3 Haziran 2024 Pazartesi

Mourinho'dan çekinmiyorum, Fenerbahçe'ye gitmesinden kaynaklı da mutluyum


Mourinho'ya olan saygımı, beni takip edenler iyi bilir. 2000'li ve 2010'lu yılların yarısına kadar, Mourinho'nun çok büyük bir takipçisiydim. Yıllardır düşüşte, çalıştırdığı takımların kalitesi kademe kademe düşmekte ama hala çok büyük bir teknik direktör. Özellikle de Türkiye seviyesi için. Fenerbahçe, büyük bir hamle yaptı. Türkiye'ye gelmiş en kariyerli teknik direktör olduğunu da kimse inkar edemez. Mourinho'nun gelmesinden kaynaklı çekiniyor musun derseniz, cevabım hayır. Fenerbahçe'ye gitmesinden kaynaklı mutlu musunuz derseniz de, cevabım evet.

Çünkü rekabet sizi diri tutar. 25. şampiyonluk ve 4. yıldız mutlaka büyük bir hedef ama Mourinho hamlesiyle birlikte olası "rehavet" hali ortadan kalkar. Okan Buruk için şüphesiz büyük bir meydan okuma. Artık karşısında İsmail Kartal yok, Mourinho var. Yani tüm gözler bu rekabetin üzerinde olacak ve Okan Buruk buradan da başarıyla ayrılırsa, Avrupa hayali adına cv'sine çok önemli bir detay daha eklemiş olacak. Umalım ki rekabet saha içinde kalsın ve futbol konuşulsun. Fenerbahçe'nin geçen sezon yarattığı suni kaostan uzaklaşması lazım.

Mourinho'nun deli keskin, çekinmez, konuşur. Başarısızlık ufukta olursa da herkesi harcamaktan geri durmaz. Eline kağıt verip, al da şunu oku diyemezsiniz. Galatasaray'a da saygısı var. Rekabetin saha içinde kalacağına inanıyorum. Sağlıklı rekabet, ülke futbolunun da ilerlemesi açısından önemli. Takımlar saha dışında birbirini çekiştirmek yerine, saha içinde rekabet etseler, ülke futbolu da kalkınacak, lig daha kaliteli bir hale gelecek. Bunun yansımasını da Avrupa maçlarında mutlaka alırsın. Mourinho hamlesi sadece Fenerbahçe için değil, ülke futbolu adına da katma değer.

Mourinho, çıkış arıyor. Kendisi adına iyi bir lig. Fenerbahçe de şampiyonluk hasreti dindirmek isterken, bu 2'linin birbirine ihtiyacı vardı. İşi zor elbette. Hocası çok başarılı, omurgası sağlam bir Galatasaray karşısında. Nokta atışları da geldiği an, eksiği kalmıyor bu takımın. Fenerbahçe ise Mourinho ile birlikte ister istemez yeniden yapılacak ve büyük, etiketli transferler peşinden koşacak. Mourinho da son yıllarda taktik anlamda tutucu, büyük maçlarda oynatacağı futbol Fenerbahçe taraftarının hiç sevmeyeceği türden olacak. Ayrıca bu tarz maçlarda da sonuç almakta zorlanır oldu.

Kazanma yüzdesi, yüzde 55'lere kadar indi. Tabi çalıştığı ligler de, Premier Lig ve Serie A. Burada da Tottenham ve Roma'nın başındaydı. Kendisinden daha iyi birkaç takım mutlaka oldu ama devler de artık onu tercih etmiyor. Fenerbahçe'ye de boşuna gelmiyor zaten. Çıkış arıyor denilmesi bundan. Ama ne olursa olsun, karizması hala yerinde. Her hareketi olay ve bunu izlemek, onunla rekabet etmek için sabırsızlanıyorum. Türkiye Ligi, cazibesini kaybetmemeli, bu tarz hamleler daima gerçekleşmeli. Umarım Beşiktaş da kendisine iyi bir teknik direktör bulur.

29 yorum:

  1. Bizim Fenerbahçe'nin hamlelerine cevap vermek için hatalı transfer yapma hakkımız kalmadı. yine Ağustosu, Eylülü bekleme işlerine girersek bütün kulvarlarda sıkıntı yaşarız. Gidenlerden bağımsız; takımın orta sahası, sağ beki, 2. golcüsünün olmadığı belli. Bu 3 pozisyonu mutlaka hemen almak lazım. Diğerlerini duruma göre sonraki aylara bırakmakta sakınca yok.
    Umarım Erden Timur'un olmamasını negatif olarak hissetmeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim eksikler belli, istikrarla devam etmeliydik. Erden Timur olmasa da yapacağın hamleler belli.

      Sil
  2. gelecek senaryom; mou ilk senesinde şampiyon olur. pep guardiola emekliye ayrılacak. bence mou ikinci senesinde de şampiyon olacak. ve galatasarayımız da bu iki senenin sonunda şampiyonluk ateşini söndürmek isteyecek ve pep guardiola bir şekilde ikna edilip takımın başına geçecek. üyopik görünebilir ama ihtimal var. bunları bana düşündüren de bizim dinamiklerimiz. bence futbol aklımız doldurulamayacak. transferler yine son güne kalacak. dinamik 8 numara da alamayacağız. çift 6 oynayacağız muhtemelen. keşke renato sanches tarzı ciğersiz biri gelse.

    YanıtlaSil
  3. ismail kartal kalsaydı ve sadece eksik bölgelere transfer çizgisinde olsaydı rakip..bizim için seneye daha ciddi bir kapışma olurdu..morinhonun gelişi ve herşeyin sil baştan olması kendi açımızdan daha iyi oldu açıkçası..kim ne derse desin,ben seneye ligde şampiyonluk için 19 takımlı ligde 36 haftada 90 puanın yeteceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de dişli ve iyi bir rakip. Güzel mücadele olacak, eğer saha içinde kalacaklarsa.

      Sil
    2. sence saha içinde kalabilirler mi abi :) iki gündür mourinho'ya sorulan sorulara bak; yok sportif gerçeklik yok 3 temmuz kumpası vs :) bu tür şeylerden bi arınsalar kendileri için daha iyi olacak aslında ama neyse ki farkında değiller

      Sil
    3. Kalmazlarsa kendileri bilir, sonuç yine hüsran olur.

      Sil
  4. Ben de çok şaşkınım. 1992 yılında Feldkamp ın Galatasarayda çalışmasından beri ilk kez bu kadar iyi bir teknik direktör Türkiyede çalışacak. Olur da şampiyonluğu kaybedeceksek İsmail Kartala değil de Mourinyoya kaybetmeyi tercih ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feldkamp la günümüzden Kloop u karşılaştırırdım Mourinho yu değil.

      Sil
    2. Mourinho bence ülkeye gelmiş en kariyerli teknik direktör.

      Sil
  5. 3. paragrafa hiç katılmıyorum. olan biteni çözmesi 3 gün sürmez. ali koç'un sağlıksız ruh halini görünce camiaya aynı tarzda hitap etmekten çekinmeyecektir. kötü sonuç aldığında onları bu laflarla kolayca uyutacağını görecektir.

    "en büyük kulüplerde çalıştım ben böyle lig görmedim. hakemler tamamen gs lehine hareket ediyor. juventus bile gs kadar saha dışında güçlü değil" gibi sayısız demece hazırlıklı olun.

    YanıtlaSil
  6. gelen en kariyerli teknik direktör olabilir. ama gelmesi de şaşırtıcı değil. çünkü uzun yıllardır düşüşte ve alıcısı da yok artık. seviyedi düştü. avrupa'nın devleri artık yüzüne bakmıyor. derwall'in gelmesi mesela daha beklenmedik bi olay. o daha büyük bi iş bence. onu buraya getirmek daha zor olay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşüşte olmayınca da buraya niye gelsin işte.

      Sil
  7. eğer eline olağanüstü bi kadro verilmezse %100 başarısız olur. buna da adım gibi eminim. tarihimizin en iyi kadrolarından birine mancini geldi ve üzerine de dünya kadar transfer yaptı. man.city'yi şampiyon yapan adam elinde mükemmel bi kadro olmasına rağmen ersun yanal'dan 10 puan fark yedi. rijkaard, del bosque vs niceleri geldi geçti hiçbiri başarılı olamadı. çünkü bu ligin dinamikleri farklı. burada öyle cok taktiğim var, sistem hocasıyım filan olmuyor yani. sergen yalçın'ın teknik direktörlük bilgisi mourinho'nun yanında okyanusda damla kadardır ama bu ligde sergen yalçın şampiyon olur mourinho değil. ya da bi başka örnekle bjk şenol güneş'i getirdiği anda şampiyonluk şansı çok yüksek bi yüzdeyle artar ama fb'nin şansı mourinho ile artmadı. bi de şu var , mourinho'nun hücum temelli bi oyun anlayışı olsa yine bi şansı olur derim ama daha çok dengeli bi oyun anlayışı benimseyen biri bu ligde mümkün değil şampiyon olamaz. adam r.madrid'e bile kontraatak oynatıyordu :) seneye büyük ihtimal yine şampiyon oluruz ama olamasak da ts'nin ve olursa şenol güneş'li bjk'nin şampiyonluk şansı daha yüksek. o yüzden herkes rahat olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transferde iddialı isimler konuşuluyor da, oturmuş omurgaları olsa da bunu bozacak gibiler. Hamleler de maliyetli.

      Sil
  8. Twitter bio'ndaki mourinho ifadesi gitti ama olsun biz Galatasaray için hasım da oluruz mourinho ya da bi başkası ile :) şaka bi yana benim de senin gibi bi gün mourinho bize gelir diye bi düşüncem vardi ama kısmet değilmiş. 5. yıldız'ı mourinho'ya karşı kazanmak güzel olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 ay önce gitti, yeni değil. Kokladım bugünleri :)

      Sil
  9. elneny gelse keşke. arsenal bırakacak. aradığımız profil olmaz mı? gelse güzel olmaz mo?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elneny falan, bu seviyede işi yok artık.

      Sil
    2. Hangi seviye o? Ligin seviyesi ne ki elneny o seviyede olamıyor?

      Sil
  10. Mourinho bitmiş abi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye için hala çok büyük bir teknik adam.

      Sil
    2. Evet, sadece Türkiye'de ve Suudi Arabistan'da hâlâ büyük gerçekten.

      Sil
    3. İspanya Ligi'ne dönmedi o da, Türkiye'ye geldi. Türkiye'de yaşıyoruz, en azından biz. Belki sen yurt dışındasın, bilmiyorum.

      Sil
  11. Oyun tarzı Fenerbahçe 'ye uyar mı bu büyük soru işareti. Aykut Kocaman 'ın sıkıcı futbolundan dolayı şikayet eden taraftar Mourinho 'nun sıkıcı futboluna tepkisi nasıl olacak.Bence Fenerbahçe'ye Klop gibi birisi daha iyi olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki buraya uygun bir oyun formatına döner, göreceğiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir