5 Haziran 2024 Çarşamba

Kısa bir ayrılık, hikaye burada bitmedi


Devam etmediği için kırgınım tarzı yorumları kabul etmiyorum. Erden Timur'un bırakma nedeni, Ali Koç'un ona saldırması ya da Galatasaray genel kurulu içerisindeki eleştiriler değil. Yönetim, hatta direkt Dursun Özbek kaynaklı. Kendimce nedenini net şekilde yazayım. İktidar gölge kabul etmez diyerek, Dursun Özbek kendi üzerinde düşündüğü o gölgeyi kaldırdı. Tüm teveccühü Erden Timur alıyor, vitrine o çıkarılıyordu. Bugün taraftar için de Erden Timur'dan daha büyük bir idareci yok. Erden Timur geçen 2 yılda yapıya "vizyon ve temsil" katmıştı.

Başkanlar, vitrinde olmak ister. Göreve gelmeleri de bu yüzden. "Burası başkanlık kulübü" diyerek, kimseyi kendi önlerine geçirmezler. Aslolan Galatasaray derler ya, koca bir yalan. Burada amaç Galatasaray'ın kalkınması değil, iyi bir şeyler olacaksa onu "ben yaptım" diyebilmek. Erden Timur, görevde olsun ya da olmasın Galatasaray için çabalayan biri. Sponsorluklardan girin, görevde iken yaptığı tüm hamlelere kadar. Eleştirildiği anlar oldu da, genel resme bakınca ne görüyorsunuz? Dursun Özbek yönetiminden Erden Timur'u çıkardığımızda geriye ne kalacak?

Basın toplantısını izledik. Ayrılma nedenlerini zaten az çok biliyordum da. Yalnız bırakıldığı bir gerçek. Tarihin görmediği bir saldırı yaşandı, almadığı tehdit kalmadı ama Galatasaray içinden kim çıkıp da bir hamle yaptı? Sponsor bulur, transfer yapar ya da ciddi bir satış gerçekleşir suçlanır, Florya projesinden uzaklaştırılır. Başarılı çünkü, vitrinde o var. Seçilmiş - atanmış muhabbeti dahi türedi. Profesyonel bir çalışan sandılar da sorguluyorlar sanırım. Tamamen gönüllülük esasıyla, kendi işi ve ailesinden fedakarlık yaparak bu görevdeydi ve devam da etmek istiyordu.

Bu kısa bir ayrılıktır. Hikaye burada bitmedi. Basın toplantısında söylediklerinden anladığım kadarıyla da, başkanlık için geri dönecek. Şu an mevcut yönetimin altındaki zemin kaygan. Sarsıldıkları an soluğu seçimli genel kurulda alırız ve Erden Timur'un başkanlığının yolu açılır. Bunu herkes istiyor ve bekliyor. En olmadı, 2 yıl sonra zaten bu konuyu konuşacağız. İstese yakıp yıkar, bu yönetimin altındaki sandalyeyi tamamen çekerdi. Bunu yapmadı, üstü kapalı konuşmaya çalıştı. Çünkü önümüzde iddialı olmamız gereken bir yaz dönemi var ve kaosu mümkün olduğu kadar azaltmak derdinde. Burada dahi önce Galatasaray diyor.

Yokluğunu arayacağız ama yapacak bir şey yok. Önümüze bakmak zorundayız. Bir an önce futbol yapılanması belli olması, bunun açıklanması ve icraat gerekiyor. Erden Timur'un ortaya koyduğu bir çıta var. En kötü ihtimalle bu çizgiden aşağı düşmemek gerekiyor. Futbol aklı devam etmeli, Okan Hoca'nın rahatı sağlanmalı ve kalkan olunmalı. İhtiyaç duyulan transferler belli, mutlaka ön bir çalışma yapılmıştır. Hazır bir liste, belli noktaya gelmiş transferler var. Yerine gelenlerin işi zor, başarısızlığın telafisi yok. Erden Timur gitti de böyle oldu denilecek. Bir anlamda da işleri kolay, güçlü miras devraldılar.

14 yorum:

  1. Yerine kimin geldiğini bilmiyoruz. ama Cenk Ergün'ün, Dursun Özbek'in ne olduğunu iyi biliyoruz. 2 yıldır onlara kalkan olan adamı bile isteye gönderdiler. Bakalım görelim ne olacak? Rakibin bu denli agresif olacağı bir yılda başarısızlık eşittir seçim demektir. Asla 2 sene beklemez Gs taraftarı. İnşallah işler iyi gider. Aslında Dursun Özbek'in çok bir şey yapmasına gerek yok. Okan Hoca'nın istediği oyuncuları alması lazım. 3-4-5 kaç taneyse bunları alacak. Okan Hoca'ya sarılacak. Eğer eldeki mevcut kadro bozulmaz ve sağlam takviyeler gelirse o zaman sorun olmaz. Aski durumda seçime gidilir. Bu kadar net.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de o bilinmezlik üzerine kızgınım. Hala bilmiyoruz ne oluyor?

      Sil
  2. sportif direktör cenk ergün olacak ama transfer temaslarını premier lig menejeri gibi okan buruk bizzat yapacak deniyor..sezon kampı başlamadan olur bu ama sonra ne olacak,temasları kim devam edecek,belirsiz..

    YanıtlaSil
  3. Abi adamın yaptığı transferlerin çoğu tutmadı hâlâ bir Erden Timur güzellemesidir gidiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir önceki sene ligi 13. bitiren takım 2 sene üst üste şampiyon oldu. Daha ne olmalıydı sence? Bir de Erden Timur denince aklına sadece transfer geliyorsa kusura bakma ama sen mevzuyu anlamamışsın.

      Sil
    2. Tutmadı falan deniyor da, sanki kendi başına yaptı transferleri. Birileri istendi, scout raporları geldi, fırsat görüldü ve o da aldı. Angelino, Okan Hoca'nın ilk sol bek isteği. Zaha için Okan Hoca bizzat görüşme yaptı.

      Sil
  4. Burada en büyük sorun artık Erden Timur'un vizyonuna sahip olamamamız. Herkes olaya transfer gözüyle bakıyor ama o vizyonu kaybetmek en kötüsü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, olay sadece transfer değil. O da bunu belirtti, niye kendisi sadece transfer üzerinden okundu?

      Sil
  5. Galatasarayın Şampiyonlar liginden alacağı parayı ve Boeyin satışından gelen parayı yemek isteyen dolandırıcı menajer çetesi Erden Timurun ayağını kaydırdı diye bir his var içimde. İnşallah yanılıyorumdur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemem bu kadarını.. Yorum yapmak da istemem.

      Sil
  6. Yolu açık olsun. İleride başkan olarak gelir inşallah.

    YanıtlaSil
  7. Umarım en kısa zamanda geri gelir

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir