17 Haziran 2024 Pazartesi

Icardi'yi tamamlayacağımız forvet tarzı?


8 numara, sağ bek, yedek forvet, 10 numara. Transferde benim sıralamam bu. Kimsenin ayrılmaması halinde, 4 transfere ihtiyaç var ve bu noktada kesenin ağzı açılmak zorunda. Yedek forvet konusu da rotasyonun şekillenmesi, hamle yapabilmen açısından önemli. Forvet için atacağın adım, rotasyonuna şekil verecek. Orada belirleyeceğin tarz önemli. Medyaya bakmak istemiyorum, isim yazma konusunu doğaçlıyorlar. Farklı profilleri her gün okuyabilirsiniz.

Memphis Depay'ın Atletico Madrid'den ayrılacağı, Euro 2024 öncesinde açıklanmıştı. Euro 2024 sonrası transferi konusunda karar verecek. Galatasaray, bu hamleyi yapsa, 10 numara ve forvet konusunu direkt şekillendirmiş olur. Depay gelsin anlamında yazmıyorum, burada tarzı belirtiyorum. Galatasaray'ın forvet arkası, 2. bir forvet gibi. Orada oynayan futbolcunun gole yakınlığı önemli. Depay, Griezmann, Dybala gibi isimler bu profilde.

Depay'ı alsan, 10 numara transferini çözdüğün gibi, Icardi yokluğundaki 1. forvetini de bulmuş oluyorsun. Bir dönem Alexis Sanchez ismi geçmişti, o da aynı profil. Tek hamleyle, 2 boşluğu doldurmuş oluyorsun. Depay'ın kalitesi bir yana, sakatlıkları sorun. Geçtiğimiz sezon 28 maç kaçırdı mesela. Bu noktada sakatlık geçmişi kabarık. Bu profile başka isimler de var tabi. Böyle bir transferi yaparsın, Erencan Yardımcı'yı da alıp, forvet rotasyonunu kapatırsın.


Ya da "yedek forvet" için maliyeti gözden çıkartıp, Weghorst gibi bir hamle yapacaksın. Galatasaray'ın iyi bir pivota ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum. Kapanan takımları çözme ya da kaosta var olmak adına, bu tarz forvetler elini güçlendirir. Fenerbahçe'nin ligin 2. yarısında Serdar Dursun ile çözdüğü maçlar var. Weghorst, üst düzey bir kalite ve transfer piyasasında da pek gözde değil gibi. Beşiktaş'tan ayrıldığı günden bu yana "kulüp" bazında düşüşte. Milli Takım'da ise rotasyonun ana parçalarından. Polonya maçını çözmesi, bizim de 2. forvetten ne istediğimize yönelik güzel bir örnek.

Weghorst, 2. forvet olmaya ikna olur mu kısmı başka. Tarz olarak bakınca, Icardi'yle birlikte kullanabileceğiniz bir futbolcu. Ön alanda çalışkan, sırtı dönük oynamayı iyi bilen, duvar olabilecek, servis de yapacak bir forvet. Icardi gibi bir bitiriciyi tamamlar, hatta taşır bile. Kenardan getirdiğinizde de, kaosu çözer, geriden ve kenarlardan attığın uzun topları alır. Weghorst ya da x olur fark etmez, bu tarz bir forvet gerekir. Ben biraz daha pivot forvet tarafındayım. Vinicius'a a bu noktada yükselmiştim ama kalitesi yetmedi.

2 yorum:

  1. Sakat olduğunu bile bile auirer aldiysak depay her türlü alınır, ne olacak ki ha bariz sakatini almışsın ha dokunsan sakatlanani aynı şey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aurier gelirken sakat değildi, turnuvada sakatlandı. Israrla yazıyoruz ama anlamayanlar hala oluyor. Olsun, biz anlatmaya devam..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir