini zannedenler, nereden vuracaklarını bilemiyorlar. Semih Kılıçsoy üzerinden dönen manasız algı ile başladı bu süreç. Şimdi de Arda Güler'ın her fırsatta yalanlamasına rağmen, onun üzerinden devam etmekte. Montella'nın bir hatası varsa, 3-0'lık maçta "sakat" diye nitelendirdiği Arda Güler'i oyuna alması. Kendisi de sakat, Hakan Çalhanoğlu açıkladı. Hadi iletişimsizliği de eleştirelim. Yapmamız gereken, gördüğümüz görüntü üzerine "hayali senaryo" üretmemek.

Sanatçıyım diye geçinen, topluma yön verdiğini zanneden ama düşünceleri "vasatı" geçemeyen bazı sanatçıların oluşturmaya çalıştığı algılar. Buna bazı futbolcu eskilerini de dahil edelim, 2 kelimeyi bir araya getiremeyen, saha içiyle alakası olmayan çok isim var. Medya trolleri zaten apayrı nokta. Etkileşimin tadını almış olacaklar ki, yalanlamalara rağmen hala algı üretmeye devam ediyorlar. Bunun adı da günümüz sosyal medyası.

2 gün sonra Çekya maçı var. Hiçbir şey bitmedi, şansımız çok fazla. Berabere dahi kalsan, şu gruptan 2. olarak çıkacaksın. Niye her şey bitmiş, ortada büyük bir hayal kırıklığı varmış gibi hareket ediliyor. Kötü bir mağlubiyet aldık doğru da, sonuç olarak Portekiz'e yenilmek de sürpriz değil. Bu şekilde kaybetmiş olmak canımızı acıttı. İş bitmedi ama, turnuva devam etmekte. Neden "baskının" dozunu arttırıp, mental anlamda fişimizi çekmeye çalışıyorsunuz?

Arda Güler'i korumaktan daha doğal ne olabilir? Bu sezonun 3'de 2'sini sakat geçti, 3 günde 1 maç hiç oynamadı. Kasığında da ağrı var işte, dinlenmesi gerekiyor. Hocanın hatası, 3-0 kaybederken onu oyuna almak. Risk olan buydu. Çekya maçında sahaya çıkar Arda Güler, yine fişi çeker. Golü attıktan sonra da Montella'ya koşar. Bugün vuranlar, o anda ne diyecek? Arda Güler, bizi bu yolda sattın demeye mi başlayacaklar.

Semih Kılıçsoy'culara gelirsek, bizi bir salın ya. Amacınız asla Milli Takım değil, bunu biliyoruz. Kulüpçülüğün kitabını yazıp, yeni tanımlamalar yaptınız. Şu an turnuva kadrosunda yer almaması gereken bu çocuk üzerinden yarattığınız algının neticesi bu olanlar. Çocuk potansiyelli de, bir şey kanıtlamadı. Mevzu gol sayısıysa, Aytaç Kara'nın tabelası daha yüksek. Semih Kılıçsoy'un büyük maçlarda varlık gösterebildiğini henüz görmedik. 

Liderin 60 puan gerisinde ligi bitirmiş bir takımın genç yeteneği. Euro 2024'te rakip İstanbulspor, stoper de Mehmet Yeşil değil. Polonya maçında izledik işte, nefes bile alamadı. Barış Alper Yılmaz ise Hırvatistan deplasmanında attığı golle sana Euro 2024'ü getirdi. Forvetine laf atarken, az had bilerek yazın yazacağınızı. Barış Alper Yılamz'ı bence de kanada atmalıyız ama Semih Kılıçsoy'a gelene kadar "haksızlığa" uğradı diyebileceğimiz 32 tane futbolcu var.

Okuyan ve yorum atacak arkadaşlar için;
Blog'daki tanıtımları da es geçmeyelim.
En azından 1 tık atarak, destek olmanızı bekliyorum :)

6 yorum:

  1. Arda'nın yetegi yadsınamaz ama bu çocuğun profesyonel maç sayisi kaç. Beklenti nedir. Sosyal medyadaki algının nedeni belli Ali Koç ve paralı adamları. Gruptan çıkılır. Buyukeksi tekrar kazanır diye ve Galatasarayli herkesi kötüleme paopagandasi yapılıyor. 3 yıl daha bu lağım kokusunu ve fareleri cekecegiz. Milli takım gençler ve potansiyelli oyuncularla tecrübe kazanmak için kurulu bir takim ile gitmeli idi gruptan ciksakda enfazla bir maç oynarız. Bu turnuva birkaç milli takımın iyi jenerasyonunun son turnuvası alttan oyuncuları da gelmiyor. İyi bir yapilanma ile ileriki turnuvada madalya şansımız olurdu. Türkiye'de zor tabi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda Güler, sağlıklı kaldıkça sahada olmalı. Real Madrid'de oynuyor, bu bir gösterge. Ama onu korumak, sağlıklı kılmak gerekiyor.

      Sil
  2. Her yorumcunun kendi kitlesi var ve bu yorumcular gerçekleri söylemiyorlar. Kendi kitlelerine şirin görünmek için saçma sapan yorumlar yapıyorlar. Bir defa maç sonu youtube yayınları rezalet. 90 dakikalık maçın yorumu en fazla 10 dakka olur. 2 saat program yaparsan bu sefer olmayan şeyleri olmuş gibi anlatırsın. 3 şey var ki bırak yorumcuyu ev hanımları bile biliyorlar. 1 Sakatı çok olan takım zorlanır. 2 Formsuz oyuncusu çok olan takım zorlanır. 3 Tecrübesiz oyuncusu çok olan takım zorlanır. Bizde üçü birden var. O halde beklentiler neden yüksek? Bazı yorumcular kendi kitlelerine şirin görünmek için ülke futbolunu ateşe atıyor. Çok yazık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Medya baştan sona bitmiş halde, bu apayrı bir konu :( Artık işleri de algıyla yürütüyorlar.

      Sil
  3. Genç oyuncuları koruduğumuzu savunduğumuzu düşünürken aslında en büyük zararı onlara veriyoruz. Çok kolay gaza gelen bir milletiz haberi duyduğum anda Montella'nın böyle bir şeye kalkışmayacak kadar uluslararası tecrübeye sahip olduğunu ve yapmayacağını tahmin ettim. Bunu kafası çalışan herkes tahmin eder. Bu haberlerin arkasında art niyet var kesinlikle. Bu durumdan en çok zararı yine ülke futbolu ve bu genç futbolcular görür

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir anda olmadıkları yere çıkartıp, sonrasında aşağı bırakıyoruz. Paraşütsüz düşüyorlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir