17 Haziran 2024 Pazartesi

Zaha'yı konuştuk, Tete'yi de konuşalım


Zaha'yı konuştuk, Tete'yi de konuşalım. Almaya çok odaklıyız da, satılmasını beklediğimiz birçok isim var. Sezon biterken, Zaha ve Tete de o gitmesini beklediğimiz isimlerin başındaydı. Yazılıyor gerçi, taliplerden söz ediliyor, bazı bonservis bedelleri konuşuluyor. Zaha'nın Galatasaray'dan ayrılmak istemediğini biliyoruz. Bence bu durum Tete için de geçerli. Onun da amacı burada kalmaktır. İlginç şekilde burada çok mutlu. Hayal kırıklığı oldu, ağırlıklı olarak yedekti ama hedefi burada kalmak.

Ocak ayına, özellikle Brezilya'dan net teklifler aldı. O dönem hem gitmek istemedi, hem de Galatasaray transfere soğuktu. Boey gitti, belli bir sirkülasyon oluştu ve Avrupa devam ettiğinden, 3 yeni isim bildirebiliyorsun. Tete de gitse boşluk, zaten kadro eksik. O ara da 1-2 iyi maç çıkarmıştı. Ankaragücü deplasmanı mesela, Tete adına Galatasaray formasıyla en iyi maçtı. Tete'nin ön alandaki çalışkanlığından, pres yapabilmesinden faydalanmıştık.

Tete de biliyor. Brezilya'ya dönerse, Avrupa defterini kendisi için büyük ihtimalle kapatacak. Brezilya'da güzel paralar dönüyor, kazancından yana sorun olmaz. Galatasaray da iyi bir bonservis bedeli kazanır ama Avrupa defterini de kapatır. Genç yaşında Arabistan da yapmak istemiyor gibi. Oradan geri dönüşü daha kolay olsa da, zaten piyasa kaybetti, iyi gitmiyor. Burada hem iyi kazanıyor, hem de Avrupa'da. Niye ayrılsın?

Yine altını çizelim, asla boş bir futbolcu değil. Zaha için dediklerim onun adına da geçerli. Takımla kamp dönemi geçirir, iyi çalışır, belki başka bir hikaye yazar. Shakhtar ve Lyon günlerini biliyoruz çünkü. Shakhtar dönemindeki Tete, çok büyük bir potansiyeldi ve o günlerde transferini hayal edemezdik. Galatasaray'ın Tete'yi fırsat görüp de transfer etmesi doğruydu. En kötü Tete'nin dahi Avrupa dışında 8 - 10 milyon avro'luk piyasası var. Sen ise bonservissiz şekilde kadrona kattın.

Güzel bir teklif karşılığında takımdan ayrılması taraftarıyım. Tete yedek bekleyeceğine, Yunus Akgün beklesin. Bunu her fırsatta yazıyorum. Galatasaray'daki Tete maalesef futbolun tüm doğrularını unutmuş gibi. Yine de hatırlamayacağı anlamına gelmiyor. Kamp dönemi onun adına seyri de değiştirebilir. Sürpriz olmadıkça da, kamp döneminde denenecek gibi. Transfer haberleri kesildi çünkü. Rotasyonda şu an için geride, Yunus Akgün'ün de arkasına düşecek.

11 yorum:

  1. Bence bir şansı daha hak ediyor yeteneği üst düzey belkide bu sezon kendini bulur en azından sezon başı kampına katılmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Bir şans daha hakediyor, sezon başı iyi bir kamp dönemi ile toparlayabilir" diye çok söyleniyor da 1 tane böyle oyuncu var mı örnek vereceğiniz ? Yok. Bu söylemi çok duyduk ama henüz altını dolduran bi futbolcu görmedim ben. Boş bi beklentiden başka bişey değil yani.

      Sil
    2. 1 tane değil, 10 tane de var böyle örnek. Nostalji yazılarında çoğundan da bahsediyorum zaten..

      Sil
  2. Biz ne kadar konuşursak konuşalım belli ki yönetim Avrupa şampiyonasının bitmesini bekleyecek. Piyasanın oturması için bu sene böyle. Erken elenen takımlar olabilir. ama bizim talip olduğumuz birçok oyuncu Avrupanın büyük liglerinde oynuyorlar. O liglerin şekllenmesi, o takımların kadro planlarını netleştirmesi de zaman alacak. İstediğimiz iyi oyuncuların ağustostan önce müsait olacaklarına inanmıyorum açıkçası.
    Transferleri kendi takımlarında oynayan, sakatlık problemi yaşamamış oyunculardan seçim yaparız umarım. Hazır oyuncular gelir inşallah. Başka da bir şey diyemiyoruz. Zaten kulüpten ne bir açıklama da olmuyor olmayacak belli ki. yaşayıp görelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekleyen hata eder bence. Şampiyonada piyasa yapan oyuncuyu bağlamak güç olacak..

      Sil
  3. Mantıklı teklif gelirse Tete Zaha Ziyech hepsinden cikilabilir. Katkı yaptılar ama takımı taşıyan oyuncu ilk 11 oyuncusu olamadilar. Yıllık ücret toplamları çok yüksek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette, mesele teklifin gelmesi. Şu an o teklifler var mı, futbolcu sıcak bakıyor mu ayrılığa? Bunlar mühim.

      Sil
  4. Oliviera Ziyech Tete Zaha bu oyunculardan bonservis bekleyenlere şaşırıyorum. Maaşları performanslarina göre çok yüksek Araplar hariç kimse vermez o paraları.
    Tete Zaha Ziyech bu adamların bonservisi ellerindeydi zaten geçen sezon. Tete'yi alacak Brezilya kulübü geçen sezon görmüyor muydu Zaha'yı West Ham görmüyor muydu işimiz zor. Bonservissiz tazminatsız göndermek bile büyük başarı olur maaş bütçesi rahatlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tete'den bonservis gelecek, neden şaşırıyorsun. Tete, Brezilya'ya dönmek istemiyor. Dönmek istese dönerdi zaten, mevzu oydu. Adam CL için geldi. Zaha'yı West Ham görüyordu ama adam şampiyonluklar yaşamak istedi ve geldi.

      Sil
  5. Dünkü maçtaki Yunus'u ben gelişmiş gördüm İngiltere yaramış. Tete'yi aratmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maça iyi başlamıştı ama tüm takımla birlikte o da kırıldı maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir