20 Haziran 2024 Perşembe

Zaha ve Batshuayi de takımdayken, bu çeteyi tamamlamak gerekiyor


Zaha, Batshuayi ve Wan-Bissaka, Crystal Palace'da birlikte oynadıkları bir dönem geçirmişlerdi. İyi de anlaşıyorlar. Batshuayi geldikten sonra, Wan-Bissaka ile alakalı da hareket bekleniyor. Galatasaray'ın sağ bek düşüncesinde 1. isim olduğu biliniyor. Haziran ayının ilk haftasından itibaren de konuşuluyor zaten. Adı ilk olarak anıldığında söylemiştim, Boey tarzında ama benim için daha iyisi. Wan-Bissaka ayak kalitesi noktasında Boey'in önünde. Boey de savunmasıyla ön plandaydı. Hızlı, atletik, geriye iyi koşabilen bir sağ bekti. Geriye koşma hadisesini de, ayrıldıktan sonra fazlasıyla aradık.

Önde oynamaya çalışıyoruz çünkü. Stoperler orta sahaya yaklaşıyor, beklerden hücum katkısı bekleniyor. Top kayıpları mutlaka olacak. Burada mevzu olan, pres kaliten ve geriye ne kadar hızlı koşabildiğin. Wan-Bissaka atlet ve hız özelliğiyle ön planda. Zaten iyi bir savunmacı. Sakatlık diyen için de, Ten Haag düzeninde kim sakatlanmadı ki derim. Manchester United'lı futbolcuların geçen sezon yaşadığı sakatlıklar bence teknik adam ve idman durumuyla alakalıydı. Öncesine baktığımızda ciddi bir sakatlık görmüyoruz çünkü.

Batshuayi konusunda her şeyi konuştuk. Burada Zaha'ya değinmek lazım. Yeni sezonda çok daha fazla ön plana çıkacağını düşünüyorum. Kerem Aktürkoğlu'nun ayrıldığı senaryoda, Zaha'nın önü açılacaktır ve o da bunu bildiği için takımda kalmak istiyor. Hayal kırıklığı olduğu ama böyle devam edecek diye de bir şey yok. Büyük bir teklif alsan satarsın da, ufukta ne böyle bir teklif, ne de futbolcunun ayrılık isteği var. Kaldığı senaryoda katkı alacaksın. Kamp dönemi geçirmedim diyordu, şimdi ilk günden burada olacak. Bir de böyle izleyelim. Rahat hareket edip, yeniden ivmelenmeyi başarabilirse katkısı büyük olur.

Batshuayi'yle de uyumlu bir 2'liydi. Birbirini tanıyan hücumcular. Wan-Bissaka da öyle, kanadını domine eden bir sağ bek. Icardi'yi de denkleme dahil edip, bu 4'lüyü aynı anda izleyeceğimiz anlar olacak. Bu noktada orta sahanı sağlam tutup, yaratıcılığı kanatlarına yıkacaksın. İyi bir Zaha da seni sürükleyebilir. Sağ kanatta, Barış Alper Yılmaz ve Wan-Bissaka ile birlikte müthiş bir fizik kalite yakalıyorsun. Batshuayi de ön alanda çalışkan, hareketli bir forvet. Bu denklem, Icardi'yi de fazlasıyla rahatlatır.

Wan-Bissaka'nın transferi üst düzey olur. Assignon'a gidiş, Wan-Bissaka gibi bir isim gündemken düşük olur. Galatasaray'ın ihtiyacı olan, tempolu ve hızlı bir sağ bek ama savunma özelliğiyle çok daha ön plana çıkmalı. Şu an bizim için biçilmiş kaftan. Zaha ve Batshuayi de takımdayken, bu çeteyi tamamlamak gerekiyor. İyi bir takım kuruyoruz, transfere agresif başladık. Belli bir yangın yapılmış olsa da, yönetim boş durmadığını gösterdi. Beklemek, bazı yeni isimlere şans tanımak gerekiyor. Kampa hala var, sağ bek ve orta saha konusunda da bu aralar hamle bekliyorum.

7 yorum:

  1. sürekli zaha'lı senaryolardan bahsediyorsun ve ziyech'i hiç zikretmiyorsun. anladığım kadarıyla sen kafada ziyech'i silmişsin :) oysa sezon sonu biri kalacaksa ziyech çok daha yakın duruyordu bence. okan hoca'nin da kanat oyuncuları ile alakalı düşüncelerini çok merak ediyorum. çünkü şu an %100 devam edilecek diyebileceğimiz tek oyuncu yunus akgün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Silmedim aslında. Hissiyatım, Zaha kalacak ama Ziyech gidecek diyor.

      Sil
    2. Silmek için de sebep yok. Ziyech'de durum şu. Sözleşmesinde son yıl ve maaşı düştü. Güzel bir takım bulduğu an gider bence. O da Arap diyarı olur gibi. Zaha ise kalmak istiyor.

      Sil
    3. Ziyech, Zaha ve Tete nin 3ü de gitse ne olur? Bence bize artısı eksisinden daha fazla olacaktır bu senaryonun. Siz ne düşünüyorsunuz?

      Sil
    4. Gidebilirler, büyük sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum.

      Sil
  2. Takımın geneline bir premier lig kalitesi oluşturması açısından da önemli bir transfer olur. Şu an savunma anlamında ilk beşe çok rahatlıkla yazılabilecek bir sağ bek Wan Bissaka. Bu da bizi çok daha iyi yapar

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir