7 Haziran 2024 Cuma

Vermiş olduğu röportajda liderliğin tanımını yaptı


Galatasaray adına "iletişime" yana yakıla ihtiyaç duyduğumuz günler. Şampiyon olduk, kutladık tamam da, devamında sessizliğe büründük. Eskiden, şampiyonluk sonrası futbolcular çeşitli basın kuruluşlarına röportajlar verirdi. Teknik direktörün de medyada birçok adresi gezer, o 1 hafta - 10 günlük süreçte gündemde sen kalırdın. Yönetim seçildi, şampiyon olduk, Erden Timur kalacak mi gidecek mi gündemi arasında kaybolduk. Bizim gündemde kalmamız gerekiyordu.

Tam da bu noktada, Okan Hoca'nın Galatasaray'ın Youtube kanalına vermiş olduğu röportaj ilaç gibi geldi. Vermiş olduğu güvene ihtiyacımız vardı. Vermiş olduğu röportajda önemli satırbaşları var ve gelecek adına ne düşünüyoruz, kurgumuz ne yönde olacak anladık. En basitinden, ilk kez "transfer için çok büyük bir bütçe ayırdık" sözünü, 37 yıllık hayatımda ilk kez duydum. 1 ayda öncelikli olarak belirlemiş oldukları 4 mevki için transferi bitirmek istediklerini söylüyor.

Sağ bek, 8 numara, 10 numara ve yedek forvet diye düşündüm onu da. Oğuz Aydın diyebilirsiniz ama oradaki "öncelikli" söylemi önemli. Zaha, Kerem Aktürkoğlu, Tete gibi isimler hala takımda sonuçta. Yedek forvetin ise boş, orada alternatif kalmadı. Yunus Akgün ve Emin Bayram gibi isimlerin kalacağını da öğrendik. Yunus Akgün için özellikle güzel konuştu, geleceğe hazırladıklarını söyledi. Icardi ve Barış Alper Yılmaz'ın kalacak olması da bizler için önemliydi. Bunu duymaya ihtiyaç vardı.

Belli ki transferde ipler fazlasıyla Okan Hoca'nın elinde olacak. Bunu da hak ediyor. Yeni dönem adına, Erden Timur'un gidişi kaynaklı "vizyon" noktasında umutsuzluk var da, Okan Hoca hala burada. Onun üstünden oluşacak "futbol aklı" da değerli. Eksiklerin belli, çalışman uzun süredir devam ediyor. Güçlü bir bütçen var, bunun teminatı verilmiş. Takımın kritik isimlerini tutacaksın, iskeletin bozulmaması da önemli. Umutsuz olmak için sebep yok.

Erden Timur gündemi geride kaldı, orada konuşulacak her şey konuşuldu. O gündem üzerinden, yeni hamleleri görmeden "önyargı" üzerinden yorum yapamayız. Hamleleri görelim, hangi sözler tutuldu veya tutulmadı konuşuruz. Kötü senaryoda eski defterler de açılır. Şu an için önümüze bakma, kamp dönemine kadar takımı kurgulama zamanı. Yüksek bütçenin altı ne kadar doluymuş göreceğiz. Okan Hoca'yı mutlu gördüm, bu da beni gelecek adına umutlandırdı. Kaybedilmemesi gereken asıl isim o. Vermiş olduğu röportajda "liderliğin" tanımını yaptı.

7 yorum:

  1. Röportaj ilaç gibi geldi ama Dursun Özbek stratejik olarak kendini rahatlatma hamlesi yaptı bence. Erden Timur'dan dolayı taraftar çok öfkeli ve dolu, sen çık konuş da bizi rahatlat demiş olmalı hocaya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İpler hocaya geçmiş gibi, bu beni umutlandırıyor.

      Sil
    2. o kadar da umutlanma bence :) dursun özbek'in yapabileceklerini daha doğrusu yapamayacaklarını hepimiz biliyoruz.

      Sil
  2. İnşallah dediği gibi olur. Buna görmeden ikna olmayız. Çünkü tarihte eşi benzeri yok. Dursun Özbek, Cenk Ergün ekibinin sabıkası çok kötü. Umalım da okan hoca haklı çıksın. Ben 2'ye de razıyım haziranda. Orta saha ve sağ beki alalım. 10 numara ve yedek golcüyü gerekirse Ağustos'a bırakalım ona da ok. Ama hiç olmaya 2 pozisyon var. Ve hatta bence sol bek de gerekli.
    bunları tabi kimsenin gitmediği senaryoda yazıyoruz. Olur da stoperlerden biri giderse oraya da takviye gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haziran ayındaki icraat tayin edecek bunu da. Merakla bekliyorum :) Abi sana da tüm yorumların için teşekkür ederim, bloga verdiğin emek çok büyük.

      Sil
    2. Bana göre tek kusuru genç oyunculara yeterince şans vermemesi umarım bu durum tersine döner

      Sil
    3. Işıı veren gence şans verir, yükseltir diyorum hala.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir